Twój Simon

Love, Simon
2018
7,1 33 tys. ocen
7,1 10 1 32749
6,8 30 krytyków
Twój Simon
powrót do forum filmu Twój Simon

Film robiony pod Oscary...
Teraz aby film zdobył Oscara nie musi być wcale dobry, ani tym bardziej najlepszy, wystarczy aby opowiadał o homoseksualistach, najlepiej jeszcze nękanych - to jest idealny przepis na sukces.
No niestety... ale taka jest prawda... :/

concertorganist

Niech zgadnę... to pewnie twoje multikonto, nie?

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
concertorganist

XD Przykro mi się robi jak widzę ludzi twojego pokroju..., którzy nie mają nic ciekawszego do roboty niż zakładanie kont(/a) na FW i obrażanie na nim ludzi..., wraz z zamierzonym i permanentnym wdawaniem się w kłótnie...

ocenił(a) film na 9
niewiem_6

Bidulka się obraziła? Ajajaj... To jest życie, maleńka. Musisz to dzielnie przyjąć na twarz.

ocenił(a) film na 9
niewiem_6

No, wreszcie piszesz jak człowiek... Można z tego nakręcić film pt "Troll, który pozostał człowiekiem" :)

A teraz serio.
Widzisz, jak łatwo można kogoś zranić? Choćby ot takim agresywnym chamstwem, jakie ci zademonstrowałem?

Czy tak powinien wyglądać dyskurs publiczny w Polsce?

Więc naprawdę zastanów się - o ile naprawdę nie jesteś trollem, który tylko prowokuje - czy nikogo nie razisz swoimi "pedałami" na forum publicznym. Może jednak razisz?

A potem spróbuj pójść dalej i zapytaj siebie: może nie tylko na forum, ale i sam wobec siebie nie powinieneś uważać, że "pedałów" trzeba "leczyć", bo są "chorzy psychicznie"? Bo może mają prawo sobie być - i do tego być inni, niż ty?

Bo z całą pewnością nie chcesz, żebym tu grzecznie do Ciebie pisał, a podświadomie sobie myślał, że "tracę czas na koszmarnego idiotę, którego warto by było wysterylizować, zamiast z nim dyskutować"? Nie uważasz, że tak nie wolno? Czy nie uważasz, że ludzi trzeba szanować a priori, nawet jeżeli nie chcą żyć wg twoich kryteriów? I szanować nie na pokaz, gwoli poprawności politycznej, a na serio?

I przestań tu żonglować "przełączeniem kont". Naprawdę uważasz, że gejów jest jeden na cały portal, i musi się ubiegać do takich sztuczek? Gejów wkoło Ciebie jest znacznie więcej, niż sobie wyobrażasz. Żyj sam i pozwól żyć innym. Płódź dzieci i pozwól nie robić tego innym. Pozwól im być sobą i nie wyznaczaj im gett, w których powinni mieszkać, aby Ciebie nie "gorszyć".

W gruncie rzeczy nic wobec Ciebie nie mam. Sam dla siebie postaraj się być lepszym. Wszystkim będzie lepiej.

ocenił(a) film na 9
niewiem_6

Dziękuję. A zatem przepraszam, że świadomie i celowo Cię obraziłem. Jest mi przykro i, pomimo iż moje posty pozostaną tutaj niezmienne, szczerze się kajam.

I mimo wszystko proszę nie nazywać gejów / homoseksualistów "pedałami". Nie jest to określenie neutralne, i każdy, zanim go użyje powinien się zastanowić, czy na pewno chce stygmatyzować całą grupę osób (w sumie, dużą i ważną grupę osób), zwłaszcza jeżeli te osoby nic mu nie zrobiły.

I, jak już pisałem, spróbuj nie nazywać nas "pedałami" nie tylko tu, na forum, ale i we własnych myślach. Nie staniesz się przez to "jednym z nas", a jednocześnie świat stanie się ciut milszy i życzliwszy. Ostatecznie ta zmiana wróci do Ciebie, choćby w postaci cudzej życzliwości w niespodziewanym momencie.

I pamiętaj - my nie wybieramy sobie orientacji, tak jak czarnoskórzy nie wybierają sobie koloru skóry. Co więcej, ktoś może być dumny z bycia czarnoskórym / gejem, a dla kogoś będzie to absolutnie obojętne. Ale na pewno nie zasługujemy na pogardę / leczenie / tępienie / wywózkę na Madagaskar itp. Kiedyś wszystko było proste i łopatologiczne - dziś świat i ludzie dzielą się podług zupełnie innych kryteriów, niż iks lat temu. I, obojętnie, czy wolimy kobiety, czy facetów (nie tylko dla seksu, ale i w strefie uczuciowej), łączy nas znacznie więcej, niż dzieli - ot, choćby dobre filmy, nieważne, czy o gejach, czy o hetero.

Pozdrawiam Cię również.

concertorganist

Przeprosiny przyjęte.

Dobrze, jeżeli Cię to uraża to w tym temacie/do Ciebie nie będę używał tego określenia.
Ale liczę, że zrozumiesz fakt, że owego określenia używam dosyć często, tak naprawdę naprzemiennie z ''gej'', czy ''homoseksualista'', i nie miałem pojęcia, że odpiszą mi tutaj osoby, które faktycznie nimi są.

A z tym o ''wybieraniu orientacji'', czy ''na co zasługujecie'' to mogłeś sobie darować, bo to w ogóle temat na zupełnie inną rozmowę...

Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 9
niewiem_6

PS. Naprawdę nie wiesz, co masz przyjąć na twarz? ;) OK, już dalej nie komentuję.

ocenił(a) film na 8
niewiem_6

Film robiony pod Oscary? Podobał mi się, będę do niego wracać, ale to film, który zostanie doceniony co najwyżej w Teen Choice Awards ;)

niewiem_6

Już się zaczyna...
Pierwsza nagroda - za pocałunek... gejowski oczywiście...
Chciałoby się napisać ''A nie mówiłem!'', ale pech chciał, że napisałem tylko o Oscarach...

ocenił(a) film na 6
niewiem_6

Zestawiać nagrody MTV Movie Awards dla najlepszego pocałunku ze statuetką oscarową w którejkolwiek kategorii to jak parować bokserów wagi piórkowej (w przedziale wiekowym 16-20) z zawodnikami chodzącymi w ciężkiej (i to jeszcze w wieku Kliczków). Proszę Cię.
Postawiłeś własną tezę, której będziesz teraz bronił za wszelką cenę, nawet tę najwyższą - prawideł logiki. Znajdź sobie jakieś realne problemy, człowieku. ;)

ex_machina_durejko

Nie zestawiam ich ze sobą.

niewiem_6

Drogi Kolego. Jak brakuje ci talentu to najlepiej zrobić film o polskim antysemityźmie. Wtedy oskar murowany. Homofobia też dobrze się sprzedaje, ale nie tak dobrze jak antysemityzm Polaków.
Cień pozdrawia

niewiem_6

Akurat wczoraj oglądałem "Idę". Czyli zgodnie z Twoją prawdą Ida była gejem? Czy może inne zakonnice lub jej ciotka? Bo widocznie przeoczyłem tych gejów XD