już moi znajomi mówili mi że pierwsza część jest denna spoko poszłam na druga nie obejrzawszy pierwszej myslałam ze nic gorszego juz zrobić temu filmowi realizatorzy nie mogli pomyliłam się
Film jest jedną wielką sieczką jest w nim za duzo krwi i bezsensowanej bijatyki a za mało INTELIGENTnEJ fabuły Jesli miałabym iśc na sieczke to wybralabym Piłe2 Nawet Nocna straż oddaje lepiej świat mroku niz Underworld. Na straży przynajmiej się bałam, a na Underworld ziewalam z nudow i zerkałam co chwilę na zegarek
sorki ale wychowałam sie na świecie mroku na Magu, Wilkołaku Apolalipsie moze dlatego tak negatywnie odbieram ten fil gdyz mam juz wykrowana wizje na temat świata morku
(jedyne za czym nie przepadam a czego wręcz nie znosze to Wamipr Maskarada ale Selena ujdzie w tloku)
Tworcy Underwolda zniesmaczyli i przeinaczyli jak dla mnie swiat mroku
chciaz wapiry przedstawione przez nich bardzo mi sie podobały
aczkolwiek watpie by ubierały się w lateks jak to czyni Selena no nie ważne =_=
Jedyna rzecza jaka sie w tym filmie podobała
to scena miłosna Seleny i Micheala (nie wiem czemu uwazana za zbedna)
przyjecie i sceny walki w zamku Tanis'a
także postac Alexander Corvinus była ciekawie nakreslona
- historia z poczatku była ciekawa i porywajaca potem sie zrobiło nudnawo
A...... fabuła była naciagana (zwłaszcza postać Marcusa) i nudna jak flaki z olejem wszystkiego mozna było sie domyslić ja sie domysliłam mimo że nie widzialam pierwszej czesci)
ciekawe gdzie sie działa akcja tego filmu w jakies zapadłej dziurze w Czeczeni?
a te wilkołaki??? łącznie z Williamem to były chyba jakieś zmutowane Crinosy chyba =_= I wilkołaki sa inteligentene i to one mają zdolność regeneracji ehh szkoda że w filmie wiele watkow mroku poprostu spaczono i spaprano
Jeez niech możelepiej nie robia trójki ja w kazdym razie sobie trójke odpuszcze nie wiem jak wy
Swoja droga nie rozumiem czemu ten film ma tak wysokie noty =_=
Skoro znajomi mówili ci ze pierwsza czesc jest denna to po co poszlas na druga?? Musieli przecież wspomnieć ze w jedynce bylo mnostwo sieczki.
Szczerze mówiąc ja poszlam na UE licząc na sieczke jeszcze większą niż w jedynce i sie nie zawiodłam. Trzeba wiedzieć na jakie filmy iśc do kina a nie wybierać pierwszą lepszą pozycje z repertuaru.
A jeżeli szukasz INTELIGENTNEJ fabuły to uderzaj w stronę dramatow albo innego gatunku skłanijącego do refleksji, a nie filmów akcji.
Lolowa dziewczynka :) Ciekawe kto jej powiedział, że film ma cokolwiek wspólnego ze światem mroku :) Bo ja nie zauważyłem, żeby kiedykolwiek twórcy pwoływali się na ten rpegowy świat. W sumie, to nie chciał bym użyć za dużego słowa bo to jest tak jak iść do kina na blejda, a potem nażekać, że wampiry są inne niż u Anne Rice :)
Kolejna zabawna rzecz: kolesiówka nie oglądała częście pierwszej ale wie, że dwójka jest jeszcze gorsza niż jedynka (pomijając fakt, że niewiadomo dlaczego poszła do kina:P)
A fabuła w tym filmie jest bardzo inteligentna i całkiem oryginalna :)
W kinie jeszcze nie widziałem, żeby wampir chciał uwolnić swojego brata wilkołaka i, żeby było go trzeba przed tym powstrzymać :)
No ale cóż, mamy mnustwo yntelygentnych ludzi któży nie potrafią oglądać trailerów i gubią się w kinie i zamiast oglądać bergmana nagle okazuje się że są na underworldzie :)
A najgłupszą, rzeczą na świecie jest oczekiwanie od filmu by był zaskakujący :)
"Jesli miałabym iśc na sieczke to wybralabym Piłe2" haha, to jest dopiero LOL :) A dziewczynko myślałaś że underworld to będzie dramat psychologiczny? No popatrz popatrz, do piły masz przynajmniej zdrowe podejście, na piłe się idze na sieczkę, a na underworld na co się idzie?
Cały problem polega na oczekiwaniach, tylko czemu masz akurat niezdrowe oczekiwania w stosunku do underworlda?
Pomijam już fakt, że w pile jest sieczki jak na lekarstwo :)