Tylko ciebie chcę

Tengo ganas de ti
2012
7,3 85 tys. ocen
7,3 10 1 85449
5,5 2 krytyków
Tylko ciebie chcę
powrót do forum filmu Tylko ciebie chcę

nie rozumiem.

ocenił(a) film na 10

Nie rozumiem dlaczego wiekszosc wypowiada sie na temat Babi przez pryzmat ksiazki. Nie czytalam ksiazki ale ogladalam film i w drugiej czesci nie zauwazylam zeby Babi zachowywala sie jak egoistka. W ciagu tych dwoch lat sie zmienila i to bardzo. Musiala dorosnac i stac sie matka dla swojej mlodszej siostry bo jak wiadomo dobrych relacji ze swoja matka nie miala ani jedna ani druga corka. Nie zachowywala sie jak nadeta panienka z dobrego domu.Przynajmniej ja takiej sceny nie widzialam. Seks z Hache byl pelen bolu,zalu,cierpienia duchowego.Ja ogladajac ta scene widzialam jak serce Babi i Hache krwawi. Wg mnie Hache nie pasowal do Gin.Przy niej wyszly z niego te cechy,te zle cechy ktorych chcial sie pozbyc bedac z Babi.ogladajac scene gdy H bil napastnikow Gin gdy spojrzal w swoje odbicie w lustrze z twarzy H odczytalam"Boze,znowu to zrobilem!" Jak juz mowilam,nie czytalam ksiazki.Ogladalam film.W filmie?Babi nie jest "nadeta snobka"jak to ktos okreslil.Jest po prostu nieszczesliwie zakochana.Nie zdziwilabym sie gdyby okazalo sie,ze Babi jest w ciazy z H.Moze wtedy na plazy chciala sie z nim kochac i miec z nim dziecko?Skoro nie mogla byc z Hache to chciala miec w sobie cos co nalezy do niego i bedzie jej o nim przypominac?moze...mam tylko nadzieje,ze powstanie trzecia czesc.Bo wg mnie jest to nieskonczona opowiesc o milosci,ktora nigdy nie da o sobie zapomniec.Pozdrawiam.

UckerLove

przeczytaj książkę ;)

użytkownik usunięty
FemineGirl

Ale właśnie autorce chodziło o to, żeby nie oceniać filmu przez pryzmat książki. I słusznie :) Albo dyskutujemy o książce albo o filmie. Być może celowo bohaterowie w ekranizacji mieli inne charaktery niż Ci z książek.

ocenił(a) film na 10

dokladnie tak:)

użytkownik usunięty
UckerLove

zgadzam się

ocenił(a) film na 6
UckerLove

Świetnie to ujęłaś, ja też tak sądzę:)
Zauważyłam też, że H. był dopasowany i przyzwyczajony do dotyku i nawyków Babi np. gdy pierwszy raz jechał motorem z Gin, Babi zawsze go obejmowała, a ta trzymała się z tyłu, czy nawet scena seksu. Poza tym, pewnie gdyby Gin nie odebrała jego telefonu może wszystko potoczyłoby się inaczej. W klubie H. pokazał, że mógłby rzucic wszystko, byleby się z nią spotkac.
Moim zdaniem H. po tym jak się dowiedział o zaręczynach Babi chciał po prostu załatac pustkę po niej i dlatego wybrał Gin...
Mam nadzieję, że 3 częśc rozwieje wszelkie wątpliwości:)
Czytał ktoś z Was może książkę? Bardzo odbiega od filmu?

ocenił(a) film na 9
UckerLove

Wg mnie Babi w II części jest egoistką. Samo to że uwiodła H (w sumie długo starać się nie musiała), wiedząc że nie może z nim być. Chciała się poczuć "tak jak kiedyś", ona miała z tego przyjemność a jemu rozwaliła związek.
Swoją drogą Babi w II części jakoś ładniej wygląda niż w I-ej,