Kompletnie nie potrzebna część :/ Kto widział poprzednie dwie części Underworld już od samego
początku wiedział jak się ta skończy, nie było tu nic nowego! W pierwszej części Lucian
opowiedział swoją historię i nie rozumiem po co przedstawiać ją jeszcze raz :/
ta część jest najlepsza, poza tym w pierwszej części nie było wiadomo, że to Victor skazał swoją córkę na śmierć
może ten fakt nie wypłynął w pieszej części, ale w drugiej już tak z tego co pamiętam
Nie zgodzę się, w pierwszej wyraźnie było wskazane, że Victor skazał na śmierć swoją córkę, Sonję. Pojawia się to we wspomnieniach Michaela i sam Lucian o tym mów. Wczoraj obejrzałam pierwszą część, póki co też jedyną, więc nie wiem co pojawiło się w drugiej i trzeciej, ale ta informacja pojawiła się na pewno w pierwszej. :)
Tak to niepotrzebna! ta historia została opowiedziana we wcześniejszej części, od samego początku wiadomo było jak się to wszystko skończy :/ Autorzy tej serii widocznie nie mieli lepszych pomysłów na kontynuacje filmu i chcieli tylko zarobić na fanach którzy pójdą do kin.
SPOILER do Underworld: Tak Michael po ukąszeniu go przez Lucjana przejął jego wspomnienia. Opowiedział Selene jak doszło do wojny. Sam Lucjan to wszystko potwierdził. Sam powiedział że, był podobnie jak cały jego lód wilkołaków niewolnikiem i zakochał się w Wampirzycy która była córką jego Pana Wiktora. Sonja została skazana przez ojca na śmierć.
Zgadza się. Nic nie stracisz na oglądaniu pierwszej części zanim nie zobaczysz prequela czyli Buntu Lykanów. Trzecia część to wspaniały wstęp do pierwszej i drugiej części. Poza tym na początku pierwszej części Underworld Selene w swym monologu mówiła rychłym zakończeniu wojny z Lykanami który miał nastąpić zaraz po buncie. No i Lucjan przywódca Lykanów miałby zostać zabity, co nie było prawdą tylko oszustwem (spisek z Kravenem). Ale z jej dialogu nic nie wiemy kim był Lucjan. Oglądając trzecią część której akcja dzieje się w średniowieczu od początku poznajemy hisotrię tej postaci, jej zakazana miłość z wampirzą księżniczką Sonją, poczęcie pierwszej hybrydy pół wampira pół lykanina i skazanie Sonji na śmierć, co wywołało szał w Lucjanie i zapoczątkowało wojnę Wampirów z Lykanami.
W pierwszej części dowiadujemy się o tych informacjach poprzez halucynacje Michaela ukąszonego przez Lucjana, któremu przekazał swoje wspomnienia.
Bo dzieje się około 1400 roku a, ni we współczesności. No i miecz jest zawsze lepszy od pistoletu. Pokazuje charakter.
Underworld: Bunt Lykanów to tylkoPrequel czyli poprzednik, nawiązanie do jakiegoś utworu (zwykle popularnego filmu), opowiadające o wydarzeniach wcześniejszych niż opisane w pierwowzorze. Prequele zazwyczaj powstają później niż oryginalne dzieło i często są w nich wyjaśniane wątki i zdarzenia, o których opowiadała główna część.
Zgadzam sie Trzecia czesc jest najlepsza a czwarta wrecz sztuczna .... zupelnie odmienna od stylu i klimatu Underworld
zpierwszej czesci wiemy tylko ze Victor zabil swoja corke a Lucjana widzimy w kajdanach... dopiero bunt lykanow wyjasnia wszystko skad sie wzial Lucjan , skad sie wziela postac Raze itp idt
Dla mnie bezdyskusyjnie najlepsza część Underworld, choć 1 i 2 również świetne. Jedynie Przebudzenie odstaje poziomem...
Ta część przedstawia losy Luciana, od początku swego istnienia, oraz pokazuje jak Lucian, zgromadził wilkołaków do buntu, dlatego ta część była tak potrzebna, żeby spoić pierwszą część z tą, bo prawdę mówiąc, część trzecia jest częścią pierwszą, natomiast pierwsza drugą, a druga trzecią, jeżeli tak obejrzymy te trzy części z czterech, to ładnie poukłada się nam fabuła :)