Urok mordercy

Killing Me Softly
2002
6,0 5,2 tys. ocen
6,0 10 1 5157
5,7 3 krytyków
Urok mordercy
powrót do forum filmu Urok mordercy

Pytanko ;)

ocenił(a) film na 7

Mam pytanie... ten Adam jednak zabił tą (Francois?) i zgwałcił tą dziwczynę...czy to jednak jego siostra Debora zamordowała bo kochała swojego brata ... bo jeśli tak to Alice się myliła co do Adama i mogłaby do niego wrócić jednak, bo nic nie zrobił ? ... życzliwych proszę o odp...z góry dziękuje i pozdrawiam ;)

Aneczkaaaaa

To Debora, siostra Adama zamordowała tą dziewczynę, a Adam nikogo nie zgwałcił, bo to właśnie ona wysyłała te listy do głównej bohaterki.
To prawda, Alice mogłaby wrócić do Adama, ale on już jej nie ufa i mimo, że pewnie nadal ją kocha (jak i ona jego) nie jest dane być im razem... Chociaż, gdyby była druga część filmu, to dlaczego nie? ;)

ocenił(a) film na 7
Karla_21

wielkie dzięki ... szkoda.. bo się naprawdę kochali ;)

ocenił(a) film na 7
Karla_21

Nie spodziewałam się aż tak fajnego filmu...Końcówka mnie zaskoczyła, bo myslałam tak jak chyba większosc widzów, że to On zabił i zgwałcił...7/10

ocenił(a) film na 4
Aneczkaaaaa

Debora zabiłą obie dziewczyny, Francois i Adele, którą Alice znalazła razem z nią na cmentarzu.
Scena z gwałtem nie została wyjaśniona, aczkolwiek myślę, że tamta dziewczyna chciała się po prostu wzbogacić.
Co do powrotu... On, mimo iż nie był mordercą, miał skłonności do agresji. A ona zrozumiała, że nie chce żyć z kimś, kogo nie zna. I kogo się boi.
Zakończenie było dość przewidywalne, ale na szczęście reżyser nie zrobił z tego takiego happy endu, bo wtedy niestety zmarnowałby już całość.

ocenił(a) film na 4
Scatty_Rikki

a tamta byla real siostra? czy przyszywana?

schiz

i ty wszechwiedzący schiz tego nie wiesz ? Gdyby ktoś inny zadał takie pytanie już byś z nim jechał jak z dziką świnią