non stop akcja, świetny Neeson. O to właśnie chodzi. A że schematyczny? I co z tego. Francuskie kino rządzi!
Ogólnie się zgadzam, ale nie popieram tylko tej szowinistycznej wzmianki :D:D:D mi, chociaż jestem kobietą ten film też się zajebiście podobał :D:D:D pozdro for all
Naprawdę rewelacja.
1. Świetny klimat.
2. Świetna gra aktorów.
3. Bardzo rzeczywisty.
4. Piękne realne walki(bez kopania po twarzach przez 10 godzin).
Przy dużych zbiegach okoliczności i ogromnym szczęściu to mogło się nawet wydarzyć.
W każdym razie świetne kino.
Polecam
film kopie tyłek!!! i to ostro, trzyma w napięciu od początku do samiutkiego końca.. dawno nie widziałem tak dobrego filmu akcji...
no chyba od "czasów" Bourn'a zasłużone 9/10
mocne kino dla faceta, ale chyba takiego nieokrzesanego przygłupa po zawodówce. płytka gra aktorska, żałosne dialogi i tylko sceny walki dynamiczne - to równie dobrze możecie oglądać filmy z van damem, stivenem sigalem albo mortal kombat.
pozdro dzieciaki.
Jak się nie ma argumentów albo coś się nie podoba, co podoba się innym - zaczynają się wyzwiska. Żałosne.
Jeżeli masz w nosie głosy na filmwebie (zerknij sobie ile), i średnią ocenę (też zerknij) oraz na IMDB, to jesteś, koleżko z koledżu, okrzesany mądralo, w mniejszości. Nie możesz tego znieść i wyzywasz kilka tysięcy osób od przygłupów. Można i tak. Mnie to osobiście grzmi, że masz takie oceny, Twoja broszka, ale przynajmniej nie obrażaj innych. I naucz się, mądralo, że osoby, które wymieniłeś mają inne nazwiska, trzeba się trochę poduczyć angielskiego, a dopiero potem wykrzykiwać publicznie. A najlepiej schować ogon pod siebie i milczeć.
Zapisałem wam nazwiska fonetycznie, bo nie byłem pewien czy inaczej zrozumiecie o kogo chodzi :]
Masz rację - w nosie mam głosy podnieconej tłuszczy, gdyby to było wyznacznikiem jakości, musiałbym uznać za arcydzieła eM jak Miłość i Taniec z gwiazdami - wszak te gówna oglądane są w zachwycie przez miliony...
Można i bez wyzwisk. Kolega na początku napisał "schematyczny", i wszystko jasne. Ja mogę tylko potwierdzić, nijaki Neeson , schematyczny film, i w sumie po prostu przeciętna produkcja. Jako prosta historyjka, prosty film, może się podobać. Ale jeśli ktoś wymaga czegoś więcej niż "schematyczny" , to nie polecam tego filmu.
W takim razie, jeżeli możesz to powiedz co polecasz, z tego typu filmów... tylko nie przenoś się do lat 90tych... mówimy o nowych produkcjach, na których tle ten film wypada moim zdaniem bardzo dobrze.
Nie podobał mi się pościg po terenie budowy i tekst wypowiedziany na zimno "mam umiejętności..." ;)
Ogólnie POLECAM :)
Mi też. Tak jakoś... bez emocji.
Albo emocje albo mogliby sobie odpuścić ten fragment.
"Good luck" po prostu... zajebisty motyw.
W ogóle jaki wczyt... widzieć czyjeś porwanie i dowiedzieć się, że za parę minut zostanie się porwanym...
Bardzo dobry film, trzyma w napięciu przez cały czas, końcówka jest trochę przewidywalna, ale to chyba najlepszy film tego typu ostatnich lat.
Ciekawie sie film rozwijal, dlatego srednio ten "schemat" byl widoczny. Nie wierzylem, ze Liam podola filmowi akcji, ale dal rade (: Postac corki strasznie irytujaca. Jedna rzecz bardzo mnie zaintrygowala - scena na rue da paradis. Wszedl amerykanin ( z niesprecyzowanym akcentem ), podal sie za pracownika francuskiego MSW i wymogl "podwyzke" od gangu. Poza tym, ze Albanczycy mowili po angielsku i nie byli zdziwieni, brakiem francuskiego jezyka u rzadowego przedstawiciela, mieli juz z gory przygotowana gotowke na potencjalna 20 % lapowke. Ktos kto to wymysli mial jednak "mozg" (:
Najlepszy film 2008 :) Ładnie zrobili bijatyki, kolo wali lepiej od Vin Diesel, Dwayne Johnson i kogo tam jeszcze ;D
film mi sie bardzo podobal chociaz osobiscie nie przepadam za takim kinem :P ktos wczesniej wspomnial ze rola Kim byla irytujaca i z tym sie zgodze bo strasznie mnie ona draznila i ciesze sie ze tak malo grala. Moglo sie wydawac ze zamiast mozgu ma kisiel i jej rola byla sprowadzona do mowienia "kocham Cie tato" i biegania jak idiotka ;/