PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10020414}

Twórca

The Creator
2023
6,1 26 tys. ocen
6,1 10 1 26090
5,6 33 krytyków
Twórca
powrót do forum filmu Twórca

Dobry

ocenił(a) film na 7

Stworzyli bardzo ciekawy świat. Akcja jest dynamiczna i wciągająca. Efekty specjalne są imponujące ,aktorzy grają w miarę ok. Fabuła trochę za bardzo przewidywalna a niektóre wątki potraktowane są zbyt powierzchownie.
Widać niedociągnięcia w tym filmie, ale mimo wszystko jeśli oglądanie go sprawia przyjemność czy to nie jest dobry film:) Dla mnie tak. Słabe ,ale jednak 7/10

Fireghost

Zgoda. Fabularnie ni jak to się kupy nie trzymało. Co prawda rozmachu Piątego Elementu nie miało, ale wątek podobny. Efekty lepsze niż w topowych produkcjach, ale tam od kilku lat mają problemy z postprodukcją. Ale ogląda się to fajnie od początku do końca. Jak w klasycznym sci-fi na koniec czuć nie dosyt. Bo co się właściwie stało? I ta chwila zadumy na koniec, pytania bez odpowiedzi.

ocenił(a) film na 8
Fireghost

Ogólnie to fabuła mocno zaczerpnięta z filmu z netflixa Space Sweepers. Już na samym początku tak myślałam, że mi przypomina jakiś film..

ocenił(a) film na 7
sabina097

I który lepszy twoim zdaniem?

ocenił(a) film na 3
Fireghost

Nie wiem czy zauważyłeś skalę ocen ale słabe=3, 7=dobre!

ocenił(a) film na 7
adam_kocemba

Tak i co w związku z tym?

ocenił(a) film na 3
Fireghost

Słabe ,ale jednak 7/10

ocenił(a) film na 7
adam_kocemba

Teraz rozumiem. Przez słabe 7 miałem na myśli -7 . Coś w tym stylu. W ogóle to jestem zwolennikiem ocen typu 6.5 7.5 w takiej formie ,ale niestety nie można, wiec przynajmniej mogę sobie napisać :)

ocenił(a) film na 3
Fireghost

wiesz że matrix ma 7.4, Interstellar ma 7.6. rozumiem że wizualnie film może się podobać, ale ilość głupot poraża! W kinie nie chodzi o to że ładne do dobre jak reszta kuleje i to bardzo!

ocenił(a) film na 7
adam_kocemba

Ocena jest zawsze za całokształt. Jeśli lubisz oceniać filmy bardziej surowo proszę bardzo. Nie chodzi tylko o wizualność, ale też o nastrojowość ,która jest ważnym czynnikiem. Czasami jeśli możesz poczuć w filmie klimat to i nieodciągnięcia nie będą Ci przeszkadzać . Dlatego też taki Matrix ma 7.6 ,ale są osoby ,które dadzą temu filmowi 10/10 a będą takie które dadzą 3. Nie możesz oceniać kogoś ,że źle ocenia film swoją własną miarą ponieważ każdy odbiera film inaczej i każdemu podoba się w filmie co innego. Nie musisz więc mówić mi o co chodzi w kinie . Bo w kinie chodzi o to aby miec dystans i się dobrze bawić. Pozdrawiam:)

Fireghost

w punkt