Zauważyliście jak wiele scen jest w tym filmie podobnych do scen z filmu "Terminator 2". Nawet
sama końcówka to istna zrzyna z końcówki Terminatora dwójki. Widać brak inwencji twórczej
"twórców".
A tak poza tym to film jest w porządku. Dobrze zrobiony, ale gorszy od pierwszej części.
które sceny są zerżnięte? Ja żadnych co prawda nie zauwarzyłem, ale prosze oświeć mnie
Jedną scenę już podałem. Sama końcówka. Widok na wodę (w Terminatorze jest widok na ulicę) i ostatnie wypowiedziane zdania. Jak bardzo dobrze znasz film "Terminator 2" to powinieneś wiedzieć, że jest bardzo wiele podobieństw.
No teraz nie przytoczę żadnej sceny, bo oglądałem to już jakiś czas temu, ale były podobieństwa... czasami drobne np. identycznie rozwiązany rozwój akcji itp.
Sądzę, że jakby obejrzało się te dwa filmy po kolei to zauważyłoby się to o czym napisałem :)
Sądzę że w takim razie większość filmów akcji z terminatorem na czele jest zerżniętych przez reżysra Underworlda tylko dlatego że jest podobny rozwój akcji itp To tak jakby pisać że wszytskie komedie są z siebie zerżniętę bo to komedie, masło maślane, film zajebisty tak jak i wspomniany T2 ,Peace