7,2 105 tys. ocen
7,2 10 1 104680
5,1 16 krytyków
Underworld: Evolution
powrót do forum filmu Underworld: Evolution

Niesamowita porażka!

użytkownik usunięty

Film przewidywalny w zasadzie od pierwszej minuty. Mnóstwo absurdów i łatania na siłę historii. "W poprzednim nie było seksu" stwierdzili panowie scenarzyści i proszę, już jest wątek miłosno-erotyczny. Ujęcia w całym filmie są tak sugestywne, że w trakcie seansu można iść zrobić herbatę albo kanapkę, a i tak niewiele się traci z ciągłości akcji. Głupota goni głupotę w tym filmie. Piramidalna bzdura, ciężkostrawna, choć w założeniu raczej odwrotnie. Pierwszy film był raczej słaby, tego nawet filmem nie warto nazywać.

ocenił(a) film na 7

Myśle ,ze troche przesadzasz z tą krytyką!! Widziałem dużo gorsze filmy!! No ale kazdy ma swoje zdanie!!

ocenił(a) film na 3

Z krytką przesdziłeś rzeczywiście. Ale to nie zmienia faktu że dla mnie film jest słabszy od pierwszej części i to dużo. Poza efektami specjalnymi film nie oferował zbyt wiele. Ale to moje zdanie.

ocenił(a) film na 3
Ashley_3

A ja przyznam kwys racje bo film był nieciekawy i nudny, w dodatku przeznaczony wyłącznie dla ludzi którzy zapoznali się z częścią pierwszą. Ja nie oglądałem prequelu owego filmu i może dlatego wydał mi się on badziewny, nudny, naiwny i płytki. Za to napewno moge powiedzieć że fabuła momentami rozłaziła się w szwach a same efekty specjalne raczej przypominały kiepski klon walk z "matrixa" i "blade". Mówcie co chcecie ale według mnie ten film jest po prostu przereklamowany.

ocenił(a) film na 8
Gordon

http://pl.wikipedia.org/wiki/Prequel [pl.wikipedia.org/wiki/P...]

użytkownik usunięty

Eeeee tam...
Film był dużo lepszy niż się spodziewałem...
Dotrwałem AŻ do 40 minuty :)

ocenił(a) film na 3

STARY!!! To ty twardziel jesteś!!! Przyznaj się- oglądałeś do 40 minuty bo do tego czasu miałeś piwo za darmo.

ocenił(a) film na 7
Ashley_3

hehehehe!! Dobre!!! Dla mnie filmik spoko!!

użytkownik usunięty
Ashley_3

Piwo swoją drogą :)
Ale wytrzymałem tyle ponieważ pewien znajomy imputował mi, że jestem do filmu uprzedzony.
Już po pierwszej scenie (tej której akcja toczy się w średniowieczu) chciałem wyłączyć, ale pomyślałem sobie "nie no... czasami takie wejściówki mają się do całości filmu jak piernik do wiatraka... oglądam dalej".
Obejrzałem kolejne pięć minut i znowu chciałem wyłączyć, ale pomyśłem sobie - "no tak, wyłącze teraz, powiem że żenada, a kumpel zacznie mi wmawiać, że film się później rozkręca"... no i kontynuowałem oglądanie z myślą, że dotrwam do połowy i wtedy podejmę ostateczną decyzję...
Do połowy dotrzć mi się nie udało :D
Ot widzicie... presja społeczna :D

ocenił(a) film na 3

Dobrze że nie oglądałeś dalej bo potem były straszne sceny!! Od tego czasu boje się oglądać filmów, bo nie chce znów przeżywać takiej tandeciery;P Żartuje;) ale film i tak zrobiony na odwal;P

użytkownik usunięty
Ashley_3

Mnie ostatecznie zniechęciła postać tego starego wampira, który zaczyna polować na główną bohaterkę (ten niezby piękny skrzydlaty). Przecież to wyglądało gorzej niż postacie z Buffy Postrach Wampirów.
Wiem, że w filmach efekty i charakteryzacja nie są najważniejsze, no ale chyba nie przypadku filmów, które efektami stoją (tj. sam reżyser jest na tyle świadomy tego co robi, iż wie, że poza efektami to w jego filmie nie będzie N-I-C).

ocenił(a) film na 3

poza efektami w tym filmie rzeczywiście nie było nic;P co chcesz od nich? chłopaki się starali;P (dobra to był żart- nie starali się w rzeczywistości;P)

ocenił(a) film na 9
Ashley_3

jak dla mnie film wyopas i pierwsz z druga czescia dobrze powiązane. nie nudziłem się, poza tym takich filmow nie ogląda sie na kompie, pozdro dla frajeów co tak robią;/ lol

ocenił(a) film na 7
GRc_virus

Powiem tylko, że pierwsza część mi sie podobała i była lepsza od drugiej ale film mi się podobał

ocenił(a) film na 1

Widzialem gorsze filmy... Ale bylo ich bardzo niewiele =D

ocenił(a) film na 6

widziałem ten film i mi sie bardzo podobał.nie masz gustu!!

użytkownik usunięty

Ha ! Ja jestem właśnie w 50 minucie, mistrzu ze mnie :P Chociaż powoli zaczynam zasypiać... Tymbardziej, że jeszcze wcześniej oglądałam część 1, czyli już tu prawie z 3 godziny przed tym komputerem siedze, nie opłacało się ściągać nawet. Zresztą, ostatnio oglądając film "Krew i czekolada" który rzekomo jest autorstwa twórców tego kiczu bardzo się nie zdziwiłam. To ma być jeden z najlepszych filmów tego gatunku!? Ludzie, dajcie mi zwykłą kamerkę amatorską a przysięgam, że to co nakręcę w porównaniu do tego czegoś to będzie HIT ROKU, przez wielkie "H"...nie no, oglądam dalej (zieew)

Tylko obudźcie mnie, jak się skończy...

Wstawaj Paulina!

Mithrill

Kate jest boska ale sam film jest idiotyczny debilny i sam sie dziwie skad Derek Jacobi się w nim znalazł?Podoba mi się tylko sama Kate i utwor muzyczny ktory jest podczas sceny łozkowej jak również pod koniec filmu. 2/10 pozdrawiam

ojaworski

to chyba cat people. a swoja droga to na soundtracku jest mnostwo dobrych kawalkow a w filmie tylko ten?