PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=484295}

Turysta

The Tourist
2010
6,6 198 tys. ocen
6,6 10 1 197555
4,3 29 krytyków
Turysta
powrót do forum filmu Turysta

widzę w tym filmie jakby tak dobrzy bohaterowie sie pogubili w swoich rolach , Angelina jeszcze jakoś ale Depp przy niej się chyba pogubił

ocenił(a) film na 2
jaweja

Moim zdaniem generalnie reżyser postarał się, aby gra aktorska równała się poziomowi scenariusza... Czyli niemal zeru :/ żałosne, aż się dziwię, że ten gwiazdorski duet pozwolił sobie na taką skazę w dorobku.

gm95

Gwiazdorski to może jest Johny ale nie Angelina, chociaż co do Deepa również mam wątpliwości bo słabo go kojarzę
Moim zdaniem ona świetnie zagrała zaledwie w jednym filmie - w dodatku mam wrażenie że o samej sobie "przerwana lekcja muzyki" ale od początku nie była tą za którą bym przepadał.
Z całej reszty pamiętam wyłącznie jej nadęte usta, tomb raider, mr. mrs. smith, królowa cośtam - ominąłem widząc ją w obsadzie. Z Deepem nie oglądałem wielu filmów(np. piraci z karaibów wogóle) ale kojarze edwarda i czekoladę(coś o babeczce która ją sprzedawała)
W każdym razie - jakoś mi nie pasują razem i widać że nie jestem w tej opini odosobniony.
Ale film zarobił sporo pieniędzy ponieważ jest cykliczne zapotrzebowanie na tego typu filmidła "wybuchowa para" kwestia doboru aktorów. Tym razem wyszło baaardzo źle.
Postacie bez charakteru a scenariusz przewidywalny, ale nie mam pretensji do aktorów.. chociaż nie spodziewam się po nich więcej niż pokazali sądzę że to nie ich wina.

starszy_pan

Zamiast Deepa do Joulie pasowałby mi hm.... Russell Crowe? i może znalazłby się w filmie chociaż jeden zadziorny uśmieszek i tajemniczość która by do niej pasowała?
Johny gra fajtłapę - raczej nie sam z siebie ale na polecenie reżysera więc wyszło co wyszło.
Zamiast Angeliny do Johnego pasowałaby mi jakaś drobna tajemnicza ślicznotka z charakterem.. taka po której byłoby widać że może zaintrygować.
Bo najbardziej brakuje w filmie iskrzenia między nimi, scen które by to pokazały, na tyle długo by reszta akcji budziła jakieś emocje a scenariusz miał sens. Bez tego iskrzenia wydał mi się niesamowicie dziecinny.
Mógłby być całkiem udany film gdyby inaczej rozłożyć akcenty.

ocenił(a) film na 2
starszy_pan

W kwestii Jolie to słaba rola jest tak jej winą jak i reżysera/producenta - wybrali po prostu aktorkę, która nie ma w sobie klasy. Ok, Angelina jest (raczej była) atrakcyjna, może nawet jest niezłą aktorką, ale brakuje jej elegancji i tajemniczości, czyli czegoś, co miała w oryginale (Anthonym Zimmerze) Sophie Marceau.
Z kolei Depp mógłby to zagrać dobrze, bo jest naprawdę dobrym aktorem, jednym z lepszych w swoim pokoleniu, ale niestety na jego wizerunku pokutuje rola Jacka Sparrowa - ludzie, także z branży filmowej, przyzwyczaili się do Deppa-kretyna, Deppa-fajtłapy, Deppa-głupimazawszeszczęście i teraz gdzie nie zagra, każą mu być alter ego słynnego pirata... Szkoda - marnują jego talent :(