PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=750704}

Uciekaj!

Get Out
2017
7,0 164 tys. ocen
7,0 10 1 164024
7,4 99 krytyków
Uciekaj!
powrót do forum filmu Uciekaj!

Oglądał ktoś alternatywne zakończenie w wersji na DVD? Dla mnie bez sensu, koleś trafił do więzienia niby za co? Przecież ta rodzinka miała w piwnicy typa bez mózgu, na dodatek ci czarnoskórzy niewolnicy byli przecież poszukiwani, no i widać było nacięte głowy. Wszystko wskazywało na niewinność tego chłopaka. To że nic nie pamiętał to przecież nie czyni go mordercą.
A wy co myślicie?

Santjago

bzdurnym filmem, w którym wszystko jest albo wtórne albo idiotycznie głupie nie ma se co zawracać głowy

ocenił(a) film na 9
Santjago

Myślę, że to miało pokazywać typowo rasistowskie zachowania policjantów, bo zauważ, że kiedy przyjechała policja, to bohater dusił dziewczynę. A że był czarny, to już stwierdzili "to on odwalił to wszystko" i go zwinęli i zamknęli. Chociaż fakt, po dokładniejszym przeszukaniu domu mogliby znaleźć ślady wskazujące niewinność bohatera. Na szczęście jednak zdecydowano na inne zakończenie.

ocenił(a) film na 8
Milka124

W sumie trochę racji w tym jest. W sumie myślałem nad tym trochę i może ta cała "sekta" czy jak ich tu nazwać, możliwe że mieli jakieś wtyki w Policji. No bo przecież wszyscy ci czarnoskórzy byli poszukiwani, nie rozpłynęli się tak po prostu. Nawet taki główny bohater, mimo że nie miał praktycznie rodziny, to miał tego kumpla i on go szukał.
Możliwe że cała ta elita opłacała to wszystko, to i dowody jakoś ukryli.
Mimo wszystko, film naprawdę świetny, oglądałem dwa razy. Raz w kinie i ostatnio na DVD bo był w biedronce za dychę. Świetny horror. ;)

ocenił(a) film na 9
Santjago

Też uważam, że film jest świetny. Pamiętam jak pierwszy raz zobaczyłem trailer, który mnie zaintrygował, ale jakoś wśród moich znajomych tytuł był obcy. I jak się okazało seans był jeden z lepszych, na jakim byłem w zeszłym roku,

Santjago

Tylko że dom, lub przynajmniej sala operacyjna spłonęła zacierając ślady przestępczej działalności rodzinki, więc jedynym dowodem zbrodni były zadźgane i postrzelone ciała rezydentów oraz rozbity samochód. No i oczywiście czarny z amnezją, który dobija białą własnymi rękoma. Do więzienia mógł trafić jak najbardziej. Być może ktoś prowadziłby śledztwo i w przyszłości doprowadziłby do uwolnienia. kto wie....