PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=489641}
6,6 36 tys. ocen
6,6 10 1 35629
4,5 12 krytyków
U Pana Boga za miedzą
powrót do forum filmu U Pana Boga za miedzą

Królowy most...byłem tam kilka razy, ostatnio w zeszłym tygodniu, fajnie się przejść po tych zakamarkach z filmu. U nas jest bardzo ładnie, na Podlasiu, i dlatego tylu z wawy przyjeżdza na weekend, z dala od pogoni za chlebem.. :). Z tym językiem, to typowo wioskowy(a tego na podlasiu wiele), ale w Białym-(stoku) mówi się normalnie. Uwielbiam tu żyć:).

ocenił(a) film na 6
GumisioweOczy

a słyszałem kolego że królowy most nie istnieje:P oj nie zmyślaj

al_joker89

http://pl.wikipedia.org/wiki/Kr%C3%B3lowy_Most nie zmyślaj ;)

al_joker89

Hehe, istnieje, normalna zwykła wieś, a jak nie potrafisz go znaleźć, chociażby na pilot.pl, lub zumi.pl, top wybacz, ale z nie zdawaj matury z geografii :D

ocenił(a) film na 7
GumisioweOczy

Wy normalnie mówicie? Nie zaciągacie???????????????????????

ocenił(a) film na 6
Body

ej to sory, ale dziwne bo czytałem wywiad z tym aktorem co gra policjanta i pisał tam że ta wieś jest fikcyjna.. (to była Kropka:P)

ocenił(a) film na 10
GumisioweOczy

Królowy Most istniej wystarczy wpisac w wyszukiwarce google i wyskoczy Wam wikipedia i zdjecie znajdujace sie tam cerkwi:)...Pozdarwiam piekne Podlasie:):)

ocenił(a) film na 10
GumisioweOczy

A jesli chodzi o ta fikcje w wywiadzie z aktorem, to trzeba czytac ze zrozumieniem:) Aktorowi chodzilo o osoby fikcyjne i o zycie jakie toczy sie w filmie,a nie o wies jako punkt na mapie:)

ocenił(a) film na 7
Anitka_fw

Wieś jak najbardziej istnieje - tyle że nie jest ona taka jak w filmie.Ta prawdziwa to dosłownie kilka chałupek i nic więcej. Nie ma w niej ani kościoła ani filmowego komisariatu;)
Założyciel tematu po prostu ściemnia.

ocenił(a) film na 8
LOL_2

bo grali też w Sokółce i innych okolicznych miejscowościach, ale na potrzeby filmu ściemnili, że to wszystko w Królowym Moście

GumisioweOczy

Po ile lat wy macie ?? Jeśli powyżej 15 tu :D, to można się przejechać na Podlasie i samemu pozwiedzać królowy most. Bo mam wrażenie, że same dzieci tu piszą :). Przecież to normalna wieś, żadna wymyślona na potrzeby filmu, po prostu ma swój urok, a także ma swoją dyskotekę Panderozę :D

GumisioweOczy

Z ta dyskoteka to pojechales po bandzie :)
Panderoza w Janowie byla, wiem bo bylem tam 2 razy i dwa razy widzialem jak chlopi napierniczali sie sztachetami (przynajmniej dziesieciu chlopa na strone:)
Dla scislosci obydwie miejscowosci oddalone sa o 70 km

GumisioweOczy

Coś tam w trawie piszczy, ale nic do końca prawdziwego nie napisaliście!!

Sceny z miasta kręcone były w Supraślu i Tykocinie, sceny w kościele - w Sokółce, a Królowy Most to tylko był kręcony przy tablicach wjazdowych!

A dyskoteka Panderoza, która od wielu lat nie istnieje była w Janowie Podlaskim

ostatnio czytałem wywiad z Beya-Zaborskim i czwarta część będzie na 99%

pg14_e_1987

Witam, fakt, może to nie ta, ale wiem, że na jakiejś disco tam byłem, królowy most jest po drodze z białegostoku do Stacji Waliły, a pracowałem tam, wykańczając dom, i wiem, że byłem na disco :)

http://www.zumi.pl/namapie.html?qt=&loc=kr%F3lowy+most&Submit=Szukaj&cId=&sId=&x =38&y=13

Weźcie Hybrydę, powiększcie i możecie pooglądać domki, wieś, królowy most, może i świątynie rozpoznacie :)

GumisioweOczy

Naciśnijcie Hybryda, pokaże się mapa zdjęcia z statelity, powiększcie suwakiem i zobaczycie kościółek.

GumisioweOczy

Tu link do fotki na cerkiew w królowym moście

http://www.klimatypodlasia.pl/foto/Image/zdjecia_bialostocki/zabytki/grodek/1030 4_004_krolowy_most.jpg