Upiór w operze

The Phantom of the Opera
2004
7,6 81 tys. ocen
7,6 10 1 80710
5,9 12 krytyków
Upiór w operze
powrót do forum filmu Upiór w operze

"Christine tak na prawdę kochała upiora. Z racji młodego wieku wolała związać się z Raoulem którego znała od dzieciństwa. Pewnie uważała że to najlepsze wyjście. Po tym jak złożyła mu obietnice na dachu czuła się mu dłużna. Mnie się tak wydaje, że gdyby Raoula nie było wtedy kiedy całowała Erika i kiedy on powiedział, że ją kocha, wybrała by go. Myślę, że później żałowała, w ostatniej scenie na cmentarzu nad grobem Christine Raoul chyba zdał sobie sprawę, że Christine tak w głębi duszy należała do upiora i to jego kochała (widząc różę na grobie z pierścionkiem od upiora). Motyw ten przejawił się wtedy kiedy Kryśka patrzyła tęsknym wzrokiem za upiorem kiedy odpływali z Raoulem łódką. Myślę że w głębi serca chciała wybrać upiora, jednak rozsądek wziął górę.
To tylko moje zdanie, ale swoją drogą ja wybrałabym upiora. Raoul był bezpłciowy, a upiór darzył Christine prawdziwym i głębokim uczuciem. Poza tym ciekawa jestem jak wyglądało jego życie (Erika) po odejściu od niego Christine. I tak w ogóle czy upiór naprawdę istniał? Kurczę bedę się tym zadręczać :D
Pozdrowienia! "

Po długie dyskusji w poprzednim wątku, zakładam jego druga część, ponieważ wątek ma ograniczenie 999 postów. Kiedy w tamtym zabraknie miejsca zapraszam do udzielania się w tym :)
Dziękuję za takie zainteresowanie, myślę że wiele wątpliwości zostało rozwiązanych i wielu z nas poprawiły się humory ponieważ mogłyśmy się wygadać :D W "praniu" wyszło na to, że Christine vel "Krycha" kochała i Upiora i Raoula, każdego inną miłością oraz że była niedojrzała do podjęcia właściwej decyzji (miała wybrać upiora, a jak :D).
To tak w skrócie :)
Zapraszam do dalszej dyskusji.
Pozdrawiam serdecznie.

ocenił(a) film na 10

no z checia tylko ze mam chyba klasowe ale moge sie urwac a co do tych balonów to mam zarezerwoj dla mnie :D

użytkownik usunięty
asia11226

To jak będę wiedzieć na 100% czy pojadę czy nie to napiszę do ciebie jakoś.
Najlepiej daj mi swoje gadu :]

ocenił(a) film na 10

ty a ile ty masz lat zeby nie byl ze masz 30 czy coś ekhm 8493970

użytkownik usunięty

Zazdroszczę wam xP Bedziecie się spotkać mogli, bu.....

użytkownik usunięty

E to ty też przyjedź
to co że daleko :P

użytkownik usunięty

Prawka nie mam xP

A tak w ogóle... ile wy lat macie, jeżeli mogę spytać?

17! 17! 17! 17! 17! 17! 17! 17! 17! 17! 17! 17! 17! 17! 17! 17! 17! 17! 17! 17! 17! 17! 17! 17! 17!

ocenił(a) film na 6
Alamakota

ja 16!! 7 sierpnia skaczyłam :D

użytkownik usunięty
daro_24

<zawstydzona osuwa się w najdalszy kąt pokoju>

użytkownik usunięty

e przyznać się? :P
Lepiej nieee

Asia wie bo na gadu jej napisałam :P
Ale wszyscy nie muszą xD

No powiedz ile!

Zena, też powiedz!

a ja ósmego sierpnia skończyłam :)

ocenił(a) film na 6

wiemy zena ze masz 15 nie musisz sie z tym skrywa czy nawet 14 ;? chyba

ocenił(a) film na 6
daro_24

a gadu nie odpalilam jeszcze zaraz zobacze ale nie bede hamska i nie napisze na forum ;/

użytkownik usunięty
daro_24

To aż tak widać? <zawstydzona>

a nie pobijecie mnie za to, nie zabijecie, nie zbesztacie, nie pochlastacie ?? xP

14.

Czuję się... okropnie.

użytkownik usunięty

nie przeżywaj.
Ja też mam [dobra przyznam się :P] - 14.
I źle się nie czuję [może jestem and wiek rozwinięta? xD]
Haha.

I tak większość mnie bierze za 17latkę.
172cm wzrostu robi swoje xD

użytkownik usunięty

Ja mam coś powyżej 170 ale wagę przemilczę xP Poza tym, nie wiek się liczy w końcu, a....

w ogóle to o czym my tu gadamy do jasnej...!? To forum o Upiorze jest!

ocenił(a) film na 6

troche zboczylysmy z tematu ale musimy sie poznac :D

użytkownik usunięty
daro_24

No dobra, w takim razie...

A co do mnie, już lepszy Upiór niźli miałabym szaleć na punkcie High... no, Agusia wie o co mi chodzi xP

ocenił(a) film na 6

moj brat mnie dzisiaj wysmial i powiedzial za mam obsesje i jestem glupia :D

użytkownik usunięty
daro_24

Połowa moich znajomych tak mówi ale olewam i śpiewam dalej ;pp

daro_24

Moja mama tez tak powiedziala i ze sie martwi o mnie!

użytkownik usunięty

Zena ja tam się do wagi też mogę przyznać xD
[chcecie? ;D]

Porównywać Upiora do e tego czegoś to zbrodnia xD

użytkownik usunięty

No w sumie... gdybym się miała zastanowić to z moją nie jest AŻ tak źle. To wszystko przez ostatni rok w Anglii i żarcie dzień w dzień lodów z bitą śmietaną i polewa czekoladową na śniadanie xP

ALE gdyby nie mój pobyt tam to bym w ogóle Upiora nie znała bo to tam go ujrzałam pierwszy raz, więc... było warto się poświęcić :D

Ja mam 178cm wzrostu. i uz chyba przywyklam, ze patrze na wszystkich z góry.

Wy sie czujecie źle?
Teraz ja chyba jestem to najstarsza z tych co bredzą bzdury! Niedawno była Iwonka i kilka innych, a teraz tylko ja tu spamuję!

ocenił(a) film na 10
Alamakota

halo czy to jest czateria czy to temat o Upiorze w Operze? ;|;|

użytkownik usunięty
lilly405

Wychodzi na to że jedno i drugie xD

<ale ja się nie znam>

Chyba wątek upadł, macie jeszcze jakieś pytania dot. upiorka?

użytkownik usunięty
Ewelszyn

Póki co większość się wyniosła tu:
http://www.filmweb.pl/topic/890321/Trzymaj+r%C4%99k%C4%99+na+wysoko%C5%9Bci+oczu ....html?page=13#2304688
xD

ocenił(a) film na 10

Tylko małe zdanko jeszcze.Tyle kobiet czeka całe życie na faceta,który sprawia,że ziemia usuwa się spod nóg,czasami wcale na takiego nie trafiają,Christine miała to na wyciagniecie ręki i odrzuciła na rzecz prozy zycia z Raoulem.Ot durna bzdziągwa!!!!!!!!