PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=484295}

Turysta

The Tourist
2010
6,6 198 tys. ocen
6,6 10 1 197572
4,7 24 krytyków
Turysta
powrót do forum filmu Turysta

rozczarowanie

ocenił(a) film na 7

przykro mi to mowic, bo bardzo lubie deepa, ale w tym filmie zagral slabo, w ogole film za krotki jak na moj gust , za ktorm chowa sie pewnie niski budzet, no i scenariusz taki sobie no i pamietacie ta scene w pociagu jak on kolo niego siada co za bezsensowosc skad akurat wiedziala ze kolo niego ma usiasc, mozecie odpowiedziec ze to tylko film ale mogli by to zrobic bardziej logicznie no nie wiem ze on siada kolo niej czy cos w tym stylu; mniejsza z tym ja dale 7 z minusem, ale w sumie to nawet da sie ogladac

użytkownik usunięty
vianden

Nie wiem kto to Deep, ale Depp zagrał całkiem na poziomie, tyle że takie filmy do niego nie pasują. Całkiem niski budżet to akurat racja, bo kto normalny robi tanie romanse za 100mln? Śmiechu warte, przecież taki Czarny Łabędź kosztował aż 15mln... a Tron koło 180, więc kto się ośmielił zrobić dreszowiec(bardziej romans) za 100?! A co do scenariusza i długości to miało na to wpływ to, iż jest to remake Anthonego Zimmera(mogłem zrobić jakiś błąd)??

ocenił(a) film na 7

Zgadzam sie z toba w tym co powiedziales naprawde niski budzet i dlatego taki film powstal a nie inny; z reszta to mnie nie dziwi dlatego ze w dzisiejszych czasach duzo filmow jest robionych aby tylko cokolwiek poscic w kinie i zeby zarobic; nikt juz sie nie interesuje zeby zrobic pozadny film, tylko zeby przyniosl jakies dochody; i powiem ci ze sie dziwie ze tacy dobrzy aktorzy jak Anglina i Deep graja w takich filmach; bo stac ich na o wiele lepiej. Pozdrawiam

vianden

100.000.000 to jest niski budżet??? Tyle kasy na film praktycznie bez efektów specjalnych? Pewnie większość tej kasy poszła na gaże dla "gwiazd". Johnny Depp już chyba zapomniał że jest aktorem, teraz za kase zagra wszystko, Angelina nigdy nie była dobrą aktorką co nie przeszkadza jej w byciu "gwiazdą". Film słabiutki, żenująco słaba fabuła pełna nieścisłości i błędów logicznych. Sztywne aktorstwo, pani Jolie pręży do kamery swoje anorektyczne ciało a wszyscy statyści nieomal padają na kolana kiedy ona przechodzi obok nich. Chyba że to miała być komedia albo pastisz ale raczej nie o to twórcom chodziło. Depp wydaje się być znudzony przez cały film, a kiedy już się lekko ożywia to zapomina że nie gra Jacka Sparrowa tylko zupełnie inną rolę. Reszta aktorów dopasowała się poziomem do tej pary. Rozczarowanie? Nie dla mnie, nie spodziewałem się po tym filmie niczego dobrego. Szkoda że reżyser który dobrze rokował dał się kupić przez Hollywood i dla kasy będzie teraz tłukł kolejne komercyjne hity. Filmweb 6,4 IMDB 5,9 oto średnie oceny, jak dla mnie zawyżone. Metacritic jest tu bardziej obiektywny dając średnią 3.7 więc ode mnie ma 4/10 z czego 2 punkty za piękne widoki Wenecji.

ocenił(a) film na 5
vianden

dla mnie głębokie rozczarowanie, myślałem, że aktor klasy Depp, jest w stanie sam sobie wybierać rolę, a tu cieniutko, cieniutko, bardzo cieniutko, dla mnie nieudana produkcja, nudna i przewidywalna, szkoda czasu.

użytkownik usunięty
vianden

Akurat w tym filmie Deep zagrał świetnie. Zresztą w ogóle jego postać była rewelacyjna w porównaniu do słabego filmu.

ocenił(a) film na 4
vianden

100 mln $ to niski budżet ??
za : imdb

ocenił(a) film na 3
vianden

film ogolnie slaby ale depp porazka... jedzie na kilku minach caly film... moze scenariusz faktycznie byl taki ze nie bylo sie gdzie wykazac ale mimo wszystko slabo...