PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1422}
7,3 26 tys. ocen
7,3 10 1 25788
7,8 12 krytyków
Tytus Andronikus
powrót do forum filmu Tytus Andronikus

Świetne zdjęcia, gra aktorska (szczególnie za sprawą pani Lange, pana Hopkinsa i Cumminga). Każdy element jest tu sprytnie przemyślany. Świetnie dobrana muzyka. Okrucieństwo jest ukazane nie tyle na ekranie, co w naszej wyobraźni. Gdy pomyślimy o tym, do czego zdolny jest człowiek, do jakich posunięć, wtedy zaczyna powstawać prawdziwa tragedia. Zabić własną córkę, obciąć ręce i język, zakopać w piasku, czekając aż umrze itp, to tylko niektóre dowody na okrucieństwo. Film jest arcydziełem. Oceniłem na 10.

ocenił(a) film na 10
CityOnilne

Zgadzam się w zupełności. Na mnie film wywołał ogromne wrażenie. Emocje jakie mi towarzyszyły podczas oglądania trudno jest wywołać innym filmom. Dawno nie widziałam tak dobrej produkcji nie wspominając o grze aktorskiej i oczywiście pierwowzorowi.

ocenił(a) film na 9
CityOnilne

Zgadam się.Dopiero wczoraj widziałem mimo że już się trochę u mnie zakurzył-warto jak cholera.Gra Hopkinsa i Harrego Lennixa -mistrzostwo!!

ocenił(a) film na 10
BON

Dziwię się, że nie ma w sumie żadnych nagród ten film. Jedynie nominacja dla mojej ulubionej aktorki - J. Lange, całkowicie zaslużona, to jednak i pozostali aktorzy byli świetni

ocenił(a) film na 9
CityOnilne

Racja jak mógł bym pominąć lisicę Tamorę,wzbudzała tak negatywne emocje że podświadomie ją pominąłem,jak by nie było to zasługa świetnej J. Lang:)

ocenił(a) film na 10
BON

no i chwała Tobie, że zauważyłeś moją ulubioną aktorkę :D
Osobiście trochę rozumiałem ją, w końcu jej syn zginął w okropny sposób, chciała zemsty no i jej się udało, chociaż na koniec filmu wszyscy wiemy, że nikomu to na dobre nie wyszło.

ocenił(a) film na 8
CityOnilne

CityOnilne, coś ci się potentegowało. Że niby to Tytus odciął swojej córce ręce i język? Oglądałeś ten film?

ocenił(a) film na 10
Nick_filmweb

a skąd te bzdury wymyśliłeś? nie napisałem tak... Oglądałem i to wiele razy.

ocenił(a) film na 8
CityOnilne

"Zabić własną córkę, obciąć ręce i język, zakopać w piasku, czekając aż umrze itp, to tylko niektóre dowody na okrucieństwo"

Wynika z tego, że sprawcą jest ojciec, skoro piszesz "zabić własną córke..." No więcej nie wiem czy oglądałeś wiele razy.

ocenił(a) film na 10
Nick_filmweb

zabił przecież na koniec... a nie pamiętasz jak jej kark skręcił?

ocenił(a) film na 8
CityOnilne

Owszem, ale napisałeś to tak, jak gdyby to on odciął jej ręce a potem język. A skręcenie karku było swego rodzaju aktem łaski.

ocenił(a) film na 8
Nick_filmweb

Sam uwielbiam ten film.

ocenił(a) film na 10
Nick_filmweb

chodziło mi o to, że odcinanie rąk itp było w filmie ukazane, dałem to jako okrucieństwo, może po prostu źle to sformułowałem