Film jest bardzo dobry i trzyma w napięciu do końca najlepsze jest to że ani chwili nie można się nudzić cały czas coś się dzieje pomysł na film bardzo fajny wykonanie takie samo Liam Neeson idealnie pasował do roli ojca twardziela nie widzę nikogo innego w tej roli teraz czekam aż druga część wyjdzie w super jakości i z lektorem wtedy na pewno obejrzę mam nadzieje ze się nie zawiodę bo pierwsza część bardzo mi się podoba.
Chyba się zawiedziesz jednak. Sequel o wiele słabszy od tej części,która jest rewelacyjna i bez zastanowienia zasługuje na 9/10. Liam Neeson zagrał na bardzo wysokim poziomie,widać było że ta rola bardzo mu odpowiada. Ogólnie to jest to film w ścisłej dziesiatce wszechczasów odnośnie kina akcji. Najlepsze w tym filmie jest zachowanie głównego bohatera,który wyzbywa się wszelkich skrupułów likwidując każdego kto tylko stanie między nim a córką,oraz oczywiście sposób jego myślenia i działania "w polu". Chciałbym mieć takiego tatę ( chociaż mój ojciec i tak był jest i będzie zawsze moim bohaterem). Polecam każdemu,na pewno nikt się nie będzie nudził.
pierwsza część extra film, pamiętam byłam na tym w kinie i naprawdę trzyma w napięciu :)
ale to co zrobili z 2...masakra!!! nie polecam, szkoda psuć sobie opinię o tym filmie.