Underworld: Bunt Lykanów

Underworld: Rise of the Lycans
2009
7,1 98 tys. ocen
7,1 10 1 98073
4,9 13 krytyków
Underworld: Bunt Lykanów
powrót do forum filmu Underworld: Bunt Lykanów

Tak tylko chciałem spytać, czy nikogo nie zdziwił w czasach wczesnego średniowiecza murzyn w Europie? Ostatnie sceny sugerują, że Victor zasypia w trumnie, by zostać obudzonym w 1szej części już w Stanach, więc gdzie miejsce na małą Selenę, która została przemieniona już po śmierci Sonji, ze scenografii wnosząc, że również w średniowieczu?

ocenił(a) film na 7
silleigiah

"czy nikogo nie zdziwił w czasach wczesnego średniowiecza murzyn w Europie?"

- zdziwił, było wiele tematów na ten temat

"Ostatnie sceny sugerują, że Victor zasypia w trumnie, by zostać obudzonym w 1szej części już w Stanach"

- nic takiego nie zostało zasugerowane, w zadnym momencie, ktoregokolwiek z filmow

ocenił(a) film na 10
Tom_Cat

Odnośnie faktu, że Viktor zaraz po walce z Lucianem zasnął zgadzam się z przedmówcą. A co do murzyna w średniowieczu.... cóż, to chyba oczywiste, że tworząc pierwszą część Underworlda twórcy na pewno nie mieli żadnych obiekcji do obsadzenia w roli Likana murzyna. Wszystko było ok. Wiek XXI itp. itd. A warto już tu zaznaczyć, że postać Raze'a grana przez Kevina Grevioux na swój sposób była ważna. Gdy więc po latach postanowili stworzyć trzecią część postawioną jednak w realiach XIV wieku nie mogło go zabraknąć. I niech nikt nie gada tekstów typu "E tam. Lucian mógł spotkać Raze'a później już po buncie i wtedy go ugryźć." Chyba z oczywistych powodów byłoby to jak najbardziej błędne sformułowanie. Raze musiał odebrać ważną rolę podczas buntu i tyle. Zresztą sama się trochę zawiodłam. Ale nie, to nie ma nic wspólnego z kolorem jego skóry. Po prostu na długi czas przed pojawieniem się filmu przeczytałam gdzieś - możliwe nawet, że tutaj, iż do spotkania Luciana z Raze'm doszło przypadkowo i... postaram się w miarę dokładnie zacytować:

"Lucianowi spodobały się umiejętności Raze'a i zamienił go aby mieć go po swojej stronie".

Mniej więcej jakoś tak. No, ale co się okazało? Lucian nie miał nic wspólnego z przemianą Raze'a, przemienił go jakiś inny wilkołak i to w naprawdę mało widowiskowy sposób a do tego wszystko odbyło się w jednej chwili jak za machnięciem czarodziejskiej różdżki. Ot, był sobie murzyn-człowiek, wrócił do lochu po 5 minutach i mamy od razu murzyna-Likanina.