Tylko ciebie chcę

Tengo ganas de ti
2012
7,3 85 tys. ocen
7,3 10 1 85449
5,5 2 krytyków
Tylko ciebie chcę
powrót do forum filmu Tylko ciebie chcę

Post skierowany jest do osób, które przeczytały książkę, jak widać powyżej w tytule.
UWAGA - możliwe spojlery.
Mam wrażenie, że nie dość, że pominięto skąd Dani wzięła narkotyki, kto jej je dał etc.,
wycieczkę Stepa (filmowego Hache - cały czas zastanawiam się, dlaczego imię głównego
bohatera zostało zmienione) to odnoszę wrażenie, że cały ten film to przemieszanie z
poplątaniem. Książkę czytałam dość dawno, ale mam wrażenie, że kolejność niektórych
faktów została zaburzona.

ocenił(a) film na 10
nameeleess

Wlasnie nie czytalam jeszcze 2 czesci tylko 1 i mam pytanie czy warto przeczytac "Tylko ciebie chce" ? jest tez tak dobra jak pierwsza czesc Trzy metry nad niebem? Dobrze sie czyta?Bo wlasnie zastanawiam sie czy sięgnąć po druga czesc:)

ocenił(a) film na 10
Aselka

Ja wlasnie czytam 2 czesc. Jest podobnie napisana jak 1. Latwo sie czyta. Podobnie jak przy 1 czesci jest sporo roznic miedzy ksiazka a filmem:) Mysle ze warto ja przeczytac :)

ocenił(a) film na 10
anetabala1

Chyba sie zdecyduje ale za jakis czas bo jeszcze zyje filmem :)
Z tego co pamietam po tym jak przeczytalam ksiazke Trzy metry nad niebem bardzo ją przezylam ciagle o niej myslalam bo takie wrazenie na mnie zrobila :)

ocenił(a) film na 10
Aselka

Dokladnie tak jest. Trzeba ochlonac po filmie i wrocic do ksiazki:)

Aselka

Mogłabys mi przesłac linka do tych ksiażek? bede wdzieczna:)

ocenił(a) film na 10
margoolcia1

Tu mozesz o nich przeczytac http://lubimyczytac.pl/ksiazka/40781/trzy-metry-nad-niebem :)

Aselka

Mi drugą część czytało się lepiej od pierwszej. Nie było tego nudnego wprowadzenia, jak na początku pierwszej części.

ocenił(a) film na 8
nameeleess

ja czytałam drugą część jakiś czas temu ale warto ją przeczytać. w ksiązce jest więcej o Gin. jest też wiele fragmentów pominiętych których mimo wszystko mi brakuje. Szkoda że nie było tej wycieczki bo tam wiele się działo. nie wiem czy mi się wydeje ale czy Gin czasem nie zaszła w ciąże ????

ocenił(a) film na 8
wyderka_filmweb

Zaszła, ciekawe czemu to pominęli w filmie.

ocenił(a) film na 8
DulceIga

Gin nie zaszła w ciąże. Uprawiali seks bez zabezpieczenia i myślała, że wpadli ale okazało się w końcu, że nie. Strasznie dużo pominęli w filmie. Książkowa Gin wg mnie jest dużo fajniejsza i w ogóle cała ich historia opisana w książce (przede wszystkim wewnętrzne przemyślenia Stepa) wg mnie daje odpowiedź na pytanie dlaczego na końcu Hache wybiera ją a nie Babi.

ocenił(a) film na 8
kinqueta

no szkoda że dużo tego omineli ale gdyby nie omineli tego zapewnie film był by bardzo długi albo nakręcinli dwa tak jak zrobili z Harrym Poterem czy Zmierzchem

ocenił(a) film na 8
wyderka_filmweb

No pewnie tak by wyszło, aczkolwiek ja bym nie miała nic przeciwko takiemu serialowi nakręconemu na podstawie obydwu książek :) Nie wiem czemu ale mam słabość do takich ckliwych historii :P