W filmie jest 3 nieśmiertelnych 1. Aleksander Corvinus i jego dwaj synowie czyli 2. Marcus Corvinus i 3. William Corvinus i koniec czyli Aleksander niemiał braci, sióstr ani innych synów ani też Marcus i William nie mieli potomstwa w takim razie rodzi się pytanie jakim cudem Michael Corvin jest potomkiem Aleksandra. Jest to wyraźnie powiedziane w filmie znaczyło by to że musi być pra, pra pra itd. wnukiem Aleksandra ale on niemiał innych synów lub miał jeszcze jedno dziecko które dało początek rodowi, którego ostatnim przedstawicielem był Michael więc musiał być jeszcze jeden przodek Aleksandra który tak jak William dał początek Wilkołakom a Marcus Wampirom dał początek rodzinie Michaela czyli ludzi o specyficznej własności Hybrydy ale kim była ta osoba to pierwsza zagadka a druga to czemu Aleksander nic nie wiedział o Michaelu nie szukał go w pierwszej części choć wiedział że jest jego potomkiem i jaki jest ważny to dziwne.
hmm.. wiesz jest wiele zagadek...
Tylko dlaczego Lucian i Kraven szukali kogoś z tymi odpowiednimi właściwościami ...
Skąd by wiedzieli ?
A poza tym co.. szukali tylko w jednym miejscu ?
A czy przypadkiem Aleksander Corvinus nie miał 3 synów? I właśnie ten trzeci był i pozostał do końca życia człowiekiem...?
No wiesz właśnie tego nie wiem wydawało mi się iż w filmie była mowa o dwóch synach pyzatym skoro tak daleki przodek jak Michael miał wciąż niezwykłe właściwości mimo upływu tak wielkiego czasu i rozcieńczenia krwi czy genów jak kto woli znaczyło by to że ewentualny 3 syn Aleksandra przodek Michael miałby też te zdolności więc powinien być nieśmiertelny a nawet gdyby jako jedyny z rodziny był to dziwne że wcześniej nikt tego nie wykorzystał tylko czekali setki lat na Michaela hmm to może mieć setki wytłumaczeń ja myślę że to niedociągnięcie fabuły gdyż nigdy nie poruszano tego tematu w filmie lecz z drugiej strony być może to furtka do np. 4 części
Było trzech synów. Jeśli mnie pamięć nie zawodzi to w pierwszej części była o tym mowa. Jeden dał początek rasie lykan, drugi wampirów, a w trzecim nie zaszły zmiany.
W pierwszym Underworldzie jest tekst: "jednego ukąsił nietoperz, drugiego wilk, jednego czekała samotność bo pozostał człowiekiem" - to o trzech synach Aleksandra. Prawdopodobnie trzeci brat wyjechał z rodzimego miasta i osiadł gdzieś nie interesując się resztą "rodziny". Lucian znalazł jego potomka po kilku stuleciach poszukiwań, więc nie było to łatwe. Aleksander zapewne nie chciał pewne zwykłego człowieka w wojnę, więc go nie szukał, zaś Viktor uważał tą opowieść o trzech braciach za zwykłą legendę.