Lepki i ciągnący się jest ten film. Straszne dłużyzny i na siłę robiony mrok. Postacie jakies mało wyraźne . Cos nie tak ze scenariuszem . Słyszałem że książka jest dobra. Pewnie gdybym ją przeczytał przed obejrzeniem filmu to by nigdy nie dał tyle punktów.
Książka niczym nie wyróżniająca się spośród zalewu polskich kryminałów, historia już opisywana wielokrotnie, no może mocniej wybrzmiewa przestroga, abyśmy byli mniej naiwni w sieci. Wszystko jest w niej przeciętne: historia, bohaterowie, język i rozwiązanie bez rozwiązania. Następne części trochę lepsze.
Zapewne masz rację . Książki nie czytałem i teraz tym bardziej jej nie przeczytam . Denerwowała mnie w filmie taka, jakaś powierzchowność , a zarazem kleistość Temat przecież dobry na film kryminalny i można by zrobić niezły thriller. Nie ważne . Ciekaw jestem czy widziałaś film z Nicolas Cage "Dream scenario" ? Dlaczego pytam? Znając troszkę Twoje upodobania do filmów psychologicznych i z jakąś przenośnią . Ciekaw bym był Twojej opinii i wrażeń . Pzdr.
Oglądałam i naprawdę mi się podobał. Dla mnie o tym jak stracić kontrolę nad swoim życiem, nad tym, co robisz, a właściwie nie robisz, tylko jest to w głowach innych.