PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=295316}

Underworld: Bunt Lykanów

Underworld: Rise of the Lycans
2009
7,1 98 tys. ocen
7,1 10 1 97885
5,4 16 krytyków
Underworld: Bunt Lykanów
powrót do forum filmu Underworld: Bunt Lykanów

...filmik wypadł rewelacyjnie, bardzo dobra kontynuacja pierwszej i drugiej częsci. Fajnie wypadła "nowa" Sonia, bardzo dobrze zrealizowany film, nie ma czasu na nudę...polecam 9/10

ocenił(a) film na 9
profus6

przeciez Bunt Lykanow nie jest Kontynuacja
ta czesc opowiada wydarzenia sprzed czesci 1 i 2.

ocenił(a) film na 7
profus6

Witam

Również niedawno byłem w kinie na tym filmie. Jak dla mnie początek niezły, pierwsze powiedzmy 30 min. Później film zaczął być nużący i nudnawy. Myślę, że osoby siedzące za mną podobnie film odbierały (ziewając). Jak dla mnie nazbyt rozdmuchany wątek miłosny.
Z plusów nadmienię dwa fajne pomysły - pokazanie kwestii powiedzmy politycznych między wampirami, czy pomysł na samych Lykanów będących sługami wampirów.
Rozumiem, że Lucian był kluczową postacią w filmie, ale jego niezniszczalność już w pewnym momencie była trochę przegięta.
Dla przeciwwagi przyznam ,że film ma dobry mroczny klimat, podobała mi się postać Viktora twardo-rękiego i bezwzględnego ,a jednak z odrobiną hmm uczuć ?
Na koniec czekałem na jakąś dużą scenę walki i mordobicia. Niestety skończyło się na chyba dwu minutowej scenie, mało efektownej zresztą. Tak jakby na efekty zabrakło funduszy :-).
Moja ocena to 7.

ocenił(a) film na 8
cytrusart

Zależy czego się od filmu oczekuję.
Mi się wątek miłosny podobał.
Jest coś co mnie zawsze denerwuję w tego typu filmach. Tak zwana "final battle". Która jest zwykle nudna, a nawet jak na początku nie jest, to później się staje. A to ze względu na to, że strasznie się przedłuża. I tu jak dla mnie jest plus dla tego Underworld'a, może i jest finałowa bitwa, ale na szczęście krótka ;]
Victor rzeczywiście miał ODROBINĘ uczuć. Naprawdę bardzo mało...