PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=489641}
6,6 36 tys. ocen
6,6 10 1 35629
4,5 12 krytyków
U Pana Boga za miedzą
powrót do forum filmu U Pana Boga za miedzą

Aż się płakać chce jak takie stare palanty jak Bromski zabijają polską kinematografię. Od takich gnojów zależy kto w Polsce dostanie kasę na film a kto nie. I już się Pan Bromski postara o to aby nie dostał nikt kto robi lepsze "dzieła" niż on.

Wojnicew

Witam,

Byłem na tym filmie wczoraj - to miało byc wyjście na film do "pośmiania się" i musze przyznać że się zawiodłem i to bardzo. Dialogi raczej niskich lotów, humor mocno siermiężny. Jedynie zdjęcia i muzyka ciekawe. Cał reszta do kitu - pikanterii dodaje fakt, że tego knota współfianansował Polski Instytut Sztuki Filmowej.

Mocno kłóci się to z misją tej jakże szacownej instyutcji która na swojej stroni internetowej tak oto pisze do czego została powołana: "Polski Instytut Sztuki Filmowej, najmłodszy instytut filmowy w Europie, ma za zadanie przywrócić polskiemu filmowi jego rangę i pozycję na świecie. Ma stworzyć powszechnie przyjęty w Europie mechanizm wspierania kinematografii: developmentu, produkcji, promocji, dystrybucji i rozpowszechniania a także upowszechniania kultury filmowej."

Pozdrawiam

ocenił(a) film na 10
Wojnicew

Sam jesteś gnojem ty niewychowany kundlu. Nagraj lepszy film a wtedy dopiero się udzielaj

Mariusz005

Myślę, że w tak dogodnych warunkach finansowych, nawet Ty Mariusz byłbyś w stanie nagrać lepszy film.

julo_filmweb

najgorsze, że to wszystko jest robione za przyzwoleniem i aprobatą Ministerstwa Kultury.

Wojnicew

http://www.filmweb.pl/topic/1175700/Ostatnie+zamieszanie+wokol+B+Szyca.html

Mariusz005

a od kiedy to trzeba krecic filmy zeby moc je oceniac?

bylem na tym filmie wczoraj, tylko dlatego ze vouchery nie obejmowaly terminatora a jakos nie bylo nic innego to wybralismy to, film naprawde kiepski, straszna nuda, pare fragmentow smiesznych jak np. scena jak marina leje sie z grupka huliganow :>