Upiór w operze

The Phantom of the Opera
2004
7,6 81 tys. ocen
7,6 10 1 80710
5,9 12 krytyków
Upiór w operze
powrót do forum filmu Upiór w operze

kto widział upiora na deskach teatru. obecnie jest grany w warszawie. osobiscie byłam zauroczona. i dlatego siegnełam wkońcu po film. a wy widzieliscie upiora na deskach??

użytkownik usunięty
Erlebnis

UWAGA UWAGA!
Agusia wybiera się w październiku do Romy na piękne przedstawienie pt Upiór w Operze :D
Jeszcze nie wiem kiedy dokładnie [dzień], gdyż jadę wraz z klasą, ale będę i jeśli któraś z pań będzie w tym samym czasie to ja się mogę chętnie spotkać ;]

ocenił(a) film na 9

O o. A ja sie wybieram we wrześniu, jeśli uda mi się wtedy bilety zdobyć;)

użytkownik usunięty
DreamingInRed

Ja aby wiem, że Upiora mają grać aby do końca [?] października.

ocenił(a) film na 10

Kurczę,żeby tak Teatr Muzyczny w Gdyni chciał Upiora wystawić,bo ja do Wa-wy mam za daleko.

Wilma_3

Na razie bilety są i na listopad. Pojechałbym ale musiałbym wydać sporo kasy (sam bilet do teatru dużo kosztują!) ale w sumie do Wawy mam 120 km.
Fajnie by było jakby z "Upiorem..." zrobili tak samo jak z "Romeo i Julią", czyli puściliby to w TV ;) Po pamiętam że to drugie kiedyś na Jedynce chyba leciało.

max_c

A jak wam się podobały piosenki, zapomniałem spytać ;) Ja słuchałem ich ze strony ROMY i głos Dawida Aleksandra niezbyt mi się podoba...
(www.teatrroma.pl)

użytkownik usunięty
max_c

O nie słyszałam.
trzeba się przygotować na październik ;P

ocenił(a) film na 9

Jak dla mnie DAMIAN (:p) Aleksander ma za łagodny głos na Upiora, on równie dobrze, wg mnie, mógłby grać też i Raula.

Ja do Wawy mam z 200 km i kasy na wyjazd pewnie troche poleci, ale mam nadzieję że warto ;)

użytkownik usunięty
DreamingInRed

A kiedy będziesz?
Ja wiem,że na 100% będe gdzieś w połowie bądź pod koniec października.

ocenił(a) film na 9

Chciałabym we wrześniu, bo mam teraz jeszcze wolne od studiów, a potem to może być różnie z czasem:/ Ale jeśli sie okaże że już nie ma biletów czy coś w tym stylu to pojadę w październiku:)

ocenił(a) film na 9
Kayla

Czy ktoś się z was orientuje jak to jest z obsadą Upiora? Bo chciałabym się wybrać i pasuje mi wtorek, ale nie wiem czy w taki dzień będzie grać ta główna obsada (tj. Aleksander, Mroziński itd.)

użytkownik usunięty
DreamingInRed

Agusia będzie 26 listopada ;D
Będę siedziała w loży numer 1/2/3/4/5 nie wiem dokładnie, bo jest zarezerwowanych kilka dla naszej grupy.

A w jakiej cenie są bilety na " Upiora w Operze " ?

użytkownik usunięty
gunia11

70 zł bodajże.
Znaczy ja tyle będę płacić + przejazd i wogóle. A siedzę w loży ;P

użytkownik usunięty

Ej...
xD
Właśnie słucham ich wykonania... i kurde! Śpiewają fajnie, ale przywykłam ze Upiór ma mocniejszy głos. O wiele mocniejszy... x.X.

użytkownik usunięty

http://www.teatrroma.pl/index2.html

ktoś o bilety pisał....

ocenił(a) film na 9

Taa..ale w ogóle to tych biletów to chyba już nie ma. Miła pani w rezerwacji powiedziała mi że na wrzesień i październik to napewno niczego nie dostanę, no może jakieś miejsca z tyłu w listopadzie, ale to i tak nic pewnego...:/

użytkownik usunięty
DreamingInRed

Ja na listopad mam miejsca [26 listopad] i to nie z tyłu, ale w lożach. [no jedna z pierwszych]

ocenił(a) film na 9

no, ale pewnie wcześniej kupiłaś. ja próbowałam w zeszłym tygodniu. :/ i nic. Mam nadzieję że jeszcze będą grali w grudniu, to może wtedy się załapię

ocenił(a) film na 10
DreamingInRed

Wczoraj widziałam parę biletów na Allegro,cena kup teraz-83 zł i licytacje.

ocenił(a) film na 10
Wilma_3

Zazdroszcze tym którzy mają blisko lub mieszkją w Warszawie.
Ja w Gdańsku się nie doczekam i wgl wątpie że ktoś wpadnie na pomysł wystawienia tego w trójmieście.
Byłam w Londynie i tam jakoś wystawiają go bardzo często,ale juz nie miałam czasu. . . a szkoda.:(

ocenił(a) film na 10
For__me

Ja jestem z Gdyni.Żeby tak w muzycznym wystawili...Niestety ten teatr lata świetności ma za sobą.

użytkownik usunięty
Wilma_3

W Łodzi by mogli xD Chyba bym zwariowała ze szczęścia ;p

Ja byłam wczoraj upiorem był Damian Aleksander, Christina- Paulina Janczak i Mroziński jako Raoul przedstawienie świetne i nawet nie sądziłam że Damian Aleksander ma taki mocny głos.Byłam zachwycona przrdstawieniem. Wczoraj było rozpoczęcie nowego sezonu i dyrektor mówił że Upiora będą grać cały sezon.

użytkownik usunięty
Jeniulka

Wiec widzicie!
Nie traćcie nadziei!
;D

DreamingInRed, nasza grupa ma aby rezerwacja a cała kasa na bilety zostaje wpłacona na konto jutro.

ocenił(a) film na 9

No ale mimo wszystko Tobie/Twojej klasie sie udało i już zazdroszczę że zobaczysz Upiorka. :]

Mam nadzieję że bilety na grudzień pojawią się szybko ;)

użytkownik usunięty
DreamingInRed

jak Zena poda mi swój nr to mogę zdawać relacje na bieżąco z przedstawienia 8)

ocenił(a) film na 10
Kayla

A czy ktokolwiek widział upiora w wykonaniu Zagrobelnego? Ja sama byłam na upiorze w czerwcu i jestem zafascynowana. Jako upiór wystąpił Damian Aleksander a Christine Edyta jakaśtam(nie pamiętam nazwiska). Bardzo mi się podobało. Później obejrzałam film w TV, który oczarował mnie jeszcze bardziej.

Kayla

Ja zamierzam się wybrać, ale zastanaiwa mnie jedna rzecz. ktoś powiedzial mi, że aby móc wejść na salę, trzeba mieć suknię wieczorową (bądź garnitur - zależy od płci;P). Z tego co przeczytałam w temacie, Wy juz byliście na tym. Czy to rzeczywiście jest prawda?

użytkownik usunięty
T_virus_2

Najlepiej w sukni. I to do każdego teatru czy opery. Suknia wieczorowa niekoniecznie, ale sukienka, bądź eleganckie spodnie wskazane.

ocenił(a) film na 9

Aczkolwiek z tego co widziałam jeśli ktoś przyjdzie w dżinsach to go z teatru nie wyrzucą.
Z innej beczki... Niedawno (27.09) byłam drugi raz. Trafiłam na Steciuka i Edytę Krzemień. Edyta była dobra, choć chyba wolałam Paulinę Janczak, natomiast Steciuk... OMG. Był wspaniały. Moim zdaniem zdecydowanie lepszy od Damiana Aleksandra (z wyglądu też jakoś bardziej mi pasuje, swoją drogą). Martwi mnie fakt, że kiedy wreszcie wydadzą płytę (miała być w maju, potem w czerwcu a teraz to już sami nie wiedzą kiedy _-_), pewnie dadzą na nią wykonanie Aleksandra. T_T Swoją drogą tym razem siedziałam w trzecim rzędzie na dostawce (poprzednio byłam w loży) i powiem tak... bilet na dostawkę jest o wiele tańszy a miejsce - pomijając efekty uboczne w postaci bólu pleców, ale to da się przeżyć - o niebo lepsze. Byłam właściwie tuż przed sceną, widziałam wszystko doskonale (uściskałabym tego kto projektował Upiorową charakteryzację, była super), żyrandol spadając sypał nade mną iskrami, a w dwóch momentach tuż koło mnie przechodzili aktorzy. Yay.

użytkownik usunięty
Gato

Zazdroszczę więc. Oj, ile to by się dało żeby tam jechać...

użytkownik usunięty

Ja będę na balkonie 1,2, lub 3.
Jaki stamtąd widok? ;P

ocenił(a) film na 9

Widok z balkonu z tego co pamiętam w sumie niezły, dobrze widać scenę, to co się na niej dzieje, dekoracje... gorzej ze szczegółami takimi jak twarze chociażby.

Kayla

Byłam wczoraj na "Upiorze" i jestem zachwycona! Po prostu odebrało mi mowę! Wszystko fantastyczne - śpiew, kostiumy, scenografia, gra aktorska! Trafiłam na Edytę Krzemień jako Christine i uważam, że była genialna. Zresztą nie tylko ona. A po spektaklu udało mi się spotkać (tzn. nie tylko mnie, byłam z klasą :P) z Marcinem Mrozińskim, czyli Raulem i muszę przyznać, że to bardzo miły, skromny człowiek i zarazem przystojny i szarmancki mężczyzna ;).
A spektakl polecam wszystkim. CUDO.

użytkownik usunięty
Dzasmin

POJADĘ DO ROMY! POJADĘ DO ROMY! POJADĘ DO ROMY! POJADĘ DO ROMY! POJADĘ DO ROMY!!!!!!!!!!!!Aaaa!!!!!

ocenił(a) film na 10

Super!!!! http://www.youtube.com/watch?v=MgTT--nq57E nowiutkie wczoraj wstawione "Stąd odwrotu nie ma już".Niestety brak końcówki,ale i tak warto posłuchać!

użytkownik usunięty
Wilma_3

Które miejsca są wg was najlepsze?

użytkownik usunięty

"Widok z balkonu z tego co pamiętam w sumie niezły, dobrze widać scenę, to co się na niej dzieje, dekoracje... gorzej ze szczegółami takimi jak twarze chociażby."

Lornetka? 8)
[bardzo dziwnie będą patrzeć? xD]

Zena a miejscówek nie masz ty czasem ograniczonych? :P

użytkownik usunięty

Zawsze coś tam do wyboru jest, zależy też, kiedy pojadę, bo mi pasuje pod koniec grudnia, chyba, że...

użytkownik usunięty

Egoistko ty!
Jedź 26 listopada!!
.....

ocenił(a) film na 9

Moim zdaniem najlepsze są dostawki w pierwszych rzędach przed sceną, ale tak jak pisałam, plecy mogą rozboleć.

Gato

Ja siedziałam w pierwszym i wszystko było widać wspaniale ;).

ocenił(a) film na 9
Wilma_3

OMG. Dzięki wielkie za tego linka. Steciuk i Janczak. *_* Ze względu na ten filmik odkryłam, jak można ściągać filmy z YouTube.

ocenił(a) film na 9
Gato

OMG:) na tej polskiej wersji mi najbardziej zależało:) bo "The Point Of No Return" to my fave @.@ Ale przyznam że jakoś mnie nie zachwyciło;) I Steciuk nie nadaje się do roli Upiora, o. Bo brzmi jak ten Michael Crawford czy jak mu tam..blee ;) :P

ocenił(a) film na 10
DreamingInRed

Cóż,to kwestia gustu.Mnie wykonanie Steciuka bardzo się podoba,wkłada w spiew więcej uczucia niż Crawford,który po prostu piszczy.Jeśli mam jakies "ale",to do Pauliny Janczak,która mimo tego,że śpiewa cudnie,jakos jej głos akurat w tej piosence bardzo zmysłowej przecież brzmi mi jakos za słodko.Trochę wampowatości by się tu przydało.

ocenił(a) film na 8
Wilma_3

jak sądzicie: będa wystawiac Upiora na wiosnę?

użytkownik usunięty
Gin

A ile trwa sezon w teatrze? ;P
Jeśli nadal się będzie cieszył taką popularnością, to pewnie będą wystawiać ;]

ocenił(a) film na 8

ach faktycznie;] rozpedzilam sie czytajac i nie zauwazylam tamtego posta:>

użytkownik usunięty
Gin

Mam pytanie.
Czy w Romie jest jakaś możliwość zakup bądź wypożyczenia lornetek teatralnych?