ja mam takie następujące pytanie: może zbytnio się nie skupiałam, nie wiem w każdym razie ktoś mi wytłumaczy:
po 1. Sonja umarła tak?
po 2. nawiązując do 1. Jak to się ma do tego, że na końcu Selene mówi, ze "to wszystko kłamstwa"
po 3. Czy specjalnie Selene jest podobna do Sonji?
No bo kurde... : D jak dla mnie (nie skupiającej sie osoby) to to wyglądało tak jakby Sonja wcale nie umarła ale nagle "przetransformowała się" w Selene...
Pomoże ktoś w rozkminianiu? ;>
1 tak umarla
2 viktor zabił jej matkę i powiedział ze to lykanie przez to mówi ze to kłamstwa
3 przecie Selene to nie Sonja , Sonja była córka Viktora a Selene była przemieniona w wampira przez Viktora
Po prostu Rhona i Kate sa do siebie zabójczo podobne ;) A czy dla filmu są tak specjalnie dobrane to mozliwe, w końcu obie miały zagrać piękne mlode i zabójcze wampirzyce :D Co do punktu 2. Selene prawdopodobnie rozmawiała w przyszlości z Lucianem i nie wierzyła mu w to co mówił o Viktorze
Jak się ogląda od ostatniej części, do tego niedokładnie to faktycznie mogą być problemy ze zrozumieniem. Gdzieś czytałem kiedyś, żeby oglądać ten film właśnie od tej części, bo chronologicznie pokazuje wydarzenia sprzed części pierwszej i drugiej. Jednak ja się nie zgadzam z tą opinią, bo oglądając tak jak nakręcili to twórcy wszystko składa nam się w jedną ładną całość.
Ad 3. Bardzo dobrze, że są podobne, bo tak miało być. W pierwszej części Underworld'a z 2003 r. któraś postać mówi o Viktorsie, że zabił rodziców Seleny i jej rodzeństwo, ale jej samej nie miał serca zabić, bo za bardzo przypominała mu jego córkę - Sonję. Dlatego bardzo dobrze, że zadbali o podobieństwo aktorek.