Zastanówmy się co będzie dalej, czy powstaną nowe części???? Czy na tym się zakończy? Mieli dobry temat na zrobienie filmu, tym bardziej, że nie było wcześniej takich scenariuszy, scenerii , która dorównywałaby tej trylogii szkoda, że nie pomyślano o kolejnej części, ale tez się temu nie dziwie, bo już wszystko zostało pokazane w dwóch poprzednich częściach
a co z kolesiem, mieszancem, ktory zakochal sie w Selenie w 1 czesci? Nie pamietam dokładnie czy ten watek nadaje sie na rozwinięcie ale kto wie...
Nadaje się... Chociaż nie jestem pewna czy chce, żeby go rozwijali. 2 mi się średnio podobała.
mnie nudził Bunt Lykanów, bo wszystko już przecież wiedzieliśmy, ta częśc była zupełnie bezsensowna, wolałabym zobaczyć już np jak Viktor "ratuje" Selenę, albo dalsze losy Seleny i Michaela.
Ja zaś chciałbym zobaczyć w kolejnej części wydarzenia mające miejsce od zarazy na Węgrzech aż do podzielenia się władzą między starszyzną wampirów.
Między innymi:
- Powstanie wilkołaków i wampirów
- Jak potoczyły się losy trzeciego syna Corvinusa
- Jak Viktor przejął władzę (dokładniej)
- Kim jest Amelia i jak znalazła się w starszyźnie
- Schwytanie Williama i co się z nim działo od złapania do umieszczenia w specjalnie wykonanej celi
- Dlaczego starszyzna postanowiła dzielić się władzą
Dużo, a na dodatek to tylko wątki o których wiemy, a z całą pewnością dodano by jeszcze nowe, więc raczej nie ma co liczyć na część osadzoną w tym okresie. Szkoda, wyjaśniłoby to dużo pytań i nieścisłości.