Tylko ciebie chcę

Tengo ganas de ti
2012
7,3 85 tys. ocen
7,3 10 1 85449
5,5 2 krytyków
Tylko ciebie chcę
powrót do forum filmu Tylko ciebie chcę

Ogladałam film 2 razy ale wciąż nie rozumiem dlaczego:
a) zatrzymali się przed końcem wyścigu i bez niczego tamten zamienił sie motorem i po
kiego on wjechał do tej wody?
a przede wszystkim:
b) co sie stało z tą podświetlaną "prywatną plażą" Gin? Dlaczego była zniszczona?

ocenił(a) film na 8
kiwi123

a) wynik wyscigu był już przesadzony, a że wygrana mial byc motor to się zamienili. wjechał do wody bo jest nieobliczalny.. ;p
b) a ta plaża hmmm może przez to lanie wodą cała zamokła

doriisss

no ale wcześniej chyba też zdarzało się ża padał deszcz? a tu nagle po jednej ulewie zniszczone?

kiwi123

oj juz sie nie doszukuj ile padal razy deszcz.. to jest film ii swego rodzaju metafora, ze wraz z ta ulewa jej życie sie posypało i chciała jakoś na poczatku to posklejac ale doszla do wniosku ze nie ma sensu.

kiwi123

co do punktu a) Hugo przysiągł sobie że dość wyścigów po śmierci przyjaciela. Chciał odzyskać motor. Niby się umówili, że kto wygra otrzymuje motor przegranego. Ale widać, że od swojego motocyklu wolał motor przyjaciela. Wjechał do wody dlatego, żeby już nikt nie jeździł na tym motorze. Oddając swoj motor definitywnie podkreślil koniec wyscgiów etc. Wystarczyło oglądać dobrze.
co do B) była ulewa, dobrze w sumie tam bylo widac jak Babi zostawila Ache i odjechała.

kiwi123

co do punktu b) to tę prywatna plażę zniszczyła sama Gin po tym jak ją omal nie zgwałcili, wróciła do domu ale były zamknięte drzwi a nie miała przy sobie kluczy więc poszła na ten dach i zaczęła ją niszczyć ale przyszedł jej brat i ją powstrzymał.

neina87

Nieprawda. Gdy Gin wróciła do domu zobaczyła, że plaża jest zniszczona. Na początku próbowała ją posklejać, ale jak zobaczyła, że jest to bezcelowe zaczęła ją niszczyć - z bezsilności. Wtedy właśnie przyszedł brat i ją odciągnął :)

gennie85

tak zgadza sie plaża była już zniszczona jak przyszła Gin.

użytkownik usunięty
kiwi123

Będzie że sie czepiam :D Ale jak wjechal tym motorem do wody to jego telefon(który powinien być w kieszeni) powinien być zamoczony a jednak go odebrał ;P

ocenił(a) film na 7
kiwi123

właśnie .... słyszałam że hache ma zginąć czy to prawda... w książce on ginie na końcu.

ocenił(a) film na 10
efta18

Hache nie ginie ani w filmie, ani w ksiazce.

ocenił(a) film na 8
efta18

Jak ty czytałaś tą książkę w takim razie, że zginął?
Mówimy o tej samej książce?

ocenił(a) film na 7
DulceIga

ja książki nie czytałam.... znajoma czytała i mówiła ,że ginie na końcu na motorze, czy to prawda to nie wiem musiałabym przeczytać.

ocenił(a) film na 8
efta18

ja czytałam i nie przypomina mi się nic na temat tego że Hachce ginie. Tak jak w filmie pod koniec wraca do Gin

ocenił(a) film na 7
wyderka_filmweb

tak tak w wersji hiszpanskiej on nie ginie. W wersji włoskiej ginie

efta18

w wersji włoskiej też nie ginie

efta18

CYTUJE ZAKOŃCZENIE KSIĄŻKI "TYLKO CIEBIE CHCĘ"
(...), by zacząć raz jeszcze. I by być szczęśliwym. Z tobą, Gin. Jestem tego pewien. Tak, dokładnie tak. Widzisz, nawet ci to napisałem. Tylko ciebie chcę. KONIEC Więc jak niby nie żyje?

kiwi123

mi chodzi o jeden moment filmu:
na końcu jak Hachce ogląda te zdjęcia to jest na nich z kolegą (a on nie zyje przecież), na nastepnym jest żółty clown a Hachce jest we widowni..jedno zdjęcie jest jak mieli te zawody w podnodszeniu... nie rozumiem tego.. jak to ??

czyli Gin robiła zdjęcia jeszcze z tamtego odcinka ?

ocenił(a) film na 8
kinuuusiaa29

tak, to Gin zrobiła te zdjęcie bo go już kochała w pierwszej części. śledziła go i jak on wrócił to upozorowała to ich spotkanie.

wyderka_filmweb

W książce Gin pisze pamiętnik, do którego wkleja zdjęcia i opisuje swoje uczucia. W wersji włoskiej filmu Step (czyli Hache w wersji hiszpańskiej) znajduje ten pamiętnik i go przegląda. W hiszpańskiej wersji zdjęcia, które robiła Gin są pokazane w formie wystawy fotografii. Oczywiście o Gin w pierwszej części nic nie jest wspomniane.
W książce nie ma w ogóle nic na temat motocykla Pollo i tego wyścigu. Tu jest to jakby forma ostatecznego pożegnania przyjaciela: ostatni wyścig, skok do wody.
Naprawdę radzę dokładnie przeczytać książkę. Pierwszą i drugą część. Żadna z filmowych wersji nie oddaje dokładnie tego co się dzieje z bohaterami. Po przeczytaniu książek lepiej zrozumiecie filmy - nawet z tymi kiepskimi strasznie napisami.

Honda_74

cvzemu ta siostra babi na koncu nie chce iść z matką ? po co one tam wgl były ?

ocenił(a) film na 9
kinuuusiaa29

miałam wrażenie, że aborcja, jeśli się mylę to niech mnie ktoś poprawi. Lub jakieś badanie ginekologiczne, np. potwierdzenie, czy napewno jest w ciąży przez specjalistę.

Elisabetth

Chodzi o aborcję.