Tylko ciebie chcę

Tengo ganas de ti
2012
7,3 85 tys. ocen
7,3 10 1 85449
5,5 2 krytyków
Tylko ciebie chcę
powrót do forum filmu Tylko ciebie chcę

Porozmawiajmy o filmie. Jakie macie odczucia po obejrzeniu?

ocenił(a) film na 8
CiPs

właśnie ciekawi mnie czy wiecie co było na tym plakacie w końcówce??

ocenił(a) film na 10
kejt373

Nie właśnie i jestem bardzo ciekawa :>

ocenił(a) film na 10
AleXXX_18

ile osób, tyle interpretacji:) cieszy to, że wbrew pozorom większość osób nie sądzi, że to nie kolejny film dla, jak to się mówi, "napalonych nastolatek", ale film, które daje do myślenia i ma drugie dno.

Alutka20081

moim zdaniem nie będzie trzeciej części, przynajmniej nie wydaje mi się by ją nakręcili, może i zakończenie nie było spektakularne, ale w liście przecież napisał, że kocha Gin, po tym wyznaniu niby po co kręcić kolejną część, zresztą kolejna część byłaby już jak serial brazylijski. Mi również nie podobało się zakończenie, lecz było do przewidzenia, skoro tak się skończyła książka, film zrobili tak samo ( w końcu na podstawie książki). Moim zdaniem H bez zastanowienia wybrał by Baby gdyby ta po spotkaniu na plaży go nie odtronciła. Jak już ktoś wyżej napisał H słyszał Baby, widział ją, gdy dowiedział się że jest na tej samej imprezie szukał jej niemal jak obłąkany, później te spotkanie na plaży (znów zostawił Gin), wystarczyło jedno słowo Baby i byliby razem, ale skoro ta wychodziła za mąż, co miał zrobić, owszem, niewątpliwie czuł coś do Gin, zakochiwał się, ale szczerze i najmocniej kochał Baby, moim zdaniem do Gin coś czuł, a skoro nie mógł być z Baby wybrał Gin, może by zapełnić pustkę po Baby, by o niej nie myśleć, może z nadzieją, że kiedyś to ona będzie najważniejsza, nie mniej jednak wiem, że wystarczyłoby B jedno słowo a byliby znów razem. Teraz to już pozamiatane, "nie będzie robił z mordy d**py", wybrał G i koniec. B była smutna, bo nadal kocha H, może powiedziała mu to bo wiedziała, że nie będą razem szczęśliwi, może nie chciała go zranić znów i dlatego to powiedziała, by na zawsze przekreślić ich wspólną przyszłość, no nie wiem, skoro była smutna to na pewno nie był dla niej obojętny. Tak czy inaczej nie sądzę( moim zdaniem na 99% ) nie będzie 3 części

ocenił(a) film na 10
ewelinam1988

Skoro jedno slowo Babi i H by do niej wrocil to po co mial pisac w liscie ze kocham Gin? 3cz. filmu bedzie na 99% , gdyby nie mialo byc 3cz. pokazali by chyba slub Babi i wszystko bylo by jasne a tak naprawde film nie jest do konca wyjasniony.... Moja opinia

oceniajfilmkropka9

Też mi się tak wydaje. Bo tak dziwnie się skończyła ta część. W sumie to nic z niej tak naprawdę nie wynika. B może jeszcze nie wyjść za mąż i będzie chciała wrócić do H.

ocenił(a) film na 10
gigli22

wedlug mnie tez mi sie wydaje ze bedzie 3 czesc bo skoro takie dziwne bylo zakonczenie to bedzie kontynuacja aby wyjasnic wszystko :)

gigli22

Babi nie wyszła jeszcze za mąż ale Hace pewien rozdział zamknął i zaczął kolejny. Przez cały film spotykał się z Gin ale w jego głowie wciąż siedziała Babi, a dopiero na końcu w ostatnich minutach wyznał jej że ją kocha, zaczął od nowa. Dla mnie to normalne zakończenie filmu. A Babi pokazali, że smutna przymierza suknię, bo pokazali, że nie wszystko dobrze sie kończy, że nie wszyscy w filmie na końcu są szczęśliwi, może pokazali, Babi smutną by pokazać widzowi, że źle wybrała, że żałuje tego, ale też że już jest za późno. Nie umiem opisać jak ja to odebrałam, po prostu no dla mnie film się skończył normalnie, bez wielkich niedomówień, nie jeden film który oglądałam kończył się niejasno, ot tak, by nie był koniec taki banalny, by zaciekawić widza, zmusić do rozmyśleń, nie wiem, choć dostałam tu jakieś info odnośnie kolejnej części to mimo wszystko nie do końca w to wierzę, oczywiście bardzo bym chciała, ale na razie tę informację traktuję jako plotkę i trzymam na dystans, zobaczymy

ocenił(a) film na 6
ewelinam1988

nic dodac nic ujac.... trafne!!!

oceniajfilmkropka9

mało filmów oglądałaś/eś gdzie nie wszystko do końca było wyjaśnione i które nie miały drugiej/kolejnej części? Nie pierwszy film, który się kończy nie jasno, a kolejnej części nie ma, takie moje zdanie. Oj ja też bym chciała, żeby H był z B ale no w moim odczuciu po prostu tak miał się skończyć i to koniec. Napisał, że ją kocha, bo ją wybrał, a co miał napisać, no wiesz kocham inna, ale niestety ona mnie nie chce więc spróbuję pokochać Ciebie by o niej zapomnieć? No napisał, że ją kocha, bo nie twierdzę, że do niej nic nie czuł, ale jego serce należało wciąż do Babi, jak się kończy pierwsza część, przecież mówi, już nigdy nie będziesz trzy metry nad niebem... to Babi była tą najważniejszą, lecz niestety nie dla niego. Oj no nie potrafię tego wyjaśnić, w moim odczuciu nie zrobią trzeciej części, celowo taki koniec, by zostawić taki mały niedosyt, żeby każdy mógł sobie coś dopowiedzieć, oj no nie wiem, nie jeden film tak się kończył i kontynuacji nie było. Równie dobrze można by było dopisywać ciąg dalszy gdyby jednak pokazali tą Babi jak bierze ślub, mało jest rozwodów, kolejna część mogłaby być jak Babi się nie układa z mężem, nie wiem bije ja czy co a Hace znajduje pamiętnik i dochodzi do niego, że żyje z psychopatką itd, itd. Zawsze można sobie coś dopisać. Ja nie wiem co miałoby być teraz w 3 części, jak się H rozstaje z Gin? Bo przecież na końcu było jasno powiedziane, że ja kocha więc zakładam, że będą razem, i co kontynuacja to jak Babi ucieka z przed ołtarza biegnie do Hace i mówi mu że go kocha i on rzuca Gin czy jak? No nie wiem, moim zdaniem w tym filmie pokazano wszystko, dla mnie jest wszystko jasne, nie podoba mi się koniec ale nie sądzę by była kolejna część, a może po prostu nie chcę robić sobie złudnych nadziei, wolę tak sądzić i jeśli by powstała miło być zaskoczona, niż wierzyć, że powstanie i się strasznie rozczarować. Skąd w ogóle plotka, że ma być kolejna część? Gdybym choć miała jedno źródło gdzie by coś o tym było wspomniane, może łatwiej byłoby mi w to uwierzyć, moim zdaniem, po prostu większość z nas nie dopuszcza do siebie tego, że tak fatalnie się ten film skończył i dlatego ma nadzieję na kontynuację

ocenił(a) film na 10
ewelinam1988

Tu masz jakies info http://www.elseptimoarte.net/-tres-metros-sobre-el-cielo--sera-la-primera-de-una -trilogia-9931.html, to byla tylko moja opinia kazdy ma swoja ale mam nadzije ze pojawi sie 3cz.

oceniajfilmkropka9

no i o to mi właśnie chodziło, dziękuję za link, ja o 3 części przeczytałam właśnie tu, nie mając żadnych potwierdzonych wiadomości sądziłam, iż są to jedynie plotki, a raczej złudne nadzieje większości, jednak trochę się myliłam, bo coś tu faktycznie jest, choć nie jest to stuprocentowe info by móc się cieszyć. Ja i tak na dzień dzisiejszy nie wiem o czym miałaby być kolejna część, a jeśli powstanie to sądzę, że przyjdzie nam długo czekać na nią. Musieliby wymyślić naprawdę niezły scenariusz, bo jak na razie to nie przychodzi mi do głowy żaden pomysł jak miałby Hace wrócić do Baby, Oby było jak mówicie i oby powstała ta kolejna część, ale nie chcę się nakręcać, bo może być później bardzo przykro jak się jednak okaże, że kolejnej częsci jednak nie będzie. Albo co gorsza bedę czekać czekać i czekać a tu żadnej informacji nie będzie i nie będę wiedziała czy mam dalej czekać czy co. Zresztą nawet z gazet się prawdy nie dowiesz, wszędzie jakieś plotki, niedomówienia, nie wiadomo czy to co piszą to prawda. Najlepiej uzbroić się w cierpliwość i czekać na jakieś potwierdzone info albo w ogóle na film :)

ocenił(a) film na 10
ewelinam1988

Najlepiej bedzie poczekac ! jest jeszcze pare linkow ale wsumie mowia to samo co poprzedni wiec nie ma juz sensu go podawac

oceniajfilmkropka9

ok znalazłam też jeden, oby się sprawdziło to co tam piszą, i żebyśmy zbyt długo nie czekali. A póki co czekam na bardziej sprawdzone i potwierdzone info (najlepiej jakiś videowywiad z samymi aktorami albo scenarzystą/producentem czy kimś innym kto jest wiarygodny

ocenił(a) film na 5
oceniajfilmkropka9

Jak dla mnie to też w filmie jest wiele niejasności, dużo rzeczy nie trzyma się kupy. We włoskiej wersji wszystko było ewidentnie widać, Baby na zawsze pożegnała się ze Stepem.

użytkownik usunięty
arkadia_2

Świetnie to wszystko opisałaś,zgadzam się ze wszystkim :) Mam nadzieje że będzie III część.

ocenił(a) film na 10

Dziękuję bardzo :) Napisałam na gorąco swoje przemyślenia. A co do 3 części to hmm powiem tak: Weźcie pod uwagę, że dla nich to też jest duża kasa ;) Z tego co wczoraj doczytałam moim marnym hiszpańskim, którego nigdy się nie uczyłam, to w ciągu 3 dni film pobił wszystkie rekordy kasowe ;) Jest tam na niego prawdziwy szał. Nic dziwnego skoro i w Polsce film, który nawet nie leci w naszych kinach, jest popularny. Nie zdziwię się ani trochę jak zdecydują się na 3 część dla kasy. Dla aktorów to sława a dla autora książki kolejna fucha i ogromne profity :) Zatem same pozytywy i dla każdego coś dobrego. Masa fanów zaspokojona. Kieszenie producentów aktorów i ekipy pełniusie, obsada popularna jak nigdy (czy dobrze zrozumiałam z ostatniego linka info, że ma powstać spin-off o przygodach Cino i tej laski co startowała do H.? Z aktorami z #MSC ofc :> ) Oni chcą robić spin offa tak pobocznych postaci a my sie zastanawiamy czy zaspokoją 'rządze' fanów i zrobą 3 część dla Hache i Babi? :)

Co do tego co w tej 3 części może byc... hmm no wiele rzeczy naprawdę. Przede wszystkim Babi ślubu nie wzięła. Może tym razem ona powalczyo H.? Może H. będąc w mieście ponownie i wpadając na nią, zakocha się raz jeszcze? Wiecie dróg i opcji byłoby tutaj wiele. To nie było zakończenie zamknięte. I tak zdaję sobie sprawę, że wiele filmów zostawia sobie to ot tak dla widza aby dopisał sobie co chce i jak chce. Tyle, że ten kto pamięta włoską wersję i książkę ten wie że tam były sprawy domknięte! Tam bylo jasno powiedziane: Babi NIE kochała już Stepa. Wychodzila za innego z miłości! Nie miała rozterek ani nie cierpiała itp. Sprawdziła co chciała sprawdzić i tyle. A Step wybrał Gin na 100%. Z miłości do niej. Bo to ją chciał od samego początku a nie tak jak H. który jak szurnięty pędzał po mieście z Babi przed oczami... Więc ja mimo wszystko widzę, tu sporą różnice. :)

I prośba do ludzi znających hiszpański troche lepiej niż mój poziom 'wszystko co z telenoweli nie jest mi obce' możecie śledzić co jakiś czas doniesienia na ten temat? Myślę, że powinny już zacząć padac pytania w wywiadach itp :)

użytkownik usunięty
arkadia_2

Przyłączam się do prośby :)
Zastanawia mnie scena w której matka Babi płacze po tym jak widzi Hache wysiadającego z samochodu Babi...Czyżby miała jakieś wyrzuty sumienia,że bądź co bądź rozdzieliła tę dwójkę...?

a może płakała bo wiedziała jak bardzo jej córka kochała Hache i gdy znów ich zobaczyła razem zaczęła płakać, bo istniało prawdopodobieństwo tego, że znów ze sobą będą a może ona wciąż tego nie chciała. Różnie można interpretować

ocenił(a) film na 10
arkadia_2

Posprawdzam co się da:) a co do twojego wpisu to zagadzam się na 100% idealnie napisane... Do tego mogę jeszcze tylko dopisać tyle ze w hiszpani jak się coś zaczyna to się kończy tam nie na spraw niedokończonych wiec to jest pewne ze będzie 3 część chodź mi to się nie za bardzo podoba bo wole Gin

ocenił(a) film na 7
Niunia_33

gdzie obejrzales film, podaj link do wersji z napisami

ocenił(a) film na 10
monika199406

nie ma jeszcze napisów, film jest dostępny na hiszpańskich stronach w ich języku, a linki gdzieś już pojawiły się na forum...

ocenił(a) film na 7
beatha1988

nie zauważyłam z resztą po hiszpańsku i tak nic nie zrozumiem

monika199406

no niestety ja również oglądałam wersję hiszpańską

ocenił(a) film na 5
monika199406

Ja oglądałam wersję hiszpańską. Nic nie pisałam że jest z napisami...

ocenił(a) film na 9
Niunia_33

trzeciej części raczej nie będzie, bo nawet nie ma książki...chyba że sami wymyślą scenariusz, ale to mało prawdopodobne
poza tym nawet nie ma trzeciej części w wersji włoskiej...a od włoskiego "tylko ciebie" chcę mija już 5 lat, więc raczej gdyby miała być trzecia część w włoskiej części to by już była
wydaje mi się, że jak nie ma włoskiej to nie będzie i hiszpańskiej, bo w końcu opierają się na jednej książce i historii...

ocenił(a) film na 9
letta96

a nie! sorry! właśnie znalazłam że ma być trzecia część!
http://www.filmweb.pl/film/Tengo+ganas+de+ti-2012-629025/discussion/B%C4%99dzie+ trzecia+cz%C4%99%C5%9B%C4%87!,1933125

ocenił(a) film na 5
letta96

No to fajnie że znalazłaś :P

ocenił(a) film na 5
letta96

Tylko weź pod uwagę że włoska wersja nie odnisła takiego sukcesu jak hiszpańska. Fakt nie ma 3 części książki, ale wystarczy dobrze poszukać w necie a znajdziesz że zastanawiają się nad nakręceniem ostatniej części filmu żeby ostatecznie to zakończyć

Niunia_33

oglądałaś tę lepszą wersję? Moim zdaniem jeśli będzie trzecia część to tak jak pisali w wywiadach będzie ona skupiała się bardziej na innych postaciach, niż na samym Hugo czy Baby. Ja dalej twierdzę, że Hace wybrał Gin i tak już zostanie, napisał jej, że ją kocha, nie było nic o pamiętniku ale widział zdjęcia swoje w tej galerii zrobione zanim poznał Gin, nie wiem co miałoby się stać, żeby po tym wszystkim miał zostawić Gin...

Niunia_33

jak się teraz przyglądnęłam to zobaczyłam w tej galerii zdjęcia Hugo jeszcze z Pollo, to to samo jak by znalazł pamiętnik, skoro robiła mu zdjęcia gdy jeszcze był z Baby więc już wtedy go obserwowała a mimo wszystko ją wybrał. Jeśli będzie kolejna część to na bank nie będzie z Baby, no teraz to już w ogóle dla mnie cały film ma sens i rozdział Baby jest zamknięty

ocenił(a) film na 10
ewelinam1988

Po oglądnięciu film uwazam, ze nie bedzie trzeciej czesci. W sumie wszystko jest juz wyjasnione.

ocenił(a) film na 9
Niunia_33

trzecia część chyba niedawno wyszła albo wyjdzie. bo z tego ca ja się orientuje to trzy metry nad niebem to miała być pierwsza część trylogii...
zresztą myślę ze on na końcu i tak będzie z Babi . O tym przecież jest ksiażka o miłości babi i ache.

ocenił(a) film na 10
Niunia_33

Film bardzooo wzruszajacy tylko ciagle zastanawia mnie czy brat i ojciec Hache w koncu dowiedzieli sie dlaczego tak zaczal traktowac swoja matke?

ocenił(a) film na 8
Niunia_33

oj film bardzo ale to bardzo wzruszający. są sceny które doprowadzają do łez ale też są takie przy których można się uśmiac. moim zdaniem dobrze że Hache wybrał Gin. mimo wszystko pasują do siebie. ludzie wyżej piszą o tym że Hache nie znalazł pamiętnika ale przecież zobaczył te zdjęcia jeszcze jak Pollo żył a więc mogł się domyślić że Gin go "śledziła". a co do 3 części to fajnie by było gdyby Frederico Moccia napisał ksiązkę bo pięknie on pisze.

ocenił(a) film na 3
Niunia_33

Moje wrażenia po 2 są bardzo nieprzyjemne. Hache kłamie w bardzo ważnej sprawie, Gin jest nadwyraz irytująca, jak oboje nie skończą w pierdlu to się zdziwię. No i kompletnie zniszczyli Babi robiąc z niej wyrachowaną babę.
Coś okropnego, ta część nigdy nie powinna byłą powstać, srodze się zawiodłam.

ocenił(a) film na 10
WhiteDemon

Oni zniszczyli Babi?? Matko nie wierzę własnym uszom... Jedyną osobą, która jest okropna to właśnie ta dziewczyna.

ocenił(a) film na 3
dakcia987

Uszom wierzyć nie musisz. Zawierz swoim oczom;) Babi wcale nie jest okropna. Popełniła kilka błędów, ale i tak można ją zrozumieć. Każdy z łatwością usprawiedliwia Hache a mało kto potrafi się wczuć w sytuację Babi, to przykre.

ocenił(a) film na 3
WhiteDemon

Kiedy obejrzałam pierwszą część jakiś czas temu, byłam nią oszołomiona, film cudowny. Prawdziwa miłość Hugo i Babi niczym Romeo i Julia, Dexter i Emma (One Day), Noah i Ally (Pamiętnik) oraz Landana i Jamie (Szkoła Uczuć). Oczywiście to są tylko przykłady, filmów takiego typu jest o wiele więcej. No, ale gdy obejrzałam film myślałam, że oni zawsze się kochali i będą się kochać, tylko los ich rozdzielił. Po 1 cz płakałam jak głupia i przeżywałam to zakończenie strasznie. Dzisiaj dowiedziałam się o 2 części, oczywiście jak najszybciej ściągnęłam i obejrzałam. W pierwszej chwili gdy zobaczyłam pierwszą scenę z Gin, wiedziałam, że Hache z nią będzie. Nie miałam nawet ochoty dalej oglądać tego filmu. Od początku mi się nie spodobała, nie potrafiłam się do niej absolutnie przekonać. Może gdyby to, że bardzo lubię Babi to byłoby inaczej, ale niestety. Po obejrzeniu poczułam straszne rozczarowanie. Należę niestety do romantyczek i łudziłam się, że ich miłość nie wygaśnie i, że będą razem, niestety tak nie było. Jak dla mnie tworzyli parę idealną, przeciwieństwa, które się przyciągnęły i zakochały się w sobie do szaleństwa. Mam nadzieję, że w 3 części (o ile się takowa pojawi) będą razem, bo po obejrzeniu czuję niesmak, bo zobaczyłam (w scenie w samochodzie, gdy Babi powiedziała, że wychodzi za mąż) ich rozczarowanie, że to co było między nimi, minęło...

Niunia_33

Pierwsza część znacznie bardziej mi się podobała. Uważam tez ze Hache powinien być z Babi. Co do Gin uważam ze ma 100x lepszy charakter niż ta rozpuszczona egoistka Babi. Żałuje ze to nie Gin występowała w I cz. Mimo to ze Babi mnie wnerwia to i tak uważam ze jednak bardziej pasuje do Hache, bo w I cz widać miedzy nimi chemie i prawdziwe uczucie. W II cz. jest to już to uczucie takie mniej intensywne wg mnie. A Hache zawsze będzie o tej Babi pamiętał, bo to ona była pierwsza miłością tak mi się wydaje. Najlepiej by było jakby to Gin ze swoim charakterkiem wystąpiła w I cz. i to ona była największa miłością Hache bo Babi na niego nie zasługuje :) Ale jest jak jest. Podsumowując - wole charakterną Gin od Babi, ale i tak uważam ze to z Babi powinien być Hache- wiem ze to ciut zakręcone :)

Niunia_33

Nie spodziewałam się, że ta część będzie, aż tak smutna i dołująca. Nie wiem czy to wina mojej nadmiernej wrażliwości na męskie łzy, czy to faktycznie kwestia głównego wątku, ale nie pamiętam, kiedy ostatnio tak wyłam na filmie. Zakończenie na duży minus. Hache nie powinien wracać do Gin, tylko ruszyć na przód. Poza tym na jego miejscu to bym wyjechała jak najdalej od tej dziewczyny, bo te fotki na wystawie to jakaś psychomaniaczna obsesja była XD

Niunia_33

myślałam, że druga część będzie słabsza od pierwszej. mój błąd. oby dwie równie dobre