Upiór w operze

The Phantom of the Opera
2004
7,6 81 tys. ocen
7,6 10 1 80710
5,9 12 krytyków
Upiór w operze
powrót do forum filmu Upiór w operze

"Christine tak na prawdę kochała upiora. Z racji młodego wieku wolała związać się z Raoulem którego znała od dzieciństwa. Pewnie uważała że to najlepsze wyjście. Po tym jak złożyła mu obietnice na dachu czuła się mu dłużna. Mnie się tak wydaje, że gdyby Raoula nie było wtedy kiedy całowała Erika i kiedy on powiedział, że ją kocha, wybrała by go. Myślę, że później żałowała, w ostatniej scenie na cmentarzu nad grobem Christine Raoul chyba zdał sobie sprawę, że Christine tak w głębi duszy należała do upiora i to jego kochała (widząc różę na grobie z pierścionkiem od upiora). Motyw ten przejawił się wtedy kiedy Kryśka patrzyła tęsknym wzrokiem za upiorem kiedy odpływali z Raoulem łódką. Myślę że w głębi serca chciała wybrać upiora, jednak rozsądek wziął górę.
To tylko moje zdanie, ale swoją drogą ja wybrałabym upiora. Raoul był bezpłciowy, a upiór darzył Christine prawdziwym i głębokim uczuciem. Poza tym ciekawa jestem jak wyglądało jego życie (Erika) po odejściu od niego Christine. I tak w ogóle czy upiór naprawdę istniał? Kurczę bedę się tym zadręczać :D
Pozdrowienia! "

Po długie dyskusji w poprzednim wątku, zakładam jego druga część, ponieważ wątek ma ograniczenie 999 postów. Kiedy w tamtym zabraknie miejsca zapraszam do udzielania się w tym :)
Dziękuję za takie zainteresowanie, myślę że wiele wątpliwości zostało rozwiązanych i wielu z nas poprawiły się humory ponieważ mogłyśmy się wygadać :D W "praniu" wyszło na to, że Christine vel "Krycha" kochała i Upiora i Raoula, każdego inną miłością oraz że była niedojrzała do podjęcia właściwej decyzji (miała wybrać upiora, a jak :D).
To tak w skrócie :)
Zapraszam do dalszej dyskusji.
Pozdrawiam serdecznie.

ocenił(a) film na 8
For__me

dziewczyny, po co to przepisujecie? Nie mozna isc po prostu do biblioteki?

For__me

ooooooooooooooo jeden dzień mnie nie było a wy tyle natrzaskałyście? ;)

Ewelszyn

Aha, zapomniałam wkleić linka do pierwszej części. Jakby ktoś chciał, proszę: http://www.filmweb.pl/topic/878194/Mnie+sie+wydaje%2C+%C5%BCe.html
Miłej lektury :P

ocenił(a) film na 10
Ewelszyn

łojej ale mam do nadrobienia ;OOO hmm mi się Erik jeszcze po nocach nie snil chociaz jak obejrze pewnie film jeszcze z 20 razy to może XD Jakbym była na miejscu Christine to też była by to trudna decyzja... ale jeżeli bym wiedziała ile poświęcił dla mnie i jak bardzo kocha to bym została z Erikiem.. przecież próćz połowy twarzy to jest bardzo przystojny gość i ten jego romantyzm ojej *_*

lilly405

Mi się jakiś tydzień temu przyśniło, że jestem nagle w Teatrze Roma i moje koleżanki z klasy i chórku szkolnego występują w Upiorze. I pomyślałam, ze skoro one mogę to ja też, a co! To nic, że one miały rok prób i ćwiczeń a teraz miała być jakaś premiera. Nie miałam pojecia o co chodzi, ale weszłam w trakcie przedstawienia i wmieszałam się w tłum, nawet piosenki śpiewałam... jedna była o jakimś koniku polnym czy czyms takim :D Tańczyliśmy jakiegos dziwnego poloneza i nawet przez chwile trzymałam za rękę Eryka! xD I nawet miałam jakąś solówkę, którą zaśpiewałam pięknie! Czasami sny są faaajne ;D

ocenił(a) film na 10
Ewelszyn

Taak... Sny są czasami piękny.. .To dlaczego mnie się śnią same porąbane!!?? Ale mniejsza z tym ;p;p. Nadal czekam na książkę...

użytkownik usunięty
upiorkowa

""Wszelkie prawa,włocznie z prawem do reprodukcji tekstów w całości lub cześci,w jakiejkolwiek formie-zastrzeżone." "

Pff
Olać to.
Ja piracę ile się da :P

ocenił(a) film na 10

haha ja też :D kurde niemoge Butler jest boski *_* nie wiedziałam że on w 300 grał o.O no i w Tomb Raider Kolebka Życia (kocham lare) XD

użytkownik usunięty
lilly405

Nie zapominaj o Draculi 2000
kocham TEN film :P

I Władców ognia
xD

wtrącę się a co? ;> halo toż to pan Butler zagrał w "PS I LOVE YOU" oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooch ;) no i "Attyli" :) ajć

ale rola Upiora bije na głowę :) nie sądzicie?

użytkownik usunięty
LostLittleGirl

Bo w Upiorze był ogolony, ha <prycha z pogardą>

użytkownik usunięty

Co was tak tu mało dziś wszystkich? Ja dyskusji chcę!

no ogolony ;p dlatego fajniej wyglądał hiehie ;D

ajć i te włosięta upiorowe :)

ocenił(a) film na 10
LostLittleGirl

ojej ogolony czy nie i tak jest boski XDD ano w ps kocham cie tez gral <33 ale rola upiora najlepsza taki męski był w tej roli ajć *_* a ja po raz 5 oglądałam Upiora ehh :(

lilly405

ja nie liczyłam ;D ale niedługo znów zobaczę jeszcze raz,
najpiękniejsze w tym filmie jest to że Gerard śpiewa, aaaaaaaaaa i to jak śpiewa!!!! ja po prostu słucham sobie w nocy MUSIC OF THE NIGTH i NO ONE WOULD LISTEN i aytentycznie ryczę przy tym i jeszcze kiedy śpiewa swoją kwestię prz AKS OF YOU :(((((((((

użytkownik usunięty
LostLittleGirl

The Music Of the night, jezu, jakby mnie na miejscu Krystyny obejmować zaczął i śpiewać i w ogóle............. mrrrr..............

oj taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaak :)
grrrrrrrrrrrrrr
no :( ale nie jesteśmy
kurcze ale mi to się aż śni jak on śpiewa ten kawałek

użytkownik usunięty
LostLittleGirl

Najgorszy jest fakt, że teraz to już nie ma TAKICH, nazwijmy to, mężczyzn. A TAKA miłość rzadko się zdarza.

niestety :(
zauważ moja droga że teraz nbaokoło mamy wyżelowanym chłopczyków siedzących w solarkach którzy mam nieodparte wrażenie przywiązują większą wagę do wyglądu niż uczucia ;/

a romantyzm, czułośźć i tajemnieczość te cechy zaliczam do "gatunków wyginiętych" ;(

użytkownik usunięty
LostLittleGirl

Świat się spi*przył.

Ja chce 200 lat wstecz.

Już wolę starą panną zostać niż byle kogo dla byle czego szukać.

użytkownik usunięty

Mam nadzieję, że nie będę musiała tych słów w przyszłości żałować, ale cóż, zaryzykowałam ;p

Wystarczy 100 lat wstecz.

Fakt jest taki, że nie ma już dosłownie takich, ale są podobni. Mam szczęście znać dwóch takich. Oraz miałam nieszczęście do obydwu w swoim czasie czuć coś wiecej.
Mi niestety nie jest pisane szczęście spędzania czasu z takim kolegą... :(

ocenił(a) film na 8
Ewelszyn

ehhh ten upiór śni sie po nocach wielu pannom, ale jak nadąża z pojawianiem się w tych wszystkich snach to ja nie wim ;)...swoją drogą raz przeczytałam w plotkach na onet.pl taką bzdurę: Zac Efron jest seksowny!!! puknęłabym w czoło tego co tak napisał!!! seksowny to jest wyżej wymieniony upiorek :* a nie ten małolat! a to jak śpiewa cały zac to kicha w porównaniu z głosem ericka....

użytkownik usunięty
agta

Weź mi nawet nie przypominaj o (przepraszam Agusiu ;p) High School "Musical" i tych ******* <--- tu następuje seria baardzo brzydkich przymiotników< którzy tam rzekomo GRAJĄ.

ma ktoś wiadro albo reklamówkę?

Ewelszyn

"niestety :(
zauważ moja droga że teraz nbaokoło mamy wyżelowanym chłopczyków siedzących w solarkach którzy mam nieodparte wrażenie przywiązują większą wagę do wyglądu niż uczucia ;/

a romantyzm, czułośźć i tajemnieczość te cechy zaliczam do "gatunków wyginiętych" ;("
Ahh to straszne!!
"swoją drogą raz przeczytałam w plotkach na onet.pl taką bzdurę: Zac Efron jest seksowny!!! puknęłabym w czoło tego co tak napisał!!! seksowny to jest wyżej wymieniony upiorek :*"
No taaa pani napewno nie zwraca uwagi na wyglad! Tak jak wy wszystkie!! Ciekawe ile razy pisalyscie Buttler jest sexi! Ahh ochh jaki piękny! ;)
Tiaaa wcale na to uwagi nie zwracacie;)?...
Co prawda nie chodze na solarke ale stawiam irokeza i co z tego?!
"Świat się spi*przył.

Ja chce 200 lat wstecz.

Już wolę starą panną zostać niż byle kogo dla byle czego szukać."
Sorry ale to tylko mogla powiedziec nastolatka...
Zylabys w czasach powstania listopadowego pod zaborem Rosyjskim, kompalabys sie raz na miesiac. Takie sa REALIA tamtej epoki. No i co dalej chcesz sie przeniesc w czasie?
Swiat jest taki jakim go odbieramy. Postaraj sie byc romantyczka dzisiaj, to jest nawet prostsze niz 200 lat temu.
"Najgorszy jest fakt, że teraz to już nie ma TAKICH, nazwijmy to, mężczyzn. A TAKA miłość rzadko się zdarza."
Buttler zyje? Skad wiesz poznalas wszystkich?
Tak samo rzadko jak kiedys.

Pff splycacie caly film, zamieniajac go w HSM tylko dla troche innych odbiorcow.
Czccijcie buttlerka mi nic do tego, ale na czesc glupot az patrzec nie mozna;)
No sorry.

użytkownik usunięty
KanafaP

Ej tam, musisz tak wszystko na poważnie brać? Siedzimy sobie, no i cóż, piszemy te różne bzdury, bynajmniej nie na serio, nie przesadzaj...

ciekawe kto go czci... skoro tak to odbierasz nie ma sprawy, wolny kraj(pfff ponoć ale nie bedę tego komentować) myśl co chcesz...
fakt faktem nikt tu filmu nie spłyca, bynajmniej... staramy się zrozumieć niektóre momenty które być może uszły naszej uwadze...
rówież porównujemy wersje filmowe ksiązki ekranizowanej kilkakrotnie :)
taaak chodzi tu o gre i rolę, a to że uważamy iż upiór w wykonaniu Gerarda B. zagrany był bardzo dobrze, świetnie potrafił ukazać charakter głównego bohatera jego rozterki i miłość do Krystyny, to chyba nic w tym złego, po prostu lubimy ten film...
prócz tego jeśli się dobrze przyjżysz, w wielu tematach znajdzież tzw. "offtopy" bo ileż można pisać o jednym i tym samym... zawsze w którymś momencie zrobi się mały offtop i taki tu właśnie mamy, no trudno stało się... a jak już wcześniej pisałam każdy ma prawo do wyrażania swojego zdania, zarówno ty jak i my.

LostLittleGirl

a wypisywanie na tym forum o tym całym Efronie to lekka przesada, zagrał w 4 czy 5 filmach i już wielka gwiazda, przecież chodzi tu o grę a nie o aktora, a jeżeli wiem iż ktoś zagrał dobrze w jakimś filmie staram się oglądnąć resztę filmów z jego udziałem by ocenić aktora, z mopjej strony to wszystko, kłaniam się

"Ej tam, musisz tak wszystko na poważnie brać? Siedzimy sobie, no i cóż, piszemy te różne bzdury, bynajmniej nie na serio, nie przesadzaj..."
Nie biore powaznie, a co do bzdur to sie zgadzam oo tak;)
"ciekawe kto go czci..."
Wiekszosc wypowiedzi "AHHH ZAKOCHALAM SIE W NIM.. JEST TAKIU BOSKI" Tiaa nikt po prostu nikt;d
" skoro tak to odbierasz nie ma sprawy, wolny kraj(pfff ponoć ale nie bedę tego komentować) myśl co chcesz..."
Tego akurat nie neguje?
"fakt faktem nikt tu filmu nie spłyca, bynajmniej... staramy się zrozumieć niektóre momenty które być może uszły naszej uwadze..."
Rzeczywiście:
"The Music Of the night, jezu, jakby mnie na miejscu Krystyny obejmować zaczął i śpiewać i w ogóle............. mrrrr.............."
No...
"rówież porównujemy wersje filmowe ksiązki ekranizowanej kilkakrotnie :)
taaak chodzi tu o gre i rolę, a to że uważamy iż upiór w wykonaniu Gerarda B. zagrany był bardzo dobrze, świetnie potrafił ukazać charakter głównego bohatera jego rozterki i miłość do Krystyny, to chyba nic w tym złego, po prostu lubimy ten film..."
Tak ;) owszem rozumiem.
"prócz tego jeśli się dobrze przyjżysz, w wielu tematach znajdzież tzw. "offtopy" bo ileż można pisać o jednym i tym samym... zawsze w którymś momencie zrobi się mały offtop i taki tu właśnie mamy, no trudno stało się... a jak już wcześniej pisałam każdy ma prawo do wyrażania swojego zdania, zarówno ty jak i my."
No tak to jest normalne ze w kazdym sa offtopy ale zeby 60% tematu bylo.. O.o
Jakkolwiek macie prawo do pisania tego wszystkiego i do pogaduszek i dobrze:P
Ja chcialem napisac jednak ze piszecie czasem takie glupoty i infantylizmy ze az zal sciska no a napisac to chcialem zeby pokazac ze mozna miec odmienne zdanie.o.;)

użytkownik usunięty
KanafaP

To fajnie.

Możemy już zawrzeć pokój?

<krótkiiiiii>

ale dobrze :)
ja cię doskonale rozumiem :) i przyznam się nawet że owszem lubię sobie popisać głupoty :) ha bo w necie zazwyczaj takie są :)
i jeśli się kłóciliśmy, a kłociliśmy????
to ja tam jestem za zawarciem pokoju :) bo szczerze kłótnie nie są tym co lubię najbardziej,

pozdrawiam wszystkich filmwebowiczów
:)

KanafaP

Wyjdę teraz na jakąś hipokrytkę lub coś w ten deseń, ale kurde zgadzam się z Tobą! Całe te prawie 1000 postów, które napisałyśmy w części I i II tego tematu to jeden wielki stek bzdur, masło maślane, ciągle jedno i to samo, jakbyśmy miały po 10 lat. Zachwycamy się fikcją. Postacią fantastyczna, rozmyślamy nad tym jak naszym zdaniem powinna postąpić postać, kt,ora na prawdę nie istenieje, która miała jakis z góry opisany charakter i my nic nie mozemy z tym zrobic. A jak nie podniecamy się postacią to aktorem, który jest dla nas nieosiągalny. przedwczoraj miałam tzw głupawkos pospolitus i napisałam cały plan jak zdobyc Butlera, jak go za jakies 2-3 lata poderwę. Sranie w banie. Ale takie lanie wody jest po prostu fajne. Szczególnie jak ma się wakacje i nic innego do roboty.

Teraz z kolei też chyba zaczęła pieprzyć3po3. Ale mi to absolutnie nie przeszkadza! ha!

użytkownik usunięty
Alamakota

Muszę się z tobą zgodzić PatKam :)

Z drugiej strony jednak fajnie jest tak pogadać od czasu do czasu xP

użytkownik usunięty

P.S. Kiedy zaczniesz wysyłać 3-ci rozdział Upiora?

użytkownik usunięty

"ciekawe kto go czci... "
Ej sory! Ja ołtarzyka jeszcze nie zaczęłam stawiać! xD

"(przepraszam Agusiu ;p)"
Wybaczam :P

A będę wysyłać jutro.
Nie mam wieści od PatKam więc sama się wezmę za przepisywanie...
Wieczorem, bądź między jedną jazdą a drugą... :]

Gdzie mogę go wysłać, wczoraj skonczylam przepisywac i zapomnialam. Jutro skoncze przepisywac czwarty, bo dzisiaj nie mialam czasu i tylko polowe przepisalam

ocenił(a) film na 8
Alamakota

Zgadzam sie z tym, ze to jaranie sie Butlerem jest troche infantylne. To forum zaczyna mi przypominac manie na tokio hotel:p

mimito

ależ słuchajcie czasem trzeba sobie popisać głupoty hehe
a z tym forum nie jest jeszcze aż TAK źle, radzę zaglądnąć na forum Deppa, eeeeeeeeeee to dopiero coś, mówię wam :)

Alamakota

tak właściwie to ja to PatKam... nik zmienilam

użytkownik usunięty
Alamakota

Ok spoko zaraz roześle mailem :P

krótki
bla
krótki
styka? xD

WSZYSTKO, tylko nie słowo "styka" dobrze? Proszę... mam traumę. TO słowo powinno być ocenzurowane.

ocenił(a) film na 10
Alamakota

to tak samo jak ja tylko ze dla wyrazenia "co ty dajesz"

asia11226

wierz mi - nie to samo. To nie jest z przejedzenia. To jest po prostu słowo TABU, które kojarzy się mi dość jednoznacznie. Nie koniecznie źle... ale się kojarzy.

ocenił(a) film na 8
KanafaP

Nie miałam zamiaru spłycać tego filmu tak samo jak większośc osób z tego forum... Po prostu wyskoczyłam z tematem z nikąd
Co do tego czy nie zwracam uwagi na wygląd Każdy człowiek zwraca, udowodniły to badania naukowe i do tego od razu ocenia też poprzez pryzmat wyglądu charakter osoby spotkanej...
Sądzę, że wszyscy doskonale rozumieją o co dokładnie chodziło autorce słów: "Ja chce 200 lat wstecz" I nie jest to bynajmniej chęć kąpania się raz na miesiąc
pozdrawiam :)

użytkownik usunięty
agta

Odnośnie ebook to są już kolejne rozdziały :]
Zaraz przepiszę jeszcze 7 i jutro wysyłam wieczorem. :]

ocenił(a) film na 10

Ludzie -_- jest temat filmu wiec piszemu co nam sie żywnie podoba a jak komuś to nie pasi to po co tu wchodzi? Nie pasuje wam to wyjazd XD My jedynie pochwalamy grę Gerarda i sceny z filmu co w tym dziwnego i przestancie gadac głupoty o tym że przerabiamy Upiora w High School Musical bo to jest żal.pl nie to co Upiór w Operze przepiękny musical ukazujący naprawdę piękne momenty...

ocenił(a) film na 10
lilly405

dobra dobra tera nie do tematu jedzie ktoś na In grid do lublina ?? wstep wolny pod galeria orkana 30 września

asia11226

ha ha! ja tam balony jutro będę rozdawała bo ja w Lublinie mieszkam :D Będę hostessą :D

użytkownik usunięty
Alamakota

Ja tam mogę jechać :P tylko muszę jakąś koleżankę wyciągnąć. :]
E może małe spotkanie?....
Hm?

użytkownik usunięty

ja nie moge, bo mi za daleko :P ale zawsze mozecie do mnie wpaść kiedyś :)