Słyszałem , że ma być część trzecia - dorawdy nie wiem kto miałby w niej wystąpić w charakterze "czarnych" charakterów" skoro wszystkich wyrżnięto w części 1 i 2 (oprócz dwójki głównych bochaterów oczywiście). Obawiam się, że na siłę będą wymyślać jakiegoś "ostatniego" super wampira/lykanina/mieszańca , który "akurat" przeżył rzeźnie z dwóch poprzednich filmów :-/ Słabo...
A przecież można było tak świetnie wykożystać postać Aleksandra Corvinusa, którego historia mogła by stać się głównym wątkiem 3 części!
Co konkretnie mam na myśli? Ano ni mniej ni więcej tylko wielki powrót trzeciej superrasy Świata Mroku, czyli... Nieśmiertelnych, rasy , która "narodziła" się wraz z filmem "Highlander"! Według mnie reżyser "Underworld" wyraźnie zasugerował, że Aleksander C. mógł być "bratem" Duncana i Conora Mcloudów. Ileż by to dawało możliwości!
Co byście powiedzieli na mały sparing : wampiry vs. wilkołaki vs. nieśmiertelni? To by była jazda! Bez trzymanki!
A tak? Corvinusa zabili i to tak "brzydko i nędznie" , żeby zacytować ostatnie słowa Rambo z powieści Morrel'yego. Szkoda :-(
Trzecia część to ma być prequel czyli to co działo się przed wydarzeniami przedstawionymi w pierwszej części. To co się stało w 2. części nie ma żadnego wpływu na 3. część.
tez tak słyszałam wąłsnie.. dla mnie to zupełnie bez sensu.. po co kręcić prequel skoro 2 część zakonczyła sie w sposób wyraźnie zapowiadający dalszy rozwój wydarzeń. Selene stała się "Daywalkerem" a powstanie takiej hybrydy jak Mike powinno tez mieć jakies znaczenie. Ten film nabierze jakiegoś sensu i wymiaru tylko wtedy jesli powstanie kolejna częśc, która wyraźnie zamknie wszytskie wątki i przyniesie jakies rozwiązanie losów bohaterów.
Miałem pewne szalone przemyślenia na ten temat... I...
A gdyby tak skonfrontować Selenę i Michaela z Bladem? Ta trójka przeciwko wszystkim: wampirom, wilkołakom, nieśmiertelnym czy co tam jeszcze po świecie chodzi... Trzy hybrydy kontra reszta świata - to by było coś.
no tylko że do tego nie dojdzie. Blade też podobno zabił wszystkie wampiry w 3 części zabijając głównego wampira ( nie pamiętam imienia) teraz niby oni wybili w pień obydwie wrogie rasy wiec Selena Michael i Blade kogo by mieli zabijać może obcego i predatora co??
rozwiązaniem wątków było zabicie Williama i Marcusa, po ich śmierci wszystkie wampiry i lykanie miały umrzeć, Selena i Michael są tylko ludzmi, no ewentualnie Selena ma jakiś tam pierwiastek nieśmiertelności przekazany jej przez Corvinus'a. Przynajmniej ja tak zrozumiałam, oczywiści mogę się mylić :)
Nom i się mylisz. Ten koleś historyk wampirów, wiecie ten zamknięty w tym klasztorze wyraznie mówi że to lipa z tym że kiedy zabijesz braci to wszyscy umrą , ale nikt nieśmiał spróbować.
Tak, pamiętam film "młode wilki". Na owe czasy przypadł każdemu, bez znaczenia na wiek oglądającego, młodzi chcieli być gniewni a starzy z filmu dowiedzieli sie że był nagrywany też w szczecinie. Bardzo dobry film na owe czasy. Więc nasi Polscy producenci wpadli na pomysł by zrobić kolejna część "MW". No cóż i taki sam problem, połowa aktorów dostała (śmierć w scenariuszu) wiec co tu robić, no i powstała wielka klapa "MW 1/2". Paranoja. Underworld ogladne jedynie dla efektów i z czystej ciekawosci....
niech walcza z powerrengers bo moim zdaniem wyraznie bylo dane do zrozumienia ze corvinus moglby byc megazordem a jak nie to golota zawsze jest chetny do walki
a niesmiertelnym w zyciu,obejrzcie ten film jeszcze raz i wszystkie czesci
Moim zdaniem nie powinno być trzeciej części... 2 była super, moim zdaniem lepsza od 1. Pierwszy raz widziałem film że druga część była prawdziwą kontynuacją pierwszej, ci sami aktorzy i ten sam wątek. Producenci się postarali... Ale ta 3 część to będzie w pogoni za kasą...
Wszyscy tu kombinują przypomina mi to coś w stylu obcy kontra predator.
3 część ma być o tym jak doszło do buntu lykan , w pierwszej części jest taki wątek że viktor zabił własną córkę bo miała urodzić dziecko lucjusza
3 część właśnie o tym jest.Ja myśle że dobrze robią pozostawiając temat tak jak się kończy 2 .. A to że Aleksander tak kończy to wiele tłumaczy a mianowicie , czemu nie zabił swych synów , czemu nie rządzi światem, itp