Rewelacyjna komedia dla całej rodziny. Uwielbiam takie filmy. Znakomita fabuła, świetna gra aktorska, dużo dobrego humoru i genialna obsada. Jak dla mnie film mógłby być nawet do 7 lat, bo przypomina taką komedię familijną dla dzieci. Główni bohaterowie, czyli Dennis Quaid i Rene Russo, zagrali bardzo dobrze, Seana Farisa, Danielle Panabaker i Mirandę Cosgrove uwielbiam, a mały Mateo Arias i Jaelin Palmer byli przesłodcy. Ogólnie uważam, że film był wspaniały, więc daję ocenę 10/10. :) Mam jeszcze tylko kilka pytań:
1. Które dzieci były adoptowane, a które biologiczne? Helen mówiła, że ma 6 adoptowanych, a 4 biologicznych, ale nie wiadomo których. A Frank?
2. Dlaczego na filmwebie jest napisane, że Helen i jej dzieci mają na nazwisko North, skoro w filmie wielokrotnie słyszeliśmy Helen White? Nawet gdy Frank wpisywał jej nazwisko w google, to widzieliśmy, że napisał White.
3. Dlaczego lektor wymawia Ellen Wait (czyt. elen łejt) zamiast Helen White (czyt. helen łajt), jak mówili aktorzy?
4. Ile lat mieli wszyscy bohaterowie? Najbardziej interesuje mnie wiek dzieci.
5. Jak zmarła żona Franka? Bo mąż Helen zginął w jakimś wypadku, a żona Franka?
6. Skąd znali się wcześniej Helen i Frank? Chyba wspominali coś o liceum, ale dokładnie nie pamiętam...
7. Kim z zawodu była Helen? Dzieci mówiły coś o jakiejś pracowni w tym domu, ale nie jestem do końca pewien.
Z góry dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam. :)
1. Nie wiem, ale na pewno Lau, Naoko i bliżniaczki ;)
2. ?
3. Bo jest głupi
4. -
5. Na raka. Frank o tym mówił na rejsie.
6. Chodzili razem w szkole.
7. Projektowała ubrania.
A film też mi sie bardzo podoba. W swojej kategorii jest dobry. Wesoły, niegłupi, bardoz przyjemny. Nie wielkie dzieło epickie, ale od czasu do czasu człowiek ma tez ochotę na ciastka, nie tylko na kawior z bieługi. I na pewno nadaje sie dla dzieci. NIe ma przemocy, nie ma golizny, nawet podstawówka moze oglądać.
1. A reszta?
2. Jak wyżej.
3. Aha.
4. -
5. Pewnie to przegapiłem.
6. Tak myślałem. :)
7. Ok, dzięki. ;)
Co do komentarza poniżej się zgadzam. ;]
Cóz, zostaje Ci tylko jedno dziecko. Moze było jeszcze jedno o innym niż biały kolorze skóry, bo z tego co zauważyłam w ten sposób odróżniono dzieci adoptowane, z tego co widzę :)
2. Bo Frank pamiętał jej panieńskie nazwisko ze szkoły średniej, a nie znał obecnego.
4. Za wikipedią:
William i Phoebe, 17
Christina i Dylan, 16
Harry, Jimi i Naoko, 14
Kelly i Joni, 11
Michael, 10
Mick, 9
Lau, 8
Otter, Ely, Bina i Marisa, 6
Ethan i Aldo, 4
:)