6,1 19 tys. ocen
6,1 10 1 18568
6,5 22 krytyków
Uśmiechnij się 2
powrót do forum filmu Uśmiechnij się 2

Świetnie zagrany, mocny i z twistem na końcu zmuszającym do myślenia.
Nadal sobie zadaję pytanie, czy demon zainfekował ludzi na koncercie, biorę też pod uwagę, że to też była imaginacja i tak naprawdę zabiła się przed jedna osobą, albo demon sobie wybierze, bo chyba nie może obsłużyć tylu osób. Koniec końców mógłby sobie wybrać jakiegokolwiek człowieka, który wejdzie na stadion pełny ludzi i się zabije na ich oczach - nie musiał brać znanej piosenkarki. Albo to jest dziura w scenariuszu albo w trójce twórcy wyjaśnią co mieli na myśli.

pliseq

Z tym najlepszym bym polemizował. Są takie filmy jak Omen, Kod zła czy Gdy rodzi się zło.

ocenił(a) film na 8
BruceD

Oglądałem pierwsze dwa i nie porwały, jakoś nie były straszne. Tego ostatniego nie miałem przyjemności.

pliseq

Bo są horrory i horrory. Jedne polegają na jumpscarach, a drugie opowiadają historię. Tych pierwszych to już jest przesyt.

ocenił(a) film na 8
BruceD

A ten ma jumpscary, plot twist i opowiada historię, według mnie kompletny horror.

pliseq

Dla mnie nic nowego. Wszystko to było D pierwszej części.

ocenił(a) film na 8
BruceD

W pierwszej części uśmiechnięci ludzie nie atakowali bohaterki, tylko ją straszyli.

pliseq

Wciąż wolę horrory, które stawiają na atmosferę niż na jumpscary. Poza tym, to była iluzja. I jak ktoś stwierdził, od momentu sceny z lustrem, gdzie Skye została siłą "uśmiechnięta". Co ma więcej sensu niż moja teoria, że halucynacja się zaczynała od pojawienia się Gemmy.