6,1 19 tys. ocen
6,1 10 1 18568
6,5 22 krytyków
Uśmiechnij się 2
powrót do forum filmu Uśmiechnij się 2

Dokładnie tak jak pierwsza część film bazujący na tanich jump scare, dokładnie wiadomo kiedy coś się wydarzy a scena w pokoju z udziałem tancerzy to już w ogóle komedia. Aktorka z Disneya gra jakby była w disneyu, przerysowane reakcje. A co do fabuły a właściwie jej braku to w pierwszej części chociaż odkrywaliśmy szczegóły tego bytu a tutaj tego nie ma, bohaterka z problemami z własną głową która przez ponad 2h męczy widownię swoją osobą

ocenił(a) film na 5
krafczyg

Dokladnie...za duzo scen w ktorych nie wiadomo co jest rzeczywistoscia a co nie. Ja sie w koncowce totalnie pogubilem. Glupie jest to, ze od poczatku glowna bohaterka nie ma zadnych szans z tym demonem...

ocenił(a) film na 7
krafczyg

To jest film o uzależnieniu, może banalnie podany ale przynajmniej ma coś do powiedzenia.

Kolbe

O uzależnieniu jest bardziej "Mów do mnie". W sumie patrząc z tej perspektywy to film wiele zyskuje. W Smile 2 nie zauważyłam za bardzo analogii do ćpania.

krafczyg

Akurat dla mnie sceny z tancerzami to majstersztyk.Przebija je jedynie scena wejścia przez drzwi wielkoluda w "Coś za mna chodzi"