PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10020414}

Twórca

The Creator
2023
6,1 26 tys. ocen
6,1 10 1 26090
5,6 33 krytyków
Twórca
powrót do forum filmu Twórca

Jakość obrazu.

ocenił(a) film na 9

Witam. Przeczytałem wszystkie (dotychczasowe) komentarze i nikt tego nie poruszył. Może to ma znaczenie: mój udział w seansie był totalnym spontanem choć uwielbiam takie kino. Chodzi mi o coś innego. Załapałem się tylko na rząd 2 i po raz pierwszy w życiu miałem wrażenie, że oglądam telewizor kineskopowy crt. U was też tak było? Czy po prostu byłem za blisko ekranu w kinie? A może to celowy zabieg twórców (nie sądzę)? Brak kontrastu, brak HD, obraz jak telewizor w latach 90, ziarnistość, czasem wręcz niewyraźny. Cinema City, Bielsko-Biala. Pozdro. Poza tym film genialny.

szpecoo

Film kręcono na niskim jak dla sci-fi budżecie z kamerą za $4000, więc może być coś na rzeczy, ale jednak myślę że to wina siedzenia zbyt blisko ekranu

ocenił(a) film na 5
szpecoo

CC we Wrocu na dużej, pięknej sali dokladnie ta sama jakość obrazu. Czyli fatalna. Podpisuję się pod tym co napisałeś w tym temacie. Dla porównania zaraz po byłem na Piła X i obraz nieporównywalnie lepszy.

ocenił(a) film na 9
szpecoo

No jakość nie powalała, ale to dało klimat. Film zdecydowanie dla fanów gatunku a w tym klimacie to wielu nie znajdzie, więc więcej będzie negatywów i szóstek tudzież siódemek :)

ocenił(a) film na 7
szpecoo

Dlatego już nie chodzę do kina. Wystarczy projektor JVC ze średniej półki do tago 100 calowy ekran i masz kino w domu. Siadasz 2 metry od ekranu i efekt jest ten sam.

ocenił(a) film na 3
szpecoo

Nie bolało cię co widzisz na ekranie jeśli chodzi o fabułę i ilość głupot tylko jakość obrazu?! Myślisz czasem nad tym co oglądasz i później oceniasz? Masz do wyboru tylko oceny 7-10? "atak na tytana "ma 2,4 a ty dajesz 7?!