PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=173838}

Tygrys i śnieg

La Tigre e la neve
2005
7,3 4,0 tys. ocen
7,3 10 1 3997
6,7 3 krytyków
Tygrys i śnieg
powrót do forum filmu Tygrys i śnieg

pytanie...

ocenił(a) film na 8

mam pytanie, czy ktoś wie dlaczego Fuad się powiesił?
oglądałam ten film niedawno, ale tego nie rozumiem...
z góry dziękuje i pozdrawiam :)

martine117

Pewnie przez swoją wrażliwość.

martine117

martine117 mógłbyś nie zadawać głupich pytań? Nie oglądałem jeszcze tego filmu a ty zepsułeś mi całą radość z oglądnięcia.

ocenił(a) film na 9
martine117

to wielki patryjota, ktorego kraj i cala jego inteligencja jest rozstrzeliwany... a do tego reżyser miał w planie chyba zestawić niewzruszony optymizm Giovanniego z depresja fuada.... to jeszcze bardziej podkreslilo ten optymizm... tak mi sie wydaje

ocenił(a) film na 8
bubu84

dziękuję :)

ocenił(a) film na 7
martine117

Przed tą sceną z powieszonym, Giovanni poszedł pod meczet i w tłumie rozpoznał Fuada. Zaczął do niego wołać, a ten nie odpowiedział. Może dlatego, że nie chciał być kojarzony z przybyszami z "Zachodu"? Może jego rodacy by to źle odebrali? Może to źle odebrali? Niekoniecznie mówię o tym, że dokonali linczu, wystarczył ostracyzm... Albo zapowiedź linczu.

użytkownik usunięty
AethRh

Jeszcze wcześniej Fuad przeciwstawił się głównemu bohaterowi i powiedział że nie ma nic po śmierci. Moim zdaniem poszedł wtedy do meczetu by jednak pojednać się przed śmiercią z bogiem. Nie odezwał się wtedy do Giovanniego bo już wtedy był zdecydowany popełnić samobójstwo i gdyby doszło do rozmowy musiałby powiedzieć co go skłoniło do tak radykalnej zmiany przekonań.

martine117

Dzięki za spojler

ocenił(a) film na 8
allishiaa

Nie musisz przed obejrzeniem filmu przeglądać komentarze dotyczące filmu. Wystarczy opis, wstępne przejrzenie obsady, ocena, recenzja oraz trailer.

ocenił(a) film na 8
martine117

Bo chciał obejrzeć film i przeczytał twój spojler