czego wszyscy, którzy obsmarowują ten film się spodziewali? przecież takie właśnie filmy lubi publiczność. to świetny film na piątkowy wieczór, nie wymaga dużego skupienia, a banan na twarzy pojawia się od tak, absolutnie niewymuszony. no i nie mówcie mi, że film jest, aż tak bardzo przewidywalny. przecież polsat wyświetla tysiąc razy gorsze filmy, a jakoś popyt na nie jest, nie? wszyscy tak bardzo lubią ambitne kino, a jak przychodzi co do czego to klopsik.
Zgodzę się, filmu jeszcze nie obejrzałem, ale ja nie widzę nic złego w przewidywalnych i lekkich filmach. Jak ja bym miał codziennie oglądać Oczy Szeroko Zamknięte czy inne Requiem Dla Snu to ja bym przecież nie wydolił ^^
Dokładnie, zgadzam się z tym. Ludzie przecież potrzebują lekkiego, przyjemnego dla oka filmu! Oczywiście, ambitne filmy, cieżkie dramaty są świetne ale czasami nie ma się ochoty na tego typu filmu i chce się iśc po prostu do kina na fajny film na luzie ;-)
no wlasnie, ten film jest adresowany do przecietnego widza, zeby dobrze sie ogladalo i to jest jego problem. jest niezly i tyle, kino akcji sredniej jakosci. Nie ma tu niczego co wyroznialoby ten film na tle innych. Po aktorach tego formatu rowniez spodziewalem sie wiecej.
Napewno Turysta odniesie sukces komercyjny i pewnie z takim zamiarem byl krecony.
. [spoiler] Do tego juz na samym poczatku mozna wywnioskowac ze tytulowy turysta to aleksander.
6/10