PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=484295}

Turysta

The Tourist
2010
6,6 198 tys. ocen
6,6 10 1 197555
4,3 29 krytyków
Turysta
powrót do forum filmu Turysta

the turist 7/10

ocenił(a) film na 7

Na swiezo po projekcji moge powiedziec ze jestem zadowolony z tego co zobaczylem. Nie spodziewalem sie wielkiego kina, i takowego nie zobaczylem, nie spodziewalem sie fajerwerkow i efektow specjalnych i tego tez nie zobaczylem ale podobala mi sie, o dziwo, gra Jolie i Deppa. W sumie, to praktycznie polowa filmu to zblizenia ich twarzy i generalnie wszystko skupione na nich. Lubie tych aktorow, nie sa oni moimi ulubiencami ale przyznam ze zagrali profesjonalnie. Jolie troche juz podstarzala, tak wiec zblizenie jej twarzy na calym ekranie nie bylo niczym porywajacym, ale trzeba przyznac ze wyglada dobrze. Depp troche awangardowo ale rowniez zagral przekonywujaco. Scenariusz i rezyseria jak i montaz nie porywaly rowniez. Co polubilem w tym filmie to klimat, zachowany klimat dobrych kryminalow lat przeszlych. Praktycznie wszystko, lacznie z jakoscia tasmy (nie wiem czy celowo czy taka byla kopia w kinie) bylo archaiczne. Po ostatnim Salt, Jolie troche zbastowala z dynamika. Mozliwe, ze chcieli zagrac ambitnie badz po prostu tylko dla pieniedzy. Jestem przekonany, ze wielu widzow bedzie zawiedzionych, ale raz jeszcze podkresle, jest to film dwojki aktorow, mozna powiedziec osobliwy pojedynek, w ktorych moim zdaniem wygral Depp.

ocenił(a) film na 9
dabram17

gdzie można obejrzeć film?

ocenił(a) film na 7
disparaging

dzisiaj byla premiera w Manchester

dabram17

Ja się nie mogę doczekać 14 stycznia :) jest tylko jeden film na który bardziej czekam (Rabbit Hole z Nicole Kidman<3) no, ale Turysta będzie wcześniej, liczę na duże widowisko. Uwielbiam Jolie, Deppa traktuję neutralnie więc myśle że będę zadowolony ^^

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem