krytycy strasznie zjechali ten film
zarzucają mu mało akcji , nude , bezpłciowość i słabą gre aktorską
Oglądałem pierwowzór francuski i uważam, że ciężko będzie mu dorównać nowej wersji. Zresztą i tak nie zamierzam jej oglądać. Remake kręci się głównie dla Amerykanów, żeby biedactwa nie musieli się nadwyrężać czytając napisy i słuchając jakiegoś dziwnego, obco brzmiącego języka. Przecież powszechnie wiadomo, że wszyscy na całym świecie mówią po angielsku, nie? Oryginał zawierał pewną dramaturgię i choć nie był doskonały i serwował pewne uproszczenia fabularne, to był udany pod wieloma względami.
Oryginał był właśnie bezpłciowym, przeciętnym kryminałem z fatalnym zakończeniem. Bronił się trochę klimatem, ale nie powalił ani poziomem realizacji ani grą aktorską.
Jeśli krytycy mają rację to Turysta jest wierną kopią filmu z Sophie.
hmmm czesto gesto, remake'i juz na starcie maja pod gorke, wlasnie dlatego że sa remake'ami - tak to juz jest. Co do samego filmu, to moge ew. uwierzyć jest jest on nudny etc, ale że Jolie i Depp zagrali "słabo", to juz ewidentnie czarny PR.
Mam pytanie, czy ten film był już wyświetlany w polskich kinach? Czy może dopiero będzie?
No i się moge z nimi zgodzić.Dałem 5/10 bo zawiodłem się troche mimo,że Depp i Jolie ale takie jakieś bezpłuciowe.
Ja tam się świetnie bawiłem oglądając ten film dopiero przed chwilą dowiedziałem się że to remake ale i tak strasznie mi się podobał jest niezłą odskocznią od tego wszystkiego co oglądałem ostatnio :) lubię Deepa i uważam że świetnie zagrał swoja rolę naprawdę do połowy filmu udało się twórcą ukryć przede mną zakończenie, być może jest bezpłciowy ten film nie mam zamiaru się sprzeczać z gustami ale też wydaje mi się że on musi być trochę bezpłciowy z racji tego jaką historie opowiada :) lepsza bezpłciowość i zagadka aniżeli tony wybuchów pościgów i akcji :)