Kolejna dobra część z serii Underworld. Jest jednak moim zdaniem słabsza od dwóch poprzednich. Otóż jest to prequel, lecz nie wiem czy było to dobre posunięcie. Dlaczego? Od samego początku znamy ten główny tok wydarzeń (z poprzednich części), a nawet jego zakończenie toteż film jest bardzo przewidywalny czym traci na ocenie. Owszem, poznajemy całą historię wcześniej ogólnie nam przedstawioną, teraz w szczegółach. A na tę część fani musieli czekać 3 lata. Ja nie musiałem, lecz czuję, że gdybym musiał to bym się mocno zawiódł... Jeśli chodzi o sam film to trzeba przyznać, że ta historia została świetnie opisana i bardzo dobrze łączy się z tym co przedstawiono nam w dwóch poprzednich częściach. Film trzyma momentami w napięciu. Dużym plusem jest gra na uczuciach oglądających. Momentami podnosi adrenalinę a czasem potrafi wzruszyć. Bardzo dobrze to połączono. Minusem jest dla mnie słabe przedstawienie Lykanów, walki są trochę słabsze niż w "dwójce", podobnie jak klimat. Wciąż mamy jednak dobrą muzykę. Ogólnie polecam całą serię! Moja ocena: 8/10
Dobrze że przewidywalny, przynajmniej jak wiedziałam że tak będzie to nie byłam bardzo zawiedziona hm.. zakończeniem historii :) Nie zawsze prequele są fajne ale w tym przypadku nie mogę narzekać. Pozdrawiam:)
bo jej jeszcze nie było. Najpierw była córka, którą Viktor zabił za miłość do Lucjana. Potem przygarnął Selene, gdy wybił jej rodzinę, bo przypominała mu córkę, wiec w prequelu musiało jej zabraknąć
Ja osobiscie lubie te czesc najbardziej. Klimat tych dawnych czasow sprawia, ze wampiry i lykanie jakos bardziej tam pasuja, we wspolczesnosci brakuje im klimatu. Generalnie historia piekna... plakalam jak dziecko, balam sie jak dziecko - bardzo dobre wrazenie