PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=169179}
7,2 105 tys. ocen
7,2 10 1 104543
5,3 20 krytyków
Underworld: Evolution
powrót do forum filmu Underworld: Evolution

Jedynkę można było jakoś znieść, ale UW Ewolucja była męczarnią. Coraz bardziej drażni mnie w filmach ta bezmyślna brutalność. Uwielbiam filmy o wampirach, ale nie tego typu. Jestem zdecydowanie na nie, jeśli chodzi o przedstawienie wampirów jako super hiper bohaterów chodzących z CKM-ami i strzelających do wszystkiego co popadnie. Tutaj brakuje mi aury magii i tajemniczości, którymi tak zachwycają Drakula Copolli, Cień wampira czy Wywiad z wampirem. Ten film nie ma klimatu!!!

goti_777

Sam nie masz chyba klimatu. Każdy ma inny gust, ty lubisz filmy w których wampiry są owiane magią, bo tak się je najczęściej przedstawia. Niestety nie znaczy to, że ten film nie ma klimatu, mnie się podobał, bo ja właśnie takie ukazanie wampirów, a nie jakieś bajkowe magie czy tym podobne pierdoły. Oczywiście nie przecze, że filmy które wymieniłeś też są dobre ;]

exybit

"[...]wampirów lubie" mała edytacja bo zapomniałem słowa lubie :P

ocenił(a) film na 5
exybit

Możliwe, że źle ujęłam swoją wypowiedź, ale na temat tego filmu mam takie a nie inne zdanie. I denerwuje mnie ten cały blichtr amerykańskiego kina, te całe efekty specjalne tworzone za pomocą komputerów, fajnie to wygląda, ale co za dużo to niezdrowo.

ocenił(a) film na 8
goti_777

jak cos ci nie pasuje to po prostu tego nie ogladaj!!

ocenił(a) film na 8
Lestat_18

dokładnie

po co pisać że nie podobało mi sie że nie widzę sensu klikasz jedną gwiazdkę i idziesz spać spokojnie :) heh każdy gatunek ma swoich wielbicieli i wrogów

ocenił(a) film na 5
eli87

Nie mam zwyczaju oceniać filmów bez poprzedniego obejrzenia ich. Ogólnie to jest podstawą, by wyrazić później swoje odczucia na temat danego filmu.(Do czego każdy ma prawo). Mam prawo napisać,że w moim odczuciu ten film to kompletne DNO!!! Do tego filmu byłam nastawiona pozytywnie; nie spodobał mi się. Trudno...

użytkownik usunięty
goti_777

Efekty komputerowe? Zakup sobie dwupłytowe wydanie tego filmu z dodatkami i komentarzem. Według mnie komputeryzacja genialnie komponuje się z graniem na żywo. Jak już napisali poprzednicy każdy gatunek ma swoich zwolenników i wrogów. Ja Evolution uważam za arcydzieło, a efekty z niebieskimi oczyma Selene są powalające. Oglądałem również „Wywiad z wampirem” i to właśnie ten film mogę określić jako kompletne DNO!

ocenił(a) film na 5

Oczywiście, że masz prawo by tak napisać, tylko swoją wypowiedź musiałbyś uzasadnić...
A co do tych niebieskich soczewek (ok, oczy miała niezwykłe), to nawet na allegro takie znajdziesz...

ocenił(a) film na 5

Pierwsza część była dużo lepsza od drugiej. W drugiej części sceny walki niebyły za bardzo widowiskowe, a także wygląd wilkołaków porażał sztucznością, również klimat nieporównywalnie gorszy. Nie wiem dlaczego w drugiej części zniszczyli po prostu dobry film. Dobrze, że rozwinęli "wątek miłosny", ale to nie zasłoniło złej grafiki komputerowej, szczególnie widocznej w pierwszych minutach filmu. Ale pomimo wyżej wymienionych minusów, to nadal uważam, że film jest dobry i warty obejrzenia.

Lestat_18

A skąd ma wiedzieć, czy jej pasuje czy nie, jeśli najpierw nie obejrzy? XD

ocenił(a) film na 1
goti_777

Całkowicie się z tobą zgadzam goti_777 jak dla mnie film też był męczarnią. Dla mnie to Wywiad z wampirem jest Ojcem chrzestnym wśród filmów o wampirach.