PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=484295}

Turysta

The Tourist
2010
6,6 198 tys. ocen
6,6 10 1 197555
4,3 29 krytyków
Turysta
powrót do forum filmu Turysta

jej..banał za banałem, nic odkrywczego tania sensacyjka..jaki to dramat czy thriller ja się
pytam? nie lekki a beznadziejny. Angie po prostu jak debiutantka filmowa. sztywna bez
wyrazu. ta sama mina od pierwszej do ostatniej minuty. Johnny zrobił co mógł jednakże
historia ta jest tak źle napisana że za wiele zrobić się nie dało. klasę jednak Johnny
pokazuje. Angie nie.
początek dłuży się. wydarzenia bez sensu i przewidywalne do bólu. akcja żadna.
rozczarowanie totalne. tania sensacyjka i tyle

ocenił(a) film na 7
judyta_maria

Najszczersze wyrazy współczucia dot. gustu i jednocześnie braku dostrzeżenia kunsztu aktorskiego, jaki zaprezentowała Jolie.

ocenił(a) film na 6
SMOLE_LOLE

No akurat jedyny kunszt ze strony Jolie, jaki w tym konkretnym filmie dostrzegłem, to wybór kosmetyczki (choć ostatecznie i tak z tą tapetą IMO przesadziła), a ona sama grała strasznie sztucznie :)

ocenił(a) film na 3
SMOLE_LOLE

Kunsztu? To chyba jakiś żart...
Chociaż największym żartem to był ten "angielski" akcent pani Plastikowej. Jej każde kolejne, karykarutralne wręcz <<Alegząde' >> wywoływało u mnie coraz większe uczucie zażenowania...

judyta_maria

Zgadzam sie z Judyta, film cienki ,nudny i przewidywalny, szkoda że aktorzy szmacą sie grając w takich filmach tylko dla kasy, a nie dla aktorstwa...bo gdzież tu szukać Angeliny z "Przerwana lekcja muzyki" albo Deepa "z Edwarda nożycorękiego" jest to film dla amerykańskich półgłówków ,którym wszystko w filmie trzeba dosadnie pokazywać -nie ma tu miejsca na własną analizę czy domysły...przewidywalność...no ale jest tez grono ludzi którym ten film się podoba i do nich reżyser zapukał po pieniądze z biletów ...na pewno nieźle zarobi patrząc na gusta mas....

użytkownik usunięty
chowart

I kto tu krytykuje?oj oj

użytkownik usunięty
chowart

SPOILERXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

tez popieram Judyte.Do tego nie wiem czemu, ale ostatnio kilka ogladnietych przeze mnie filmow(tzw.nowosci) ma za zadanie w fabule niby namieszac...dlatego tez od momentu kiedy Angie spotyka Johna w pociagu mialem juz czute ze to tak sie skonczy...
5/10 za obsade i Wenecje

judyta_maria

Byłam zażenowana poziomem tego filmu. To najsłabszy film z Deppem jaki kiedykolwiek widziałam. Dałam 4 za zakończenie i dlatego, że głupio mi było ocenic niżej Deppa;)

ocenił(a) film na 10
judyta_maria

ten film jest bardzo fajny i nie jest gniotem chyba bez powodu by nie dostał nominaci do 3 złotych globów, Angie może miała troche za dużo tapety ale i tak wyglądała jak zawsze ślicznie ona i Depp zagrali super, to jest bardzo dobry film a nie żaden gniot to nie jest tania sensacyjka tylko bdb film a Angelina wcale nie wyglądała sztywno może troche ale nie zawsze wieć nie pisz takich głupot jak sie nie znasz

judyta_maria

Może ten film podobałby mi się bardziej, gdybym wcześniej nie obejrzała oryginału. Nie jest w połowie tak dobry jak pierwowzór.