...rasowej,ten Washington, ale czy seksualnej, to już nie sprawdzałem, i tak molestowany medialnie przez niszowe bojówki -izmów rozporkowych. By mieć szanse na Oskara trzeba mniejszość wrzucić do gara.
Wątki są rożne, a ponieważ nikt nie wyciągnął tego wątku, ja go wyciągnąłem. Powoli przygotowuję się do smutnej epoki powrotu komunizmu - kto nie pokaże w filmie i nie zatrudni w ekipie filmowej postaci z mniejszości rasowych czy seksualnych, ten nie dostanie Oskara (w komunizmie trzeba było ukazywać walkę klasową, zwycięstwo komunizmu, wyższość ZSRR).
Rozumiem, że to jest radosna zmiana?
Znam nieustannie wesołych ludzi, są w sektach chodzących po domach a też żyją w reklamach, itp.
To jedne z mądrzejszych słów jakie przeczytałem w ostatnim czasie , myślę że koniec wszystkiego jest bliski sytuacja światowa na to wskazuje przed pierwszą wojną i przed 2 wojną światową było podobnie, pozdrawiam
Przesadzasz.
Do tego masz obsesję.
Świat jest kolorowy.
Pogódź się z tym.
Co do filmu, zapowiada się obiecująco.
Oby nie rozczarował.
dobrze powiedziane . Jest to smutne, nie da się tego skomentować inaczej. Ja mam tylko nadzieję że zanim to wedzie do nas głeboko w społeczeństwo (tu obok nas w sklepach itd) jeszcze sporo czasu uleci (oby chociaż 10 -15 lat )
Teraz wszystkie produkcje tak wygladają - inaczej nie ma finansowania. czarny musi ratować świat, a biały chce go zniszczyć.
widz wyciaga tyle, ile wlozy mu tak edukacja i wychowanie, a jesli niewiele z tych aspektow sie wynosi to nie mozesz liczyc na wyzyny oceny filmowej, tylko jakies "poglądy" rasowe i mniejszosciowe. Proste.
Washington był świetny w Tenecie, a Watanabe to najlepszy współczesny japoński aktor, ja jednak liczę na ciekawą historię i ucztę wizualną na poziomie Rogue One.
Obrońca porządku i czystości rasowej się odezwał. Polska dla Polaków a filmy tylko z białymi hetero (po weryfikacji). Amen .
W ramach lekcji czytania ze zrozumieniem: pierwsi, którzy wprowadzili jakiekolwiek reguły, obowiązki typu Polska dla Polaków to obecne Hollywood - ma być Świat dla Mniejszości, przecież tak to ustalono i o tym jest wątek. Dotąd cała historia filmu nie stroniła od czarnych czy żółtych, ale już Era Poprawności Politycznej ZMUSZA, by oni byli, ba, mają to być wszelkie mniejszości, też perwersyjne seksualnie. Dotąd one były, ale nie musiały być, od teraz MAJĄ być, nawet ekipa filmowa ma w swoich szeregach mieć przepisowe mniejszości. Czyli, jak w świecie Mao, każdy zakłada szare mundurki. Bez tego Oskara nie dostaniesz!
Oczywiście, że Polska dla Polaków. A niby dla kogo? Niemców? Po awatarze i ksywie stwierdzam osobowość skrajnie perwersyjną.
Wytłumacz więc proszę jak ty widziałbyś rolę mniejszości i czarnoskórych aktorów w aktualnym światowym kinie?
Widzę tych czarnych, żoltych, czerwonych i róznych innych ....jako nieujetych w regulamin. Dla mnie Hollywood sie skończyl z chwilą nasladowania komunistów, towarzysza Mao, Niemców III Rzeszy, gdy wydal POLECENIE pokazywania mniejszosci. Hitler kiedyś zakazywał nowoczesnego malarstwa, wmuszał temat Aryjczyków, pomijania kwestii czarnych lub innych ras - a dzis wchodzi sie w jego buty tez nakazując, zakazując, tyle że inne rasy nagle staja sie uprzywilejowane, bo nie logika dzieła ma je włączac w film, nie potrzeby produkcji (przy zatrudnianiu techników, innych produkujacych film), lecz REGULAMIN HOLLYWOOD. Ideologia.
ej, ale ty wiesz że
a) te "polecenia" (lol) o których mówisz dotyczą TYLKO filmów które chcą ubiegać się o oscara w kategorii najlepszy film
b) te nowe standardy powstały WYŁĄCZNIE po to żeby twitter się odwalił że hollywood nic nie robi po akcji OscarsSoWhite, bo w praktyce są tak luźne że 99,9% filmów i tak by je spełniała bez żadnego kombinowania (głównie dzięki standardom C i D - https://www.forbes.com/sites/conormurray/2023/06/20/anti-woke-critics-target-the -oscars-but-heres-what-its-new-diversity-rules-actually-require/?sh=6531957a7801 ), zwłaszcza że jako "underrepresented group" liczą się nawet kobiety