Underworld: Przebudzenie

Underworld: Awakening
2012
6,6 78 tys. ocen
6,6 10 1 78031
4,2 8 krytyków
Underworld: Przebudzenie
powrót do forum filmu Underworld: Przebudzenie

Właśnie wróciłam z kina, nie ukrywam, że Underworld to mój ukochany film każda z części
1,2 i 3 kocham je po prostu Kate <3, teraz tak wrażenia z 4 części, nie zawiodła mnie, ale
mogło być lepiej film stanowczo za krótki, dużo akcji może trochę za ciemno, ale nie
narzekałam co do 3d nie przeszkadzało mi, ale też nie zrobiło na mnie jakiegoś wrażenia
;p;p ale tak nie pamiętam teraz nazwiska dziewczynki która grała córkę Seleny, ale
onieśmieliła mnie jej rola, byłam z koleżanką więc razem byłyśmy pod ogromnym
wrażeniem młodej aktorki, a Kate jest cudowna jak zawsze, jednak zaciekawił mnie koniec
filmu, czy może on oznaczać dalszą część przygód Seleny.? Jak sądzicie bo ja szczerze
mam nadzieję, że pojawi się ta 5 i tam się już wszystko w ostateczności rozegra.
:):)

ocenił(a) film na 9
Rafal_film_web

Sorki Rafał ale częściowo się mylisz i Ty chyba również nie dokładnie obejrzałeś/zrozumiałeś film, ponieważ wspomniany dziadek, fakt Alexander Corvinus, ale miał on trzech a nie dwóch synów. Williama ugrysł wilk i William stał się pierwszym i najpotęrzniejszym wilkołakiem. Marcusa zaś ugryzł wspomniany nietoperz i Marcus stał się pierwszym z wampirów. Trzeci z braci kroczył drogą śmiertelnika, z uśpionym genem Alexandra który uaktywnił się właśnie u Michaela, przez co stał się on pierwszą z hybryd. Nawet jest to powiedziane w drugiej części, na statku Alexandra. Corvinus wypowiada do Michaela coś na wzór : ,,Jesteś moim potomkiem". Jak ktoś nie wie to dodam jeszcze, że Alexander posiadł dar nieśmiertelności poprzez zarazę która spustoszyła jego wioskę a jego genotyp zmodyfikowała.

ocenił(a) film na 8
swistak28

tak masz racje miał też trzeciego syna śmiertelnika bo inaczej nie było by Michaela.
A wirus przekazywany w genach Alexandra chyba nie do końca się uaktywnił dopiero u niego tylko pozwolił na połączenie obu krwi dzięki czemu stał się hybrydą. Podejrzewam, że jakby wcześniej na to wpadli to równie dobrze mogli by do tego wykorzystać jakiegoś potomka przed Michaelem.

ocenił(a) film na 9
Rafal_film_web

Nie mogli wykorzystać innego potomka przed Michaelem gdyż nie posiadali oni tego konkretnego genu, albo był u nich nie aktywny teraz dokładnie nie pamiętam.

ocenił(a) film na 10
Rafal_film_web

Mocno osadzne w fabule, : )

nysia6

ja powiem tak IV trzyma klimat poprzednich części tylko szkoda, że puszczają to tak z dupy strony względem fabuły:/ gdzie 3 część sagi powinna być przed 2 o ile dobrze pamiętam. No nic wracając do IV to spokojnie można obejrzeć ale szału nie ma wcześniejsze "numerki" były lepsze. Ba wydaje mi się nawet jakby w Przebudzeniu szukali kontynuacji na siłę:( a szkoda bo tak jak mówisz mogliby jakoś to lepiej rozwinąć, Druga sprawa to mam praktycznie 100% pewność iż będzie kolejna część boje się tylko tego by tak z naprawdę zajebistego filmu nie zrobił się shit. Mogę nawet podać konkretny przykład chodzi mi o serię Resident Evil. Moim zdaniem na Zagładzie się dobry Resident zakończył. Afterlife to marna zrzyna Silenta i Matrixa natomiast Retrybucja to taka padaczka wydaje mi się nakręcona tylko po to żeby się dobrze sprzedać nic więcej a to że seria odbiega daaaaleko od pierwszych części to już nie ważne a szkoda:( jeżeli się mylę to mnie poprawcie:P

ocenił(a) film na 7
nysia6

bardzo lubie ta serie i mam nadzieje ze nie stanie sie z nia to co stalo sie teraz z resident evil czyli przez caly film bezsensowna akcja i o fabule mozna tylko pomarzyc...a niestety przeslanki do tego juz sa w "przebudzeniu" widoczne...wlasnie piszac tego posta teraz zauwazylem ze uzytkownik pawelencjusz podziela moje obawy :)...coz mam nadzieje ze pojda po rozum do glowy...lekko przystopuja a wniosa wiecej klimatu i fabuly :)

nysia6

Jak dla mnie film jest przeraźliwie wciągający i trzymający cholernie w napięciu. Tak jak pisano powyżej, ja również potrafię milion razy oglądać każdą część z osobna! Z ogromnym utęsknieniem czekam na część 5, ponieważ nie mogę się doczekać dalszych losów Selene i Michaela, część 4 zakończyła się nie rozszyfrowując tego jakie są dalsze losy naszych ukochanych bohaterów... Wszystkie części poczynając od pierwszej i kończąc na czwartej są znakomite nie widzę w nich żadnych minusów, jedynie co to w 4 ponieważ zostawili mnie w napięciu nie podając Happy Endu na jakiego czekałam zaczynając oglądać, ale jeśli to oznaka iż 5 część jest w planach i niebawem ukaże się na ekranach kin oraz doczekam się pięknego zakończenia jestem skłonna wybaczyć :D

nysia6

Underworld 4 to rzeczywiście porażka nad porażkami, ale co się dziwić skoro to tylko odcinanie kuponów od kasowych sukcesów trylogii . Trylogia była w miarę przyzwoitym kinem a tu ni stąd, ni z owąd zaczynają nam wyrastać jak grzyby po deszczu kolejne niepotrzebne części. Podobnie było w "Nieśmiertelnym dlatego tamta saga wraz z 5 częścią osiągnęła dno. Tu będzie podobnie.

Selene_fw

Mam nadzieję, że się mylisz!

eeee33

Dla fanów trylogii czwarta część to wielki zawód.

Selene_fw

Myślę, że nie dla wszystkich :) Ja mimo tego, że spodziewałam się całkiem czegoś innego niż się pojawiło w czwartej części jestem zadowolona, trzymało mnie w napięciu i jak w każdej części wyjaśniane były kolejne sytuacje z poprzednich części. Skoro 4 część nie zrobiła na Tobie wrażenia i jak piszesz na fanach również, chodź sądzę, że się mylisz.. to 5 część mimo wszystko powinna się ukazać, mieć pozytywne zakończenie i tak jak 1-3 wywołać ogromną furorę aby wszyscy byli pozytywnie zaskoczeni.. 4 część nie była tak ekscytująca jak pozostałe, ale zarówno nie była zła :)

eeee33

Poziom Underworld Przebudzenie dorównuje tylko poziomowi Nieśmiertelny Źródło. Masz identycznie analogiczną sytuację.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 9
nysia6

Jak ktoś będzie wiedzieć coś o 5 niech pisze!

ocenił(a) film na 8
arwenawaler

wiadomo juz coś o 5 cześci Underworld?

ocenił(a) film na 1
nysia6

Underworld 5 !!!??? Łoż zgrozo. Nie! Miejmy nadziję że to filmidło nigdy nie powstanie dosyć z kompromitacją.

ocenił(a) film na 9
Underworld__filmweb

Nie jesteś ciekawy czy Selena odnajdzie swojego ukochanego?