Ja bardzo przepraszam, ale czy nikt sie nie smial podczas seansu ? Gleboko ubolewam nad naszym spoleczenstwem jesli film, w ktorym pan tata rambo nawiasem mowiac o umiejetnosciach aktorskich nieoheblowanej deski, odbiera telefon od ludzi, ktorzy w jednej sekundzie moga pozbawic jego corki zycia, po czym oznajmia ze wlasnie do nich idzie i wszystkim poucina genitalia. Bylem niezmiernie szczesliwy ze nie zapalil sie za nim w slow motion wielki plomien i nie zagrala cala szwedzka filharmonia narodowa jak w wolverinie :P dla mnie sztampa, kiepska gra aktorska, fatalna praca kamerą i moznaby tak wymieniac w nieskonczonosc. No i na boga, jesli juz przedstawiamy cos realistycznie, to niech to sie trzyma kupy, a nie zmienia podczas rozwoju akcji z realistycznego drama dreszczowca w zabili go i uciekl.
Proszę przykład jakiegoś dobrego kina akcji które jest realistyczne....nie ma takiego a jeżeli jest to musi być to krótki metraż, bo wiadomo że główny bohater zostałby odstrzelony po 5, maksymalnie 10 minutach. Ten film, jest moim zdaniem lepszy od , na przykład Szklanej Pułapki bo wyzbyto się typowych elementów dla tego gatunku takich jak przesadna lekkości narracji i dodawania żartów wszędzie gdzie to możliwe. A co do pana Liama nie wiem co się czepiasz, co prawda jakoś wiele filmów z jego udziałem nie oglądałem( raptem 6), od fatalnych, jak Starcie Tytanów, przez przeciętne, jak A Team, po świetne, jak Lista Schindlera i nie mogę powiedzieć żeby w którymkolwiek z tych filmów grał gorzej, niż na przynajmniej dobrym poziome. Nawet w głupiutkiej komedii pt. " To właśnie miłość", którą lubię chyba tylko i wyłączenie ze względu na głęboko zakorzeniony we mnie sentymentalizm, dorzucił swoje bardzo dobre trzy grosze. Ba, na Starciu Tytanów nie rzygałem tylko z powodu panów Neesona i Fiennesa, bo w sumie habe keine Ahnung( i tu zwracam się z prośbą do szacownego gminu o odpowiedź, wiem że nie na temat) czemu nastolatki mają kisiel w gaciach na widok Worthingtona, skoro on potrafi grać tak samo jak Mroczkowie, lub nawet gorzej i jeszcze żeby koleś był jakoś niesamowicie przystojny, męski to bym może zrozumiał, ale taka z niego trochę odstręczająca cipulenka.
Jeśli już, to praca kamery. Krytykujesz autorów film, podczas gdy sam nie umiesz mówić po polsku. Nie chcesz, żeby twórcy filmu kręcili kolejne jemu podobne, to bądź konsekwentny i sam przestań pisać. ;)
a tak btw, jesli moje wypowiedzi sa dla Ciebie zbyt skomplikowane, to moze naucz sie czytac ze zrozumieniem a nie zarzucaj mi brak znajomosci jezyka ;) tutaj najbardziej chodzi o czytelnosc i jasnosc wypowiedzi a nie czy jestes ortograficznym pedantem. Radze Ci panie Paryseusz, zjedz sobie to co masz na awatarze, moze dobrze Ci zrobi i troche swiadomosci zyskasz.
Nie są skomplikowane, doskonale je rozumiem. Tyle, że są napisane nie po polsku. Ot co. Radzę Ci, wróć do szkoły, zamiast odpowiadać na zaczepki, na które według Ciebie... nie warto odpowiadać. ;D
autorze tego durnego tematu huja sie znasz niestety o czym ty mowisz jakie slowmoton jaka zas filharmonia spojz lepiej na gatunek-sensacyjny na mnie film zrobil poztywne wrazenie akcja stale napięta jest ok i nie nazywam sie tomasz raczek nie jestem krytykiem jestem szarym zwyklym widzem ktory wrasnie zostal nakarmony kawalem dobrego kina akcji i jesli ktos kto to czyta dalej sie zastanawia nad obejzeniem-ogladaj smialo bo warto!pozdruwka smakuwka