Gra aktorska beznadziejna, wyczyny w scenach walki przypominają mi filmik z youtube z eliminacjami do idola na Ukrainie, czy też dokonania Z.F.Skurcz. Nie wymagam nawet perfekcji ruchów Seagala czy van Damma, mówię o przyzwoitym kopie, czy szybkim obrocie. Główny bohater drętwy też był w mowie (ogłądałem w wersji oryginalnej), Fabuła głupia i naciągana, scena na lotnisku z mordobiciem w taksówce przerosła mnie. Spodziewałem się, że porwie dyskretnie gościa w ustronne miejsce by go przesłuchać, a tu taka jatka na oczach ludzi, ochraniarzy i kamer. Każdy kto w życiu był na lotnisku, wie że to wymarzone miejsce na awanturę. Dalej było już tylko gorzej, aż do samego końca. Urywające się rury, naćpane do nieprzytomności dziewczyny pamiętające nazwy ulic, serie z automatu oddawane z odległości 2 metrów - chybione. Obejżałem do końca, więc 2 się należy, w porywach 3. Ale nie więcej niż np. Szklanej Pułapce.
Uważam, że film jest na prawdę dobry. Co prawda były momenty tak nierealistyczne, że aż chciało się zaśmiać, ale mimo wszystko jest świetny. Fabuła nie jest głupia i naciągana, wręcz przeciwnie.
Aha byłbym zapomniał odwołać się do tego co napisałeś o fabule tego filmu. Jako że jest "głupia i naciągana" to zastanawiam się co byś zrobił gdyby porwali Ci córkę, a ty miałbyś predyspozycje do rozp*e*dolenia wszystkiego co się rusza (których oczywiście nie masz)?
Zapewne zacząłbyś sprzedawać widelce na targu, bo to podobno dochodowa fucha. OTÓŻ NIE!
PAMIĘTAJ! JEDZ TALERZE I KRWAW Z PRZEŁYKU!
wrzuc na luz chopie. nie przesadzaj z takimi prostackimi tekstami.
autor tematu jakos sie nie popisal, bo film jest bardzo dobry.
W pełni popieram!!!!!!! Pod tym tematem napisano tyle szlamu, że aż zaczęło mnie powoli mdlić. Zacząłem nawet zgłaszać pewne wypowiedzi jako niezgodne z regulaminem bo mnie qrwa (:D) od razu bierze jak czytam wypociny przeróżnych chamów co to nie potrafią merytorycznie sklecić jednego zdania i myślą, że jak kogoś wyśmieją, albo mu naubliżają to podkreślą tym swoje racje. Zachowanie iście spod budki z piwem - zwykłe prostactwo co najmniej. A propos zgłaszania to jak zacząłem czytać całość to przestałem już zgłaszać bo trzeba by wykasować z połowę tutejszych wypowiedzi!!!!! :D
O filmie mam swoją opinię, ale jej tu nie przedstawię, żeby nie było powodu o posądzenie o jakąś stronniczość. Po prostu nie nawidzę takiego pieprzenia głupot i chamstwa bez krztyny merytorycznych argumentów. No i od razu mnie rzuca jak jakieś osiołki próbują sobie uzurpować monopol na prawdę, a innym odmawiają prawa do własnego zdania. Choćby było diametralnie różne od ich własnego. To cecha prymitywów i skrajnych prostaków, braki w wykształceniu czy ogólnopojętej kulturze osobistej zastępują zwykle agresją bo tylko wtedy są w stanie kompensować własne kompleksy wynikające właśnie ze świadomości tych braków lub intelektualnego niedostawania do adwersarza!!! A najgorsi to są tacy, którzy nawet dokładnie nie czytają co inni napiszą i potem suponują najprzeróżniejsze głupoty i oczywiście się jeszcze do własnych wymysłów pienią.
I nie mam tu na myśli konkretnego uczestnika powyższej dyskusji tylko co najmniej ich kilku i wogóle ogół takich zachowań których na tym forum jest nie mało.
Spociłeś się? Warto by było się umyć albo chociażby wytrzeć lub wysuszyć. Podobno.
"Zacząłem nawet zgłaszać pewne wypowiedzi jako niezgodne z regulaminem bo mnie qrwa (:D) od razu bierze jak czytam wypociny przeróżnych chamów co to nie potrafią merytorycznie sklecić jednego zdania"
Moze wytlumaczysz, chociażby mi, jaką wartość ma twoja wypowiedź? Hmm... cokolwiek wniosłeś? Bo ja widzę tylko twoje sikanie i zachowanie ukazujące jak to ująłeś "braki w wykształceniu"? Być może dlatego, że dopiero zaczynasz swoją edukację?
"Zachowanie iście spod budki z piwem - zwykłe prostactwo co najmniej."
Tego nie skomentuję, gdyż rozśmieszyło mnie to do łez.
"O filmie mam swoją opinię, ale jej tu nie przedstawię, żeby nie było powodu o posądzenie o jakąś stronniczość."
Interesujące.
" Po prostu nie nawidzę takiego pieprzenia głupot i chamstwa bez krztyny merytorycznych argumentów."
Merytorycznych argumentów? Znalazłeś to słowo w internecie i na okrągło będziesz go używał? Wiesz w ogóle co ono oznacza? Hmmm... bo jestem ciekaw jak mogę odpowiedzieć sensownie na bez sensowne pier.o.enie jakiegoś chłystka? To że jesteś tak podatny na prowokacje tylko świadczy o twoim słabym/niedojrzałym obyciu z internetem? Ciekawe.
" To cecha prymitywów i skrajnych prostaków, braki w wykształceniu czy ogólnopojętej kulturze osobistej zastępują zwykle agresją bo tylko wtedy są w stanie kompensować własne kompleksy wynikające właśnie ze świadomości tych braków lub intelektualnego niedostawania do adwersarza!!!"
XD.
"A najgorsi to są tacy, którzy nawet dokładnie nie czytają co inni napiszą i potem suponują najprzeróżniejsze głupoty i oczywiście się jeszcze do własnych wymysłów pienią."
Nie wiem o co chodzi w tym zdaniu, chętnie przeczytam interpretacje.
Dotknąłeś sedna sprawy. Filmy w większości są czyjąś fantazją, czyli możliwością sprowadzenia na ekran czyjegoś "co byś zrobił gdyby?". Od fantazji przede wszystkim wymagam finezji, a w tym filmie jej brak.
nie ma sensu prowadzic dalszej rozmowy z kims kto robi sobie jaja, bo z tego co on tu napisal, nie wierze, ze naprawde tak uwaza.
Szkoda, że tacy komentują, oceniają. Wypacza to istotę portalu. Pozdrowienia dla "wszystkich"
finezja to atrybut wymagany w filmach kostiumowych i kryminałach... a w filmach akcji wymagane jest napięcię / akcja i jeszcze raz akcja...
z finezją to ty gościu możesz postawić klocka w klozecie...
kazdy ma swoje zdanie o filmie,mi ogolnie sie bardzo podobal.fajnie jest czasami obejrzec dobry(jak dla mnie) film akcji do tego z jednym z moich ulubionych aktorow Liamem :D
Każdy daje taką ocenę na jaką wg niego film zasłużył. Dałem 8/10 bo podoba mi się akcja i metody obezwładniania swoich celów.
Tyle ode mnie ;P
Super film. Pisałem już o nim w innym temacie więc tutaj tylko wystawie ocenę. Solidne 8/10. Polecam.
To piszę koleś co ocenił "Leona Zawodowca" na 5,a "okrucieństwo nie do przyjęcia" na 7.Co do "Uprowadzonej" bardzo dobra sensacja wg mnie...Ocenianie takich filmów w skali 1-4 czy 1-5 to beznadzieja,gdyż ocena 2 należy się totalnym kiczom=filmom,które oglądając uderzają cię głupotą,filmom,które są tak złe,że wyłączamy po jakimś czasie,nie mogąc wytrwać do końca.
dobrze powiedziane a raczej napisane, ale myślę że twoje słowa wejdą co niektórym do ucha i jeszcze szybciej drugim uchem wylecą
Film jest świetny. Gra aktorska - podobała mi się. Jeden z lepszych filmów ostatnich lat. Pomimo swoich wad potrafi przykuć, a to jest chyba największą zaletą.
Zgadzam sie z Tomkiem, natomiast totalnie nie zgadzam sie z autorem tematu.
Okej, film moze Ci sie nie podobac, masz prawo do wyrazenia swojego zdania, ale nie musisz od razu mowic ze skandalem jest tak wysoka ocena tej bardzo dobrej produkcji (przynajmniej w moim mniemaniu).
No bez jaj, gdyby byla to az tak wielka szmira, to nie trafilaby do tak szerokiej fali odbiorcow, nie znam w moim towarzystwie osoby ktora widziala ten film i twierdzila ze jest gniotem.
Gniotem to możesz nazwac taki film jak "borat" np. ale nie uprowadzoną..
Jedynym minusem tego filmu jest to ze ogladalam ten film za 2 razem z mama i po obejrzeniu go wysluchalam 2 godzinnego wykladu na temat bycia ostrozna, bo w przeciwnym wypadku "mozesz zapomniec o jakichkolwiek wyjazdach za granice!" ;D
Dla mnie film rewelka, trzyma w napieciu a przeciez wlasnie o to chodzilo.
Dziekuje, dobranoc :P
Hahaha, poległam. :D No okej, zapamiętam, dziękuję za chęć pomocy, ale myślę że sama również dam radę o siebie zadbać :P
Oj nie wiem moja droga gdyby takie draby ciebie zaatakowały to zapewne nie dałaś byś wtedy im rady, ale ja ze swoją krzaczastą klatą zdzielił bym jadnegi drugiego po mordzie i uratował bym ciebie wynosząc ciebie swoimi umięśnionymi rencoma.
rencoma xD. Dobrze, waleczny Tomucho, zatem gdyby zaistniała taka potrzeba, zgłoszę się do Ciebie, ale mam nadzieję, że taka sytuacje jak w "uprowadzonej" nie będzie mi groziła. ;D
Moja droga ja mam rózowy pas w daichatsu i pomarańczowy w robieniu kogla mogla tak więc wszyscy zwyrodnialcy muszą się liczyć że nie przeżyją spotkania ze mną.
Tak jak kiedyś wspomniałem damian i zapewne zgodzisz się ze mną - zaraz chwilunia to był twój pomysł że co po niektórzy przed założeniem tu konta powinni być dokładnie przebadani przez psychiatrę.
fakt, to moj pomysl i mysle, ze nie jest glupi :P, bo poziom jaki reprezentuje wiekszosc jest zenujaco niski.
Spoko spoko loko, ok, klej okej.
Andpol, masz rację, ale jako osoba dość wybuchowa czasami nie umiem sie opanować i jak mnie ktos wkurzy to nie umiem przemilczec haha. ;D Ale 100%, mozna dyskutowac ale z kultura i nie znizac sie do poziomu wyrzutka społeczeństwa
Dajmy sobie spokój już z tym przekomarzaniem. Każdy ma prawo do swojego zdania i należy je uszanować, a obrażanie innych świadczy tylko o naszej osobie. To samo może jednemu dać satysfakcję i postawi nawet 10, a inny oczekuje czegoś innego i stawia 1-3. Większość chyba nie ma co robić i tak dla zasady jak partia "opozycyjna" gada zawsze inaczej niż sąsiad. Prawo ma każdy, ale z kulturą. Pozdrawiam