Turysta

Force Majeure
2014
6,6 25 tys. ocen
6,6 10 1 25376
7,8 50 krytyków
Turysta
powrót do forum filmu Turysta

Mama mi powtarzała: "Pamiętaj, mąż to obcy człowiek, dzieci to twoja rodzina". Obejrzałam "Turystę" i wreszcie zrozumiałam,co miała na myśli. Wszyscy jesteśmy kompletnie obcymi sobie ludźmi, którzy uciekając przed samotnością zakładają maski. Godzą się na kompromisy. I wtedy opada nagle kurtyna, przepraszam – lawina…

barabarad

Jeśli mówisz poważnie, to współczuje Twojemu tacie takiej żony, oraz jeśli bierzesz na poważnie słowa matki - Twojemu mężowi również. Jeśli kobieta traktuje męża jak obcego faceta to rodziny z tego nie będzie.

abc1988

Przykro mi, ale zupełnie nie zrozumiałeś/łaś mojej wypowiedzi ;)

ocenił(a) film na 7
barabarad

abc 1988 czy ty wiesz, że rozwody są tylko między małżonkami? :-)

ocenił(a) film na 7
barabarad

Straszne rzeczy Ci mama opowiadala

mynameiscalla

Sama prawda, mąż to obcy człowiek, nawet papier tego nie zmienia. Co nie przeszkadza, że obcy sobie ludzie mogą się kochać i tworzyć szczęśliwą rodzinę. Niestety, za mało znaków miałam do dyspozycji, żeby to łopatologicznie wytłumaczyć, ale kto chce się przyczepić i tak zawsze się przyczepi :)

ocenił(a) film na 7
barabarad

Ale ja nie mowie ze to nieprawda jest. Mysle sobie jednak, ze nie trzeba powielac bledow rodzicow i sprobowac zyc na swoj sposob...

mynameiscalla

A kto powiedział, że ja nie żyję na swój sposób ;) Napisałam tylko, że "zrozumiałam co miała na myśli", ludzie, ogarnijcie się :)

ocenił(a) film na 8
barabarad

A mnie się podoba Twój wpis - trafny w kontekście filmu. Więcej dystansu forumowicze.

ocenił(a) film na 8
Ewencja

Barabarab chyba rozumiem co masz na myśli i bardzo mi się podoba Twoją wypowiedź. Matka nigdy nie przestanie kochać swoich dzieci i pójdzie za nimi w ogień, męża może przestac kochać,i może znaleźć innego.To tak w dużym skrócie co chciałam napisać.