Twój Simon

Love, Simon
2018
7,1 33 tys. ocen
7,1 10 1 32748
6,8 30 krytyków
Twój Simon
powrót do forum filmu Twój Simon

Film przedstawia że jeśli ma się niewłaściwą orientację to powinno się z tym obnosić przed całym światem i wtedy wszyscy będą szczęśliwi. Rodzice cieszą się że nie będzie wnuków zamiast próbować z tym walczyć. Bardzo naiwny i sztuczny. Natomiast dobre ujęcia kamery i przyjemna muzyka w tle.

ocenił(a) film na 10
xayting

Pomijając całkowity idiotyzm Twojego komentarza, zapytam się Ciebie - w jaki sposób niby mieliby z tym walczyć? Orientacja nie podlega zmianie. Rodzisz się z nią i masz ją do końca życia. Koniec, kropka.

ThePati12341

Kolejna bzdura na temat niezmiennej orientacji, co powiesz na temat osób biseksualnych? Pociąg do płci może się zmieniać u danego człowieka często pod wpływem np. traumy, gwałtu, kryzysu własnej męskości, braku męskich wzorców w życiu czy nadużyć emocjonalnych.

Suavec

Brednie, nic takiego nie zostało potwierdzone naukowo. Nie ma możliwości zmiany orientacji z jakiekolwiek na którąkolwiek. Orientacja jest nie do zmiany żadnymi metodami.

ocenił(a) film na 10
Suavec

Akurat na temat osób biseksualnych wiem DUŻO więcej niż Ty.

ocenił(a) film na 9
ThePati12341

Ale takich właśnie mamy "terapeutów". Strach się leczyć.

ocenił(a) film na 6
Suavec

Znasz w ogóle definicję biseksualizmu? U osób biseksualnych nie zachodzi żądna zmienność orientacji - są po prostu w stanie stworzyć romantyczną relację z przedstawicielami obu płci (niekoniecznie naraz, bośmy wszyscy raczej seryjnymi monogamistami), a nie skaczą między homo- i heteroseksualizmem.

użytkownik usunięty
xayting

Jakich to ja czasów dożyłem, że homofoby nadal uważają, że ich pogląd jest jednym słusznym i totalne ignorują naukowe podejście do sprawy :)