Uprowadzona

Taken
2008
7,6 360 tys. ocen
7,6 10 1 360453
6,3 44 krytyków
Uprowadzona
powrót do forum filmu Uprowadzona

...

ocenił(a) film na 7

25 letnia aktorka gra 17 latke??? Nie dlugo Jack Nicholson zagra 10 letniego chlopca :D

ocenił(a) film na 6
przemek_was

I to właśnie najbardziej mnie rozśmieszyło w tym filmie...
Do tego ta jej bieganina, jakby się miała za chwilę wywrócić - zabieg, mający na celu odmłodzenie aktorki, wyszedł tu żenująco.

ocenił(a) film na 10
juzka

to prawda 8 lat to duża różnica, na szczęście aż tak bardzo to nie dokucza...

ocenił(a) film na 7
Anibal

Naciągacze/Matchstick Men - Alison Lohman gra 14 latkę. Sama ma 24. Tam tego nawet nie szło poznać. (chociaż teraz tak myślę, czy ona na prawdę grała 14 latkę... osoby, które film widziały prawdopodobnie zrozumieją moje wahanie[a może to jest oczywiste, że ona była starsza, tylko ja tego nie zauważyłem?:P]).

ocenił(a) film na 6
Gnat

wiesz sam o co ci chodzi?

ocenił(a) film na 7
Gnat

dokladnie co za belkot : O napisz jakis scenariusz chlopie napewno bedzie zawily : D

ocenił(a) film na 4
Gnat

Ona nie grała tam 14-latki. Grała osobę, która udaje że ma 14 lat- Cage po prostu dał się nabrać. A co tam że zepsujemy chłopcom zabawę... za takie niemiłe odzywki?!

ocenił(a) film na 7
Dr_Grape

niemile odzywki? jego tekst nie trzyma sie kupy juz od 2 zdania, zreszta nawet nie wiem gdzie sie zaczyna 2 zdanie

ocenił(a) film na 10
powrot_glodzilli

powrot glodzilli co Twoje słowa wnoszą do dyskusji?! Czego nie rozumiesz? Gnat napisał "osoby, które film widziały prawdopodobnie zrozumieją moje wahanie", może warto obejżeć film a później się udzielać, dla mnie wszystko jest zrozumiałe, poza tym że Naciągaczy nie oglądałem i nie wypowiem się w kwestii wieku:)

Zresztą jeśli młode aktorki mogą zagrać starsze wiekiem, dlaczego nie może być odwrotnie?

ocenił(a) film na 7
Anibal

Dwa razy uważnie przeczytacie to zrozumiecie :) Ale wybaczcie tą 'zawiłość słowną' :].

Czyli jednak ja po seansie jednak nie wychwyciłem tego, że czternastolatka czternastu lat nie ma, dzięki za uświadomienie ;)

ocenił(a) film na 7
Gnat

Jeszcze tylko sobie ulżę...
Brakuje tu, kuźwa, opcji 'edytuj'.

przemek_was

Bardzo często tak się zdarza, conajmniej jakby nie było młodszych aktorek. Tyle, że w "Uprowadzonej" Maggie Grace jest ucharakteryzowana na tyle dobrze, że ta różnica 8 lat jest prawie niezauważalna, więc ja nie widzę problemu.