Uprowadzona Alice Creed

The Disappearance of Alice Creed
2009
6,4 10 tys. ocen
6,4 10 1 10204
6,8 13 krytyków
Uprowadzona Alice Creed
powrót do forum filmu Uprowadzona Alice Creed

..to co mi się w nim najbardziej podobało to skupienie fabuły na samym przetrzymywaniu Alice.Bez zbędnego pokazywania jak to ich policja szuka porywaczy,przeprowadza dochodzenie,pociesza rodziców...bla bla bla.Możnaby powiedzieć, że jest to teatr trzech aktorów, mało jest nawet scen w plenerze.Jak dla mnie świetny film i coraz bardziej zaczynam gustować w brytyjskiej produkcji:)Obejrzałem ten film głownie dla Gemmy bo uwielbiam ją.Myślę,że jest objawieniem brytyjskiej sceny pod względem urody i jej talentu, ale naprawdę mile się rozczarowałem bo to bardzo dobre kino.Dla tych którzy lubią tego typu filmy polecam produkcję "Eden Lake" Też made in England i też thrilller.Nawet bardziej trzyma w napięciu.

tiback

Aktorki wcale nie znam, zainteresował mnie natomiast trailer...który swoją drogą, chyba trochę za dużo wyjawił z fabuły.
Docenić ten film trzeba choćby ze względu na całkiem sprawnie wymyśloną i trzymajacą w napięciu fabułę, którą tworzy tylko trzech aktorów, wiele takich filmów nie ma.
Z rzeczy, które mnie denerwowały to:
[Spoiler Alert]
- ilość scen wytrącania broni i przechwytywania przez drugą osobę...aż komiczne trochę
- jak Danny niby dotarł do tego magazynu będąc postrzelonym? ...przesada
- no i scena z łuską...w jakąkolwiek kratkę wepchnąć, gdziekolwiek w kącie położyć... ale nie, lepiej połknąć

Mimo wszystko uważam że warto było obejrzeć, ale pewnie juz do niego nie wróce - czyli na jeden raz akurat. 7/10

Eden Lake dużo lepszy i trochę z innego typu thrillerów, również polecam.