nie rozumiem dlaczego ten film otrzymuje tak wysokie noty? może ktoś mi napisze co w nim takiego fajnego? dla mnie był zwyczajnie słaby.
po filmie typu underworld oczekuję częstych i dobrze zrobionych scen walki, ciekawych efektów, może jakiegoś fajnego zwrotu akcji pod koniec, czyli mówiąc krótko luźnego kina rozrywkowego a tym nowy underworld niestety nie jest. dostaję natomiast "Spartakusa" z wilkołakami w roli głównej co już z założenia jest kichą....naprawdę słaby ten film.
Wysokie noty dostaje pewnie dlatego, że ludziom się podoba ;p
Scenom walki mam do zarzucenia tylko zbyt szybko latającą kamerę. Może tylko tą kamerę, bo się po prostu na tym nie znam? Efektom nic do zarzucenia nie mam, dla mnie, żeby film był dobry nie musi mieć świetnych efektów, bo nie to jest najważniejsze. A może jestem po prostu za mało wymagająca? Jeżeli się oglądało poprzednie Underworld'y to było oczywiste, że żadnego zwrotu akcji nie będzie, a to z prostej przyczyny, każdy i tak znał zakończenie (jest w Underowrldzie 1) i zmienić go nie mogli. No i jak dla mnie jest to właśnie film luźny i rozrywkowy.
Mi się przede wszystkim podobał pomysł na film. Na poszerzenie naszej wiedzy o wydarzeniach z dwóch poprzednich Underworldów. Podobały mi się te wszystkie zbroje, miecze, itd. Cała scenografia. Lubię taki klimat. Aktorzy byli dobrze dobrani. Po prostu dobrze się ten film oglądało ;]