Uprowadzona

Taken
2008
7,6 360 tys. ocen
7,6 10 1 360453
6,3 44 krytyków
Uprowadzona
powrót do forum filmu Uprowadzona

moim zdaniem schematyczny, calkowicie przewidywalny, o slabej grze aktorskiej i mega plytkich postaciach, gdy dzien wczesniej obejrzalem "Zakladnika" Manna poczulem sie jakbym przesiadl sie z
Audi S8 do Poloneza, dla mnie "Uprowadzona" to zwykly, przecietny film sensacyjny, moja ocena 5/10

użytkownik usunięty
waingro

No i z tym zdaniem mogę się zgodzić, choć 5/10 wydaje mi się oceną zawyżoną. Daję 4. Najwięcej emocji podczas oglądania wzbudzało we mnie pytanie "czy córeczka Liama grała w 'Zagubionych'?". Chociaż grała to za dużo powiedziane, bo tym filmem udowodniła, że grać to nie potrafi. Tak jak i Famke Jenssen, mimo mojego dużego sentymentu do X-Menów.

A cały film.... Główny bohater zawsze opanowany i czujny, z słuchem na poziomie nietoperza - przed telefon komórkowy (rozmowa na linii Paryż-USA) słyszy, jak ktoś zakrada się do pokoju! Mimo, że czas goni podczas przeszukiwania miejsca porwania znajdzie chwilkę, by pogłaskać czule torbę swej porwanej córki. Kiedy pod ostrzałem zgrai zbirów niesie nieprzytomną kobietę do samochodu, nie zapomni zapiąć jej pasów. I podczas rozmowy telefonicznej z opryszkami nie omieszka powiedzieć im, że znajdzie ich (tutaj następuje dzisięciosekundowa pauza) i zabije.

I tak przez półtorej godziny.